Takie tam przemyślenia myślę że w PZU będzie wielka wyprzedaż mienia np.budynek obok budynku PZU i bank obok siebie i takich miejsc jest sporo jeśli by zlikwidować 1 siedzibę generującą koszty można by zrobić parking który z łatwego miejsca parkingowego mógłby przyciągnąć i generować klientów.Mysle że nie do końca to prawda ze dla pracowników nic się nie zmieni część etatów odpadnie w ochronie w utrzymaniu jak i zmniejszenie zatrudnienia.
A nawet część budynków pójdzie na sprzedaż. Tak że szykują się wielkie przychody.Nie wiem czy dobrze myślę i czy dobrze rozumuje podłączenie.
J ba cała historia z uwolnieniem wielkich pieniędzy .
Może by starczyło też pieniędzy na premie dla pracowników, większość osób obsługujących klienta robi na zaleceniach. Były premię a teraz nie ma. Zarząd i spółka srają kasa a dla ludzi których utrzymują to wszystko brak kasy, minimalna stawka godzinowa w ogłoszeniach na OLX. Nie za taką Polskę walczyliśmy.
Pzu jako pracodawca tak ale ktoś się na tym ustawi w nieruchomościach a może i nawet akcje wysadzą na 80 i scalą 2do1 . Jedna dywidenda może sięgnąć nawet 10 zł z podziału łupów to tylko giełda ciężko na tym etapie jasno stwierdzić tą tezę.
Dwie sprawy. Jako akcjonariusz jestem zainteresowany jak najmniejszymi wydatkami na płace i premie, oczywiście w granicach zdrowego rozsądku. Prywatnie mogę współczuć braku premii, ale tylko tyle. Niemniej oszczędzanie na pracownikach, za którymi pójdą klienci, to śliska sprawa.
Druga. Jeśli firma wyprzedaje nieruchomości z jakiegokolwiek powodu, to bardzo zły sygnał. Albo nie wie co z nimi zrobić nie potrafiąc rozszerzyć działalności, czy choćby wejść w jakąś spółkę, w ostateczności wynajem, albo po prostu będzie się zwijać.
PKB rośnie sektor bankowy tez musi nadążać za tą zmianą połączenie z uwolnieniem środków na reinwestycje to dobry zwrot w Polskiej giełdzie odkup jeszcze jednego banku tez by nie zaszkodził w mojej okolicy budynek pzu i peko gdzie brak miejsc parkingowych obu przypadkach to zwykłe marnotrawstwo . A nawet likwidacja jednego i na jego miejscu zrobienie parkingu plus paczkomat dawał by duży zwrot z inwestycji . Jeśli dobrze będzie ten potencjał w jakikolwiek zagospodarowany można spać spokojnie. Tam na górze tez raczej o tym wiedzą ze zakupy zbrojeniowe potrzebują dużych pożyczek oraz nagłych dodatkowych przychodów wójek Trump już czeka z umowami . A nasz sektor bankowy nie przynosi takich wpływów jak u sąsiadów .