• WTF? Autor: ~Pink [195.117.205.*]
    Czy to przez tego gangusa tak leci na pysk?
  • Re: WTF? Autor: ~RudyDoBudy [94.172.40.*]
    Ryżim się wali.
    Koniec obciachu.
    Czyli PO.
  • Re: WTF? Autor: ~quote [195.54.187.*]
    Ja myślę, że chodzi o ten split-up. Do momentu, gdy spółka się nie podzieli kurs może gnieść się w miejscu.
    Bo w tym momencie inwestorzy są zmuszeni do zakupu obu segmentów działalności. Jeżeli są tacy, którzy chcą mieć jedno i drugie, to ok. Ale wielu może nie chcieć.
    Załóżmy, że ktoś interesuje się tylko robotyką i jest skoncentrowany na dywidendzie, to chcąc nie chcąc kupuje jeszcze akcje drugiej spółki. Dla takich firm opłaci się poczekać i kupić akcje tylko właściwej spółki.
  • Re: WTF? Autor: ~Pink [195.117.205.*]
    W sumie to dzisiaj większość na czerwono.
    Nie spodziewałem się mega wzrostów, ale sadziłem że około 230 będziemy się bujać.
  • Re: WTF? Autor: ~mc2 [89.64.246.*]
    Cały rynek leci. Moim zdaniem okazja do zakupu
  • Re: WTF? Autor: ~Fakt [31.0.92.*]
    Naprawdę nie widzicie, ze spółka mimo wielu deklaracji wciąż nic nie pokazała konkretnego jeśli chodzi o kardioznacznik. Jakiej kapitalizacji oczekujecie przy zysku 80-120 mln rocznie -8mld -10mld???
    Wzrost na 240 poparty byl wielkimi nadziejami na kpo i deklaracją początku badan w USA.
    Pół roku minęło i nic w tym temacie sie nie zmieniło, zatem dlaczego ma rosnąc?
    Na konferencji jak padną jakieś konkrety ruszy jeśli znow tylko plany trudno oczekiwać zieleni.
  • Re: WTF? Autor: ~alfred [31.61.160.*]
    Strasznieś niecierpliwy. Czy pamiętasz, jak zarząd komunikował w ostatnim wywiadzie, że III faza badań klinicznych w USA ma ruszyć w 2025 r.? "W 2025" to nie znaczy, że w I czy II kwartale tego roku, tylko w całym roku. Może w czerwcu dowiemy się czegoś.
    https://biznes.pap.pl/wiadomosci/firmy/synektik-zaklada-start-iii-fazy-badan-klinicznych-kardioznacznika-w-usa-w-2025-r
  • Re: WTF? Autor: ~MrQ [79.184.80.*]
    Niecierpliwy, bo raty trzeba płacić, a jeszcze nie zarobiony ;)
  • Re: WTF? Autor: ~alfred [31.61.160.*]
    Być może. A ja uważam, że dziś była okazja zakupowa. Zasadziłem się na 3 papiery obserwowane od dawna. Dwa z nich udało mi się dziś kupić na wyprzedanych oscylatorach i naprawdę nie żałuję, a SNT niestety nie udało się, bo kurs odbił wcześniej. Trudno. Teraz patrzę, jak rynek odbija szerzej po dzisiejszym nurku. Ciekawe co przyniesie kolejny tydzień.
[x]
SYNEKTIK -0,08% 250,20 2025-09-19 17:00:02
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.