Przecież wiadomo, że nie sprzedadzą w dniu premiery tyle by zrekompensować wkład w grę - przykład Gaming factory jest dobry pod analizę. Ale z każdym dniem będzie większa sprzedaż - wszystko zależy od komentarzy na steam. Ja osobiście grę kupię. Grałem w Frostpunka i wierzę w to studio. Obok Cd projekt, robią gry na dobrym poziomie. Szacuję, że w poniedziałem po premierze skoczy na 300 minimum
Symulatory chodzenia wyszly z mody dawno temu. To sie nie uda. Poza tym premiera w czerwcu gdzie dzieci bawia sie na dworze do poznego wieczora bo pogoda ladna. No geniusze marketingu po prostu...
Szkoda mi 11 bit, taki potencjal mieli, ale nie trafili z tymi grami.
Wydali swietnego FP1 a potem cos sie zacielo.
Nadzieja w tym FP1 remake i FP3.
Ale do tego czasu spadki po premierze Alters. Na ile? Nie wiem. Ale spadki. Moze dokupie maly pakiet jak zrobi sie czerwono jak po premierze nieudanego FP2.
Btw. na gamingu kurs prawie zawsze spada po premierach gier. Nawet jak gra jest dobra. Realizacja zyskow etc.
Można było przeciez kupić po 150 w zeszlym roku jak była panika po spadku z 700 zł. Ze 150 na 220 to tez dobry zysk. A kto nie sprzedal po 600 czy 700 przed premiera FP2 to sam sobie jest winny. Zawsze te same schematy a wy sie nie uczycie na bledach. Trzymaj, strac po premierze Alters to zrozumiesz.
Już sam fakt jak piszesz o tej grze "symulator chodzenia" świadczy o Twoich intencjach. To samo można napisać o premierze Death Stranding 2, która będzie niedługo.
tak, wszyscy dokupicie po premierze, a sprzedawać będą Ci którzy nie są świadomi jak dobry będzie w sierpniu raport za Q2, albo Ci którzy mają ze stratę i wiszą ma hakach, a ja Wam mówię, że do premiery będzie rosło, później malutka korekta w locie gdyby premiera nie rozbiła banku , a jeżeli gra się świetnie sprzeda to od razu rakieta, więc powodzenia, dla akcjonariuszy dobrze że większość do premiery będzie za burtą, trzeba być ślepym, żeby nie widzieć akumulacji i trzymania kursu
Ciekawie dostosowujesz naganianie do sytuacji. W kwietniu pisałeś, że do premiery to tu będzie 300zł jak nic, a po premierze to już szał i ATH. W maju zagrzewałeś, że już za chwile, już za moment kurs zacznie rosnąć pod premierę, ale widząc, że tak się nie dzieje, zacząłeś wspominać już o wynikach za Q2. Pod koniec maja coraz częściej w twoich postach było o wynikach za Q2, ale przede wszystkim o tym jak to po premierze zaczniemy się tratować o akcje, o wzroście przed już raczej coraz rzadziej. A teraz już akceptujesz inne scenariusze i pierwszy raz widzę, że napisałeś, że - być może, wicie rozumicie - "malutka korekta w locie gdyby premiera nie rozbiła banku". W poniedziałek, co będziesz pisał? A w przyszły piątek?
nigdzie nie zniknę, ostatni rok siedziałem na CDP i TPE, można znaleźