1. Zysk, który może być dociążony nowymi sklepami jest zadbany i zgodny z intencja P. Piechockiego gdy mówił na ostatniej konferencji, że tak będzie prowadził inwestycje, żeby nie popsuć zysku. 2. Tempo budowy nowych sklepów zgodne z intencją P. Piechockiego, który chce b. Dużej ekspansji, ale o charakterze zwinnym. I z raportu wynika że tak postępują. Nie budują dla liczb ale dla efektywności. 3. Wzrosły zapasy i to dość sporo. pytanie Jak je zracjonalizować. Tu analitycy będą zaraz narzekać. Moim zdaniem przedwcześnie bo LPP świetne sobie radzi z takimi wyzwaniami choć nie da się tego zrobić w jeden miesiąc. Pewnie pomoże im w tym omnichannel i dywersyfikacja rynków. 4. Pozytywny LFL = 4,3% 5. Przepływy lepsze niż poprzednio.
Podsumowujac. Jak dla mnie konsekwentny i pozytywny rozwój organiczny. Jak czytam raport to mam wrażenie, że poprawili komunikację - informują o ambitnych planach bez hura optymizmu, który przestraszył analityków na ostatniej konferencji. Pytanie czy dziś poprawia swój przekaz. Wszystko w rękach PR.
wzrost zapasow tez wynika z przesuniecia otwarc z q2 na q3 - natomaist na pewno ten zimny maj mial wplyw duzy na zapasy - zobaczymy ile im sie uda spredac w pierwszych cenach przed wyprzedazami Ale ten slaby poczatek moze spowodowac bardzo slabe oczekiwania co do wynikow q2 i znowu bedzie pole do poprawy jezeli druga polowa kwartalu bedzie juz ok
Bardzo dobra konferencja potwierdzająca zwinne podejście do rozwoju I potwierdzenia realizacji planów sprzedaży i rentowności. Bardzo szybko zareagowali na wyniki mniejszych sklepów Sinsay i to dowodzi profesjonalizmu w inwestycjach i wiarygodnosci co do realizacji stawianych celów.
Mam wrażenie że wyciągnęli wnioski po ostatniej konferencji jak komunikować plany rozwojowe tak by brzmiały i optymistycznie i wiarygodnie jednocześnie.
Kurs na razie jest duszony, ale w świetle tego co powiedzieli wzrost kursu jest chyba nieunikniony.
Tak mysle ze jest duza szansa na pobicie wyniku rocznego - a co najwazniejsze na sezon AW najwazniejszy dla spolki beda miec bardzo dobra marze to jest chyba najwazniejsza informacja z dzisiejszej konferencji
A Ty widział i analizował kiedyś budowę banana ? najpierw spada w kierunku centrum , zeby z tegoz samego centrum zaczac rosnac . Ot w takich realiach przyszlo nam egzystkowac : )
Taka refleksja: To co uderza to pomieszanie pojęć i jednostek miar w jednym miejscu. Jak pierwszy raz ją zobaczyłem to miałem wrażenie że osiągnięte wyniki są na głębokim minusie.