• Brak informacji Autor: ~Paralityk [37.31.26.*]
    Wierzę w sukces tej gry, ale trochę niepokoi brak jakichkolwiek informacji o wynikach sprzedaży.
  • Re: Brak informacji Autor: ~all [188.33.46.*]
    powinni podać na weekend
  • Re: Brak informacji Autor: ~Dawid [31.0.52.*]
    Ogólnie powiem tak, że dawno na forum nie widziałem takiego syfu jaki jest tutaj. Jeden mądrzejszy od drugiego, nieskalani inwestorzy. Śmiać się chce, normalnie jakbym widział dzieci w piaskownicy :) Mądrzy tego forum próbują tutaj pokazać że wiedzą i są nieomylni, lecz prawda jest taka że guzik wiedzą. Ty i ja guzik wiemy co się stanie i kiedy się stanie :) To jest giełda, ja nie wiem jesteście tu od wczoraj czy jak? I w dodatku jest to polska giełda :)
  • Re: Brak informacji Autor: barteq87 [188.127.27.*]
    to przypuszczenia czy jakies info ? pisałem u nich na forum i powiedzieli że firma nie ma obowiązku publikować danych po premierze :) co nie znaczy ze tego nie zrobia
  • Re: Brak informacji Autor: ~Tomek [37.47.234.*]
    Szacunek to 180 000+ szt. na wszystkich platformach na piątek 20 czerwca. Steam to nie cała sprzedaż. Jeszcze są GOG, PS i Xbox. W dniu premiery byl wystrzal ale teraz nadal gra się sprzedaje w tysiacach dziennie.
  • Re: Brak informacji Autor: ~BP [195.82.178.*]
    Ile ludzi tyle szacunków. Ja tu widziałem zakres od 100k do 500k także ten :P
  • Re: Brak informacji Autor: ~drupi [178.42.130.*]
    Na Steamie estymują od 120 do 200 tys egzemplarzy.
  • Re: Brak informacji Autor: ~Paralityk [37.31.26.*]
    Nie ma obowiązku, ale z reguły jeśli jest się czym chwalić to się chwalą, więc niepokoi mnie że nie podali żadnego info. Skoro sprzedaż dobra/satysfakcjonująca i jest to sukces to czemu się tym nie podzielą ?
    I żeby nie było wątpliwości mocno trzymam kciuki żeby jednak wszystko było dobrze, ale mam pewne obawy.
  • Re: Brak informacji Autor: ~Tomek [217.197.187.*]
    Steam ok. tyle, że to tylko jedna platforma - PC (jest jeszcze GOG na PC). Szacunek trzeba więc podwyższyć o minimum 50% tj. o sprzedaż na PS4 i Xbox.
    Ogólnie wygląd to dosyć dobrze.
    Oceny Steam są na stabilnym poziomie, od 2 dni oscylują w okolicacg 89,2%. Pozycja na bestsellers moim zdaniem słaba, zaraz możliwe, że wypadniemy z top 50... Gra prawdopodobnie będzie się dobrze, sprzedawała jako longseller, ale po bardzo dobrym weekendzie premierowym przyszło mocne ochłodzenie klimatu... Nie podoba mi się jaką odpowiedz dostałem u nich na forum na temat ogłoszenia danych po premierze: Regulacje giełdowe nic nie wspominają o obowiązku publikacji przez spółki growe danych sprzedażowych po premierze gry. (...) Dlatego nie jesteśmy w stanie udzielić wiążącej odpowiedzi na Pana pytanie." To troche tak jakby coś ukrywali :) a jak ktoś powiedział na X : "Regulacje giełdowe nic nie wspominają o zakazie wypłacania milionowych bonusów dla zarządu przy 50 milionowym odpisie"

• Re: Brak informacji Autor: ~agencja [5.173.182.*]
    Może ukrywają, może nie. Tego nie wiem. Wiem natomiast i podkreślam - wiem - że spółka po prostu nie prowadzi relacji inwestorskich. Oni się tym w ogóle nie przejmują, że są spółką akcyjną publiczną i jak są obecnie wyceniani. Piszę o tym od miesięcy, że marketing inwestorski w tej spółce leży. Zresztą promocja gry też była dość skromna. Na różnych forach są dosłownie setki powtarzając się głosów, że o tej grze prawie nigdzie nie można przeczytać czy się dowiedzieć, że ona w ogóle istnieje, a gra jest rewelacyjna i to jeszcze w tej cenie.

dokładnie, zamieszczają jakieś filmiki na X i innych platformach, gdzie śpiewają jakieś piosenki i chwalą się, że każdy może być Janem itp. A prawdziwego marketingu to za bardzo nie widać.
  • Re: Brak informacji Autor: ~Gracz [83.11.230.*]
    Najlepszy jest ten inwestor "topfacet" ktory latami naganial na 11 bit na forum 11bit i Stockwatch nawet jak bylo po 700, potem po FP2 zlecialo na 200 to sie w zlosci rozplakal i chcial pozwac 11bit...

