(35tys pln) 3K akcji zbija kurs o -1%. Wskaźniki ponownie schłodzone a kurs pod linią wsparcia wieloletniego trendu wzrostowego. To najlepszy czas złodziejstwa. Jednocześnie farma trolli forumowych pisze bajeczki o protestach, walkach, niegodziwości zarządów, nowych emisjach, wymianach 1:4.
Tak a propos mitycznego zbieracza. Dziś wystawiłem mały pakiet 800 sztuk po 12.3. chciałem zobaczyć czy się skusi i podniesie kurs żeby je łyknąć. Nic z tego:) wróciły na 19. Czyli zbieracz raczej nie istnieje:)
Tu nie ma zbieracza, za to są zebraki. Fundy, które oddały akcje Energii w wezwaniach, pchają akcje czarnuchów w górę, żeby dobrze sprzedać, a tu kiszą kurs.
Prezes Nawrocki Prezydentem czyli kolejne odcinki KARIERA NIKODEMA DYZMY."Spójrzcie na jego gębę, na jego prostackie maniery!" https://www.youtube.com/watch?v=jxYd2VO-Fwk
Prawo głosu powinni mieć pracujący i płacący podatki. A tak to wszelkiej maści nieroby, cwaniaczki, emeryci decydują kto ma rządzić tym krajem oczekując w zamian socjalu. I tak to się kręci. W Karierze Nikodema Dyzmy Dyzma został tylko premierem, a tutaj prawdziwy Dyzma zostaje Prezydentem RP. Rzeczywistość przerosła fikcję literacką.
Fąfarze mięknie fujara. Pisze o przejęciu Unipetrol oraz o tym, że nie przejął jeszcze Energi tylko jej pakiet większościowy w tym samym komunikacie. "Inwestycje Orlenu w czeski Unipetrol wyniosły ponad 20 mld zł od przejęcia w 2005 r. ....... W ramach budowy koncernu multienergetycznego spółka sfinalizowała przejęcia Grupy Lotos i PGNiG oraz większościowego pakietu Grupy Energa."
Ktoś w GrypieGdańskiej zawalił. Komunikat o przejęciu i dokapitalizowaniu Unipetrolu i przejęciu większościowego pakietu Grupy Energa, który podałem powinien być podany po ustawce z protestami a nie przed. Oznaczałoby to, że protest odniósł skutek. To był faulstart. Ktoś za to beknie w GG.
Ten przedwczesny komunikat i brak koordynacji z protestami może też świadczyć o konflikcie, który się zrodził po przegranych wyborach prezydenckich między GrypąGdańską a Fąfarą, zarządami a nawet partią. Fąfara chce teraz załatwić sprawę zgodnie z obietnicami i postawił się Trzcińskiemu, który rękami i nogami wstrzymuje załatwienie sprawy Energi. Dla niego im dłużej sprawa się ciągnie tym lepiej. 1.5% darowizn co roku i wzrost WK. Apeluję jednak o rozum! Przegraliście wybory! Chcecie wszystko przegrać? Widać, że Fąfara jest rozsądniejszy.
O przejęciu pakietu Energi Orlen komunikuje od kwietnia br. a zatem doszedł tylko Unipetrol. Oznacza to, że Fąfara zaczął się buntować przeciwko GrypiGdańskiej ponad miesiąc temu
musza sie liczyc z przyszla zmiana prokuratury i brakiem własnego prezydenta, ktory moglby pomoc, wiec trzeba jednak chronic wlasny tylej i sprawy zalatwic tak, aby przyszly zarzad nie mial do czego sie przyczepic
To raz a dwa muszą zabezpieczyć się finansowo na przyszłość. Utrzymanie posad jest możliwe gdyż mają uzgodnione, że KGB (PIS) bierze ~ 50% i STASI (KO) ~ 50%. Raczej społeczeństwo jest zbyt głupie żeby skonstruować całkowicie nową, uczciwą partię i nie mam tutaj na myśli tylko wyborców ale także pulę potencjalnych nowych aktorów. Zresztą nowi jacy by nie byli też zapewne nie będą lepsi. Myślę, że wśród obecnie rządzących są równiejsi i oni oprócz stołków będą chcieli akcje i tutaj bym upatrywał ogromnych wzrostów w przyspieszonym terminie zanim PIS przejmie znowu władzę.
Milicja Obywatelska, Akcjonariat Obywatelski .... to STASI komuniści niemieccy. KGB to komuniści radzieccy i tak się toczy historia Polski. Oni nigdy nie chcieli żeby jednostka była bogata.