Wybory, wspierają tą opcję, o której sporo osób mysli, mając w pamięci zdjęcie Karola N i Donalda T w Bialym Domu. Ukraina, metale rzadkie, cała infrastruktura, której tam brak. I na pewno ukrainskie firmy, nie wejdą blisko tego dealu, z oczywistych powodów. Komu DT zaufa i obdarzy kontraktami na w sumie nieokreślony czas? To może być eldorado dla Rafako i PBG. Amerykanie sami tego nie pociągną, będą potrzebowali, zaufanych partnerów. Kursy mogą poszybować w górę i to sporo. Dodatkowo CPK i inne opcje. Zobaczymy
Też słyszałem sporo dobrego o spółce, którą ma PBG na Ukrainie. Po ten cukierek przyjdą wszyscy. A ja teraz befsztyk i colka. Ech bym zapomniał, a na dobranoc cygarko i szklaneczka herbatki, w grubym szkle oczywiście. Pozdrawiam wszystkich z Zakopca , a szczególnie sceptyków. Może też się napijcie.
Rozważania o możliwych scenariuszach to bujanie w obłokach.
Sprawa jest całkowicie jasna.
Fakty są takie: Rafako do piachu, w lipcu wycofanie z GPW, a moja z przeszłości perełka czyli PBG już dawno jest trupem. Na szczęście wyskoczyłem z niej z minimalną stratą, bo nie byłem ślepy na fakty.
Pbg to najlepsza inwestycja. Teraz wyją peroniarze, że nie kupili za grosze. HE HE HE, A JA KUPIŁEM I JESTEM SPOKOJNY. Ale nie martwcie się jeszcze kupicie, ale na poziomie zeta. A ja dziś tylko cygaro i spacer po krupówkach, choć nie wykluczam herbatki w grubym szkle. Może nawet gdzieś wstąpię, tyle tu wszystkiego.
To słodko gorzki scenariusz. Odwieszą i będą się bujać w okolicach 5 gr, aż większość odda papier. Potem czekanie na 10 gr i przejście na ciągłe, zawieszenie notowań, czekanie, dodruk akcji i jazda w górę. Jakieś trzy do pięciu lat. Ale Karol powiedział, że zlikwiduje podatek Belki. Więc, jak zarobimy to na czysto. Jeśli doczekamy.
Mam pewne informacje od kolegi, ale mam też zakaz, ujawniania ich do jutra, do północy. Ja już dziś świętuję swoją wytrwałość. A teraz cygarko i dużaaa herbatka w grubym szkle.