Jan - uwielbiam jak ktoś pisze ogólniki typu "rosnący rynek". Wyobraź sobie, że mam tez konto maklerskie i widzę, że niektóre spółki mi urosły a inne nie. Takie uroki giełdy, że nie każdy segment ci urośnie.
Pomijam już to, że wykresy nie stoją w miejscu - miałeś tutaj okazję kupić nawet poniżej 1 zł i sprzedać w okolicach 6 zł w ciągu ostatnich 3 lat. Mało? No to sorry kolego ale wydaje mi się, że jesteś zbyt pazerny, jeżeli taki zysk Ciebie nie satysfakcjonuje w takiej perspektywie czasu. Chciałbym, żeby wszystkie moje inwestycje w ciągu ostatnich 2-3 lat dały mi taką stopę zwrotu.
Pomijam już tutaj ludzi, którzy ciągle mówią, że dokupują, bo to tez dla mnie jest niepoważne. Jak coś się korekci to zbierasz to, a jak rośnie oddajesz, bo jest multum innych okazji nie ma co brać ślubu ze spółką
Niemniej najbardziej śmieszą mnie tacy dobrzy samarytanie jak ty, co nie dość, że dbają o cudze portfele, to jeszcze wypisują jakieś farmazony o braku możliwości zarabiania na tle rynku - wystarczy spojrzeć na chłodno na wykres w okresie dłuższym niż 1 miesiąc. No ale wiem, ze dla niektórych inwestorów czekanie 6 miesięcy to już "wiszenie na haku" a czekanie 1-2 lata to już przejaw niekompetencji, bo przecież jest pełno spółek które w tym czasie urosły. Wyobraź sobie, że jest tez pełno spółek, które spadły i nikt mi nie wmówi, że zarabia na wszystkim.
U mnie ruch i tydzień zaczyna się od 14. 07 ::))? Czy utrzymają do tej pory kurs,a może obniżą jeszcze/ Arkusz sprzedaży,(15 tys. akcji),którymi tasują.
Dnia 2025-07-03 o godz. 12:56 ~Patentus napisał(a): > Spółdzielnia obniży i odkupi od.panikarzy.. Oni mają czas, im się nie śpieszy. Większość chciałaby się dorobić na GPW na szybko- czas rządzi
jakich panikarzy? panika to jest jak wyniki się załamują albo firma ogłasza upadłość i jest -25% na notowaniu albo grubiej. Trudno pisać o panice jak jest kurs na tym samym poziomie co rok temu. Oczywiście to pokazuje jak słaba jest spółka. Jak słabe są jej notowania, władze, komunikacja.
Ja mówię o sterowaniu kursem- każdej not.spółki . Robi to grupa cwaniaczków tj
fundusze i krążące na świecie biliony $ Przykład ORLEN, CD PROJEKT czy zatakowany dawno temu funt GB. Drobni.czyli my zawsze tracimy..
Dziękuję za pozdrowienia, ale cierpliwość tu nie pomaga a wręcz przeszkadza, gdyż kurs jest obecnie na poziomie gdzieś z 2013 roku, może rzeczywiście ruszy, ale co będzie jak dopiero za 12 lat ?
12 lat to bardzo odległy horyzont, mi oczywiście łatwiej pisać o cierpliwości, pierwsze pakiety kupowałem w 2023, jeżeli spółka będzie generowała zysk, i dywidenda będzie nie mniejsza niż za poprzedni rok, to dla mnie, to dobra lokata kapitału.