Minelo troche czasu, o pozywaniu cisza i znowu nagania hehe
  • Re: Brak informacji Autor: ~warren_muppet [83.9.161.*]
    Wystarczy zobaczyć jak wygląda stockwatch świeżo po premierze TWOM i trochę przed. Niezadowoleni wszyscy, krytykują zarząd, narzekają na wszystko. A jak już kurs urósł to pisali, że się nie utrzyma i że zanurkuje. A przed fp2 wszyscy wychwalają pod niebiosa wszystko co związane z 11bit i tylko liczą ile milionów kopii sprzedadzą w następnych latach. Po premierze każdy obrażony jak dziecko. Moim zdaniem, to 11bit by dowiozło predzej czy pozniej p8, tylko jak zobaczyli co się stało z głowami niektórych, to już to odpisali to dla świętego spokoju, bo cokolwiek by nie robili to ci pazerniacy by wylewali tony pomyj w stronę spółki. Przy trochę lepszym klimacie i zrozumieniu może by dalej walczyli z tematem.
    Teraz to każdy z tych, co pisał, że fp2 kilka mln kopii w rok, prognozował max 5k w peaku. Szacunki przebite niemal 4-krotnie, a ci już jątrzą niezadowoleni. Przecież wg oczekiwań gra powinna być w tym momencie top 200 na listach sprzedaży.
    Naprawdę miałem nadzieję, że te 150 zł na kursie wytnie krzykaczy wszystkich, ale się myliłem. Wiecie co? Chyba naprawdę bym się cieszył gdyby kurs spadł do 100 zł. Może wtedy wreszcie akcjonariat by się doszczętnie oczyścił.
    Troche tak trochę nie. Wierze w suckes The Alters i mam akcje, jednak perspektywa się mocno rozciąga w czasie na podstawie danych z Steamdb. Jedno jest pewne zarząd, który dopuścił się straty kilkudziesięciu mln zł przez niedopilnowanie swojego projektu i zrobił na nim odpis, przyznał sobie rekordowe premire za 2024 rok. Jak na to nie spojrzysz nie wygląda to dobrze, jeśli wracamy do tego tematu. Duże trzeba, żeby przekonać akcjonariuszy do obecnego Prezesa, który moim zdaniem jest totalnie niecharyzmatyczny, zdaje mi się, że ma poczucie wyższości i nie potrafi poprowadzić prostej konferencji inwestorkiej dodając odrobienie emocji i entuzjazmu do wypowiadanych słów.
  • Re: Brak informacji Autor: ~Red [89.64.1.*]
    Mnie martwi, że o tej grze już się w ogóle w mediach nie mówi. Gdzie był marketing?
  • Re: Brak informacji Autor: ~Mikesz [94.254.147.*]
    W mediach nt 11bit i ich gier to niestety kupa, jakby nie było marketingu i reklamy w Spółce
    Do redow brakuje im lata świetlne
    Gra reprezentuje niszowy gatunek (miks symulatora chodzenia, zarzadzania baza i survivalu) i nie ma multi.

Mimo ze w swojej niszy jest dobra, to po prostu nie ma szans sie wybic do mainstreamu.

A marketing byl faktycznie slaby. Rozne szacunki sie tu pojawiaja ze gra kosztowala z marketingiem ok. 43-65 milionow i za bardzo tego nie widac.

Dostalismy dobra, ale bardzo krotka (15-20 godzin) niszowa gierke do przejscia na 1 lub dwa razy. Nie za bardzo widze tu long sellera.

Nie pomaga ze gra kosztuje tylko 110 zł na Steamie, a na kluczykarniach juz jest ponizej 80 zl. Z rok i bedzie po 40 zl.
  • Re: Brak informacji Autor: ~1umba1 [31.0.60.*]
    W teleekspresie mowili. Marketing, za grube MLN.
    Dziadki co oglądają Teleexpress i TV nie grają w gry komputerowe.

A młodzież siedzi na TikTokach, Instagramie, Youtube, Twitchu i Discordzie. Tam powinien lecieć ostry marketing, a nie na TVP. Strata pieniędzy moim zdaniem.
  • Re: Brak informacji Autor: ~Zibi [37.248.253.*]
    Zmierz się z rzeczywistością. Żadna ich gra nie zwróciła się od 9 już lat. Niektóre nawet nie wyszły a wygenerowały straty.
  • Re: Brak informacji Autor: ~all [188.33.46.*]
    A 70mln w gotówce które mieli po q1 dostali od Mikołaja , zapomniałeś dodać geniuszu , pod koniec 2025 będzie grubo powyżej 100mln, skąd oni Was biorą ?
[x]
11BIT -0,76% 197,00 2025-10-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.