• Uwagi do raportu Autor: ~Ppp [94.172.221.*]
    Kilka uwag Do raportu

1. Zysk, który może być dociążony nowymi sklepami jest zadbany i zgodny z intencja P. Piechockiego gdy mówił na ostatniej konferencji, że tak będzie prowadził inwestycje, żeby nie popsuć zysku.
    2. Tempo budowy nowych sklepów zgodne z intencją P. Piechockiego, który chce b. Dużej ekspansji, ale o charakterze zwinnym. I z raportu wynika że tak postępują. Nie budują dla liczb ale dla efektywności.
    3. Wzrosły zapasy i to dość sporo. pytanie Jak je zracjonalizować. Tu analitycy będą zaraz narzekać. Moim zdaniem przedwcześnie bo LPP świetne sobie radzi z takimi wyzwaniami choć nie da się tego zrobić w jeden miesiąc. Pewnie pomoże im w tym omnichannel i dywersyfikacja rynków.
    4. Pozytywny LFL = 4,3%
    5. Przepływy lepsze niż poprzednio.

Podsumowujac. Jak dla mnie konsekwentny i pozytywny rozwój organiczny. Jak czytam raport to mam wrażenie, że poprawili komunikację - informują o ambitnych planach bez hura optymizmu, który przestraszył analityków na ostatniej konferencji.
    Pytanie czy dziś poprawia swój przekaz. Wszystko w rękach PR.

Jeśli co przeoczyłem proszę uzupelnijcie.
  • Re: Uwagi do raportu Autor: ~realista [109.95.114.*]
    wzrost zapasow tez wynika z przesuniecia otwarc z q2 na q3 - natomaist na pewno ten zimny maj mial wplyw duzy na zapasy - zobaczymy ile im sie uda spredac w pierwszych cenach przed wyprzedazami
    Ale ten slaby poczatek moze spowodowac bardzo slabe oczekiwania co do wynikow q2 i znowu bedzie pole do poprawy jezeli druga polowa kwartalu bedzie juz ok
  • Re: Uwagi do raportu Autor: ~info [37.31.156.*]
    wszystko przedstawione jak należy
  • Re: Uwagi do raportu i konferencji Autor: ~Ppp [94.172.221.*]
    Bardzo dobra konferencja potwierdzająca zwinne podejście do rozwoju I potwierdzenia realizacji planów sprzedaży i rentowności.
    Bardzo szybko zareagowali na wyniki mniejszych sklepów Sinsay i to dowodzi profesjonalizmu w inwestycjach i wiarygodnosci co do realizacji stawianych celów.

Mam wrażenie że wyciągnęli wnioski po ostatniej konferencji jak komunikować plany rozwojowe tak by brzmiały i optymistycznie i wiarygodnie jednocześnie.

Kurs na razie jest duszony, ale w świetle tego co powiedzieli wzrost kursu jest chyba nieunikniony.

• Re: Uwagi do raportu i konferencji Autor: ~realista [109.95.114.*]
    Tak mysle ze jest duza szansa na pobicie wyniku rocznego - a co najwazniejsze na sezon AW najwazniejszy dla spolki beda miec bardzo dobra marze to jest chyba najwazniejsza informacja z dzisiejszej konferencji
  • Re: Uwagi do raportu i konferencji Autor: ~Jasiek [194.242.52.*]
    Skoro jest tak dobrze to czemu spada
  • Re: Uwagi do raportu i konferencji Autor: ~Don_Ciawory [83.21.18.*]
    A Ty widział i analizował kiedyś budowę banana ? najpierw spada w kierunku centrum , zeby z tegoz samego centrum zaczac rosnac . Ot w takich realiach przyszlo nam egzystkowac : )
  • Re: Uwagi do raportu i Bankiera Autor: ~Ppp [94.172.221.*]
    Poniżej podsumowanie wyników w formie tabeli Bankiera.
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Wyniki-LPP-w-I-kw-2025-26-roku-vs-konsensus-PAP-tabela-8959605.html 

Taka refleksja:
    To co uderza to pomieszanie pojęć i jednostek miar w jednym miejscu.
    Jak pierwszy raz ją zobaczyłem to miałem wrażenie że osiągnięte wyniki są na głębokim minusie.

• Re: Uwagi do raportu i Bankiera Autor: ~Aldona [176.102.190.*]
    Jakie przewidywania na jutro
  • Re: Uwagi do raportu i Bankiera Autor: ~Akcjonariusz [93.159.47.*]
    Spadek do 14.000
[x]
LPP -1,13% 17 010,00 2025-11-28 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.