• no to się w koncu doczekaliście/śmy....... Autor: ~Basia [85.222.86.*]
    koniec płaczu......super wynik. lepszy niż myślałam.
  • Re: no to się w koncu doczekaliście/śmy....... Autor: bolo7 [89.78.115.*]
    to jakiś żarcik? nie ma na razie raportu przecież... coś się nie spieszą z jego podaniem, choć mam nadzieję, że rzeczywiście nie rozczaruje nas, a wręcz przeciwnie
  • Re: no to się w koncu doczekaliście/śmy....... Autor: ~Volter [193.19.165.*]
    jest.... swietny:)
  • Re: no to się w koncu doczekaliście/śmy....... Autor: pablo7 [87.96.10.*]
    bolo7 jest raporcik bardzo dobry
    a skąd to wiecie? odpaliłem niedawno kompa i nie widzę żadnego raportu:/ jak gdzieś indziej go pokazali, to wrzućcie link, please!
    no, też bym tak chciał i wierzę, że Polna to dobra spółka, tylko, że jeszcze nie pokazali raportu i lepiej poczekać na konkretne wyniki; nie będzie źle, bo zakładam, ze wszystkie negatywne scanariusze dawno zostały uwzględnione w cenie:)
    a tu patrzę na notowania po kilku dniach i sytuacja w konsolidacji kursu jeszcze bardziej się zacieśniła...
  • półroczny (mało czytelny w tym okienku) ale ok Autor: ~HorNet [77.253.223.*]
    POLNA SA raport półroczny

formularz raportu półrocznego /2009

Pozycje 1 2 3 4

WYBRANE DANE FINANSOWE wtys. zł wtys. EUR
    Przychody netto ze sprzedaży produktów, 15767,00 17701,00 3490,00 5090,00
    towarów i materiałów
    Zysk (strata) z działalności operacyjne 2062,00 2497,00 456,00 718,00
    j
    Zysk (strata) brutto 1700,00 2139,00 376,00 615,00
    Zysk (strata) netto 1827,00 1877,00 404,00 540,00
    Przepływy pieniężne netto z działalnośc 2884,00 2973,00 638,00 855,00
    i operacyjnej
    Przepływy pieniężne netto z działalnośc -81,00 -1267,00 -18,00 -364,00
    i inwestycyjnej
    Przepływy pieniężne netto z działalnośc -25,00 -1220,00 -6,00 -351,00
    i finansowej
    Przepływy pieniężne netto, razem 2778,00 486,00 615,00 140,00
    Aktywa, razem 50309,00 49214,00 11256,00 11795,00
    Zobowiązania długoterminowe 5174,00 5612,00 1158,00 1345,00
    Zobowiązania krótkoterminowe 6219,00 6517,00 1391,00 1562,00
    Kapitał własny 38916,00 37085,00 8707,00 8888,00
    Kapitał zakładowy 9823,00 9823,00 2198,00 2354,00
    Liczba akcji (w szt.) 2585026,00 832422,00 2585026,00 832422,00
    Zysk (strata) na jedną akcję zwykłą (w 0,71 2,57 0,16 0,74
    zł/ EUR)
    Wartość księgowa na jedną akcję (w zł/E 15,05 14,35 3,37 3,44
    UR)

Objaśnienia kolumn
    1 - półrocze / 2009
    2 - półrocze / 2008
    3 - półrocze / 2009
    4 - półrocze / 2008

Pełna treść raportu dostępna pod adresem:
    http://www.e-pap.com.pl/ESPI/espi
    http://www.gpwinfostrefa.pl/

kom espi amp/

• Re: no to się w koncu doczekaliście/śmy....... Autor: pablo7 [87.96.10.*]
    bolo7 wejdz na forum parkietu tam podal linka niejaki lukasss pozdr bo musze wyjsc
  • Re: no to się w koncu doczekaliście/śmy....... Autor: ~ ireland [85.134.147.*]
    polecna swietną strone o giełdzie

