• Dywidenda Autor: ~Jupi [188.33.10.*]
    Będzie dywidenda jupi
  • Re: Dywidenda Autor: ~Luki91 [31.0.95.*]
    0.5 zł na akcję. Super
  • Re: Dywidenda Autor: ~ktoś [83.142.157.*]
    to żę będzie dywidenda to było wiadomo, nie było żadnego ryzyka ze nie . Trochę liczyłem że jednak pod 0,70pln będzie , ale czytając komunikat, rozumiem decyzje.

• Re: Dywidenda Autor: ~piekarz [31.11.210.*]
    Malarz, gdzie twoja złotówa? Znowu się chciałeś zakładać i znowu byś przegrał :)
  • Re: Dywidenda Autor: ~eldzi [89.25.157.*]
    Najlepsze jest to:

"rekomenduje ich zainwestowanie w realizację nowych projektów, w szczególności w dynamicznie rozwijający się segment wydawniczy tj. Ultimate Publishing"

A wystarczy spojrzeć jakie i ile projektów ma pod sobą UP, by mieć mocne przeczucie że ta kasa zostanie przepalona i w przyszłości pojawi się tu sporo wielomilionowych odpisów aktualizacyjnych.
    dokładnie pan Prezes myśli jak ty...gdzie by tu "przepalić kasę"....normalnie mądrego to aż miło posłuchać

• Re: Dywidenda Autor: ~Ultimatumfun [89.79.127.*]
    Bardzo dobra informacja
  • Re: Dywidenda Autor: ~ork [91.150.208.*]

czyli zrobili postep wkoncu
  • Re: Dywidenda Autor: ~megasuperhiper [31.11.210.*]
    Więcej propagandy!
    :)
    Brzmicie jak wynajęte boty :)
  • Re: Dywidenda Autor: ~Barnecky [188.47.127.*]
    Dokupiłem wczoraj jedną akcję. Mam już trzy. Może dzisiaj jeszcze z jedną dokupię jak mi się gotówka zwolni. No i wtedy 2 zł z dywidendy wpadnie. Zawsze coś.
  • Re: Dywidenda Autor: ~PR [89.64.82.*]
    I bez podatku po zaokrągleniu poniżej 50 gr
  • Re: Dywidenda Autor: ~antyjareczek [185.53.146.*]
    To wiarygodna firma, dzieli się zyskiem i ma całkiem dobrą sytuację finansową, co w tej branży nie tak częste
    tak sobie myślę że mając na uwodzę Crime i perspektywy , mogli zaryzykować i dać pod 0,70-0,8pln....kasa jest.
    No ale dobra , niech będzie ze inwestujemy-;)
    ale co by nie mówić to za rok Panie Prezesie liczę już na 1pln-;)
    pozdro
  • Re: Dywidenda Autor: koralgol4 [91.150.204.*]
    A po będzie zrzut i polecimy...
    oczywiście ze nie będzie żadnego zrzutu...bo czy myślisz ze 0,50pln to spowoduje... tutaj kurs sie utrzymuje, bo perspektywy sa. Doszedł Crime...oby z fajnym długofalowym zyskiem, bo na razie prognozy dobre, kasa na koncie, projekty w drodze...po co wywalać teraz? że niby dywidenda to spowoduje. Ja za swoja od razu dokupię i myśle że nie będę jedyny.
    oczywiście to tylko moja ocena prywatna, absolutnie niczego nie sugerujące.
    Pozdro.
  • Re: Dywidenda Autor: ~Kogos [31.11.210.*]
    Tutaj co roku jest mocna korekta po dywidendzie. Tłumaczenie że w tym roku jest crime jest takim samym tłumaczeniem że w zeszłym roku był thief2. Kurs obecnie kształtuje się dokładnie tak samo jak rok temu przed dywidendą bo zachowania inwestorów są zawsze takie same i taki sam będzie efekt w drugiej połowie roku. Nikt kto potrafi myśleć nie będzie kupował akcji teraz na mocnej podbitce przed optymalizacjami podatkowymi na koniec roku skoro będzie można kupić na początku nowego roku dużo taniej i w połowie przyszłego roku zgarnąć przez to dużo większą dywidendę. Na logikę nawet lepiej po nabyciu praw do dywidendy wywalić akcje póki są drogo i poczekać z ponownym nabyciem po optymalizacjach. No ale jak ktoś inwestuje emocjami to już jego sprawa.
  • Re: Dywidenda Autor: ~Rafaelitos [46.112.112.*]
    Szerloku różnica wpływów Thief 2/ Crime do spółki to stosunek 10%/90%. Wiem, że nie widzisz różnicy.
    nie czytasz ze zrozumieniem i trochę manipulujesz.
    nic nie tłumaczyłem...napisałem że "doszedł" Crime..a w domyśle że inne tematy które są ( też Thief) generują ciągłe kasę. Wiec jest stabilnie, kasa wpływa...i to miałem na myśli. Plus perspektywa dywidendy za rok, wg mnie zdecydowanie wyższej niż obecna nie sadzę zę będzie odpływ.
    Cóż, być może nie każdy" kto potrafi myśleć" myśli tak jak ty-;). Dla mnie "optymalizacje podatkowe " to trochę naciągane tłumaczenie w przypadku tej spółki. Nawet jak ktoś ma stratę ( i mam nadziej o inwestorach którzy w spółkę wierzą , długofalowo - choćby pod dywidendę) to czy będzie wywalał jak załadował po niżej 10pln? być może tak ale być może i nie-;)
    Zakładasz "skoro będzie można kupić na początku roku dużo taniej?...hmm...a jeśli wyniki Crime zaskoczą bardzo pozytywnie w Q3, pojawi się coś o Huntingu, zaskoczy Profesional Fishing 2....wydarzy się cos pozytywnego...to być może sam powiesz: tanio to już było-;).....więc z tym co pisałeś " o logicznym wywalaniu po nabyciu praw dywidendy " może być różnie-;)
    Z drugiej strony jak piszesz może być rożnie i doceniam twoja opinie, ale też spróbuj patrzeć szerzej i chyba nie zaprzeczysz że widzisz pozytywy i perspektywy obecnie. Albo może widzisz to co ja i chcesz więcej dokupić-;)

Dzięki raz jeszcze za twoja opinie , powyżej moja, ale oczywiście to tylko moja subiektywna ocena.

[x]
ULTGAMES -1,32% 15,00 2026-05-29 16:39:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.