http://analizyrynkowe.blogspot.com/

dużo analiz i komentarzy
  • Re: no to się w koncu doczekaliście/śmy....... Autor: ~Basia [85.222.86.*]
    człowieku, raport jest już od 16:47.
    Jak zwykle masz problemy z najprostszymi rzeczami.
    To ci powiem: sprzedaż ok 9 mln (poniżej 7 w Q1), EBIT 1,5mln a zysku netto dobrze ponad 2 miliony.
    nie grałem krótkoterminowo pod ten raport, dlatego nie czekałem na niego jak na wybawienie, odpaliłem niedawno komputer po kilku dniach i oczekiwałem, że się spokojnie pojawi na Bankierze... a tu jak zwykle na samym końcu umieszczą...
    ważne, że potwierdza dobrą kondycję niedoszacowanej spółki
  • Re: no to się w koncu doczekaliście/śmy....... Autor: ~slowan [89.174.214.*]
    Niezle,niezle calkiem sympatyczny raporcik NO To wywalam w koncu w piatek akcje po dwie dychy...hmhm
    a jak dojdzie tylko do 19,36? :)
  • Re: no to się w koncu doczekaliście/śmy....... Autor: ~slowan [89.174.214.*]
    To odpuszczam i czekam na 25 pln a wtedy tez odpuszczam i czekam na 100 pln...trochu wkurza mnie ten papier ale wiem ze jest to dobra spoleczka dlatego jak jestem na kompie to sprzedaje i kupuje ta polna oczywiscie wiecej akcji kupuje niz sprzedaje za ta sama kase bo mnie krew zalewa ze nic na niej sie nie dzieje....kiedys kupilem ja z kolega bylo to gdzies 9 lat temu i wywiezlismy ja 15% na polnoc i nie bylo komu odsprzedac...a obroty wredy to byly smieszne 100 szt hehe...Dzwonie do Malinowskiego zapytac co slychac w firmie a on super wspaniale i rozwijamy sie nawija mi jak nacpany ...pomyslalem cos nie tak jest hehe zaczolem szybko wywalac akcyjki a dlugo mi zeszlo kurs zanurkowal chyba wtedu na 4 zlociszach bo podali wynik kwartalny strata 10 baniek ...dzis jest to juz inna firma i mam nadzieje ze Jakubas ma juz w swoim worze tyle akcji ile potrzebowal i uwolni kurs...zeby wartosc firmy w notowaniach rosla...pozdrawiam cierpliwych a jak bedzie wartosc rosla to mysle ze i za 100 zeta nie wyrzucimy jej bo i po co...
    to 19,36 to tak zapodałem, bo zakładam, że wielu się będzie chciało właśnie uwolnić z papiera i puszczą przed 20-ką
    ja sobie wolę potrzymać zgodnie z pierwotnymi założeniami - kurs Polnej przeszedł już wszystko co najgorsze i nie warto teraz - przed serią pozytywów stopniowo wychodzących na światło dzienne - odreagowywać przydługiego wyczekiwania sprzedażą, jak tylko wzrośnie kilkadziesiąt %; zwłaszcza, że nie jest do końca rozsądnie wchodzić w spółki, które już dużo odjechały... a przed Polną to wszystko dopiero...

ale jak ktoś ma potem psioczyć na forum, jak to ugrzął w Polnej (fakt, że przy jej płynności ciężko jest sprzedać większe pakiety bez uszczerbku), to niech lepiej teraz sprzeda papier przy wybiciu - przydadzą się nowi, ze świeżą cierpliwością, którzy wytrzymają nieco dłużej, żeby skasować kilkadziesiąt zł za akcje
    chyba spodobał się raport szerszemu gronu, bo w 10 minut obrót kilka razy większy (na ciekawym plusie), niż w czasie przeciętnej sesji :)
    no, ale na raporcie się przecież nie kończy, to w końcu dopiero początek pozytywnych wydarzeń na tej spółce
  • Re: no to się w koncu doczekaliście/śmy....... Autor: ~rafal008 [153.19.91.*]
    W końcu się coś ruszyło, bo już zabrakło mi kasy na kupowanie po 12 zł
    spoko, Polna, jak to Polna, zabiera się do trwałego przebicia tego bardzo silnego oporu, jak cnotka...
    w razie czego do zejścia się opadającej, długoterminowej linii oporu z linią średnioterminowego trendu wzrostowego zostało już tylko parę dni, to jak nie dziś, to jutro, jak nie jutro, to pojutrze... ha:)

choć nie ukrywam, że miło by było, gdyby przy tych obrotach zamknęło się chociaż na jakimś 3-5%-owym plusie, a że polanka nie okaże po raz kolejny swojego kaprysu i zejdzie do zera na zamknięcie sesji...
  • Re: no to się w koncu doczekaliście/śmy....... Autor: ~pla [89.79.21.*]
    najwazniejsze zeby popyt nie pozwolil na zejscie ponizej 13
  • Re: no to się w koncu doczekaliście/śmy....... Autor: ~Basia [85.222.86.*]
    swoją drogą akcjonariat ma jednak pecha. Jak już spółka pokazała raport półroczny, przynoszący wyniki Q2 które były świetne, to na rynek zawitała ostra korekta.
    Współczuję tu także sobie, bo w lipcu i sierpniu podkupiłam sporo towaru...........:)
    taki urok Polnej... stety i niestety... kiedyś musi to uwzględnić w cenie akcji...
  • Re: no to się w koncu doczekaliście/śmy....... Autor: ~pol-anka [83.16.131.*]
    Trzeba wziąc zarząd do galopu! Kto szybko daje, dwa razy daje !!!!! Mam na mysli wyniki, które można było dac wcześniej. Ustalanie terminu na ostatni dzień ich podawania jest idiotyczne, gdyż są wtedy raporty kilkudziesięciu firm i nawet dobry wynik sie nie przebije. Np. Puls Biznesu komentował wczoraj i w poniedziałek wyniki różnych firm, czesto mniejszych, ale Polnej nie zauważył.

Teraz trzeba wyciagnąc od zarządu jak najszybciej informacje na temat akwizycji.
    Zobaczycie, że jak zarząd już je poda , bedzie kiepska sytuacja na ca l ym renku i znowu nic po wzrostach !!!

Trzeba ośmieszac politykę informacyjną zarzadu. Nie odpowiadanie na pytania Pulsu Biynesu w ich akcji inwestotr jest skur..... stwem.
  • Re: no to się w koncu doczekaliście/śmy....... Autor: ~xawery [94.75.70.*]
    Widzę, że dzisiaj nikt się z was nie nabija, bo wszyscy pewnie mocno w plecy.
    Ja się prawie uratowałem, nie miałem już akcji od piątku ale wczoraj ze chciwości kupiłem za 30% kapitału dwie spółki jak USA zaczęły rosnąć i dzisiaj też spora wtopa. Ale czarna środa to chyba dopiero dla Jethro. Masz ciągle Hardex?

• Re: no to się w koncu doczekaliście/śmy....... Autor: ~Redgraw [89.161.15.*]
    Witam wszystich
    No cóż mamy pecha że z wynikami trafiliśmy w korekte , przyznam że tak jak Białek liczyłem na nia pod koniec tygodnia a ona troche wcześnie, Kiedyś jak były wyniki za I kw. to wiedziałem , iż polna ma coś schowane i wyniki to potwierdziły. Uczciwie powiem że spóka jest naprawdę dobra i da wytrwałym zarobić. Jako jedna z niewielu nie urosła mocno. Ciekawe kto tak łyknął od spłoszonych ;-) nie musiał się wysilać sami odawali. Pytałeś Bolo o zasięg wrostu, nie odpisyłwaem by nie psuć nastojów , łudziłem się że pomimo nadciągającej korekty ktoś się napakował, ale teraz wiem że nie - jeszcze wór nie pełny. Jednak ktoś umiejetnie sie posila ;-)

pozdrówka i zdrówka
  • Re: no to się w koncu doczekaliście/śmy....... Autor: ~pijok [83.21.73.*]
    To że spadek na polnej to nic dziwnego , w końcu cały rynek do tyłu . Coś mam wrażenie iż ktoś tu się za bardzo wystraszył i nie czekając na to co za przeproszeniem pierdnie ameryka , pozbawił się trochę walorów .
    Basia ,
    niech Ci nie będzie przykro ,gdyż chyba nie miałaś zamiaru sprzedać przed przysłowiowym 25...
    Redgraw .
    .. z jednym się zgodzę , mianowicie .....zdrówka................
    Redgraw, uważam, że i w najbliższej przyszłości Polnej nie będzie tak źle - dzisiejszą obsuwę uznałbym za nieuzasadniony wypadek przy pracy, AT cały czas pozwala na solidne wybicie, nawet jak szeroki rynek spotka w końcu dłuższa przecena, to nie oczekuję, że Polna pójdzie ściśle w jego ślad, gdyż inwestorzy rozróżnią wiele balonów, które zostały w tej minihossie napompowane, a które ostatecznie rozczarowały wynikami, od znacznie niedoszacowanej, "nieodjechanej" Polnej, która potwierdziła właśnie swoją bardzo dobrą kondycję, pomimo kryzysu, który odcisnął piętno na wynikach całej masy firm;
    też jestem ciekawy, kto tak ładnie pakuje do wora:)
  • Re: no to się w koncu doczekaliście/śmy....... Autor: pablo7 [79.162.38.*]
    mysle ze ktos wykorzystuje ta korekte na rynku i sobie podkupuje pieknie od wystraszonych i nie ma z tym zadnego problemu.Moim zdaniem ta korekta potrwa ok dwa tygodnie do1950 na wig 20 wiec beda mieli okazje do zapelnienia workow ale to moja opinia.Ja cierpliwie sobie poczekam pozdr
  • Re: no to się w koncu doczekaliście/śmy....... Autor: ~toya [85.134.147.*]
    Brak większych spadków na giełdach w Usa i Azji nie może napawać jakimś większym optymizmem. Zmiany są kosmetyczne i .................

coś ciekawego
  • Re: no to się w koncu doczekaliście/śmy....... Autor: ~zawory.pl [83.16.131.*]
    Dnia 2009-09-03 o godz. 08:53 ~toya napisał(a):
    > Brak większych spadków na giełdach w Usa i Azji nie może
    > napawać jakimś większym optymizmem. Zmiany są kosmetyczne i
    > .................

coś
    > ciekawego

Nieźle zarząd utrafił z wynikami. Ciekawe, co jszcze spieprzą. Powinno sie ich odwołać!
[x]
POLNA -1,84% 16,00 2017-11-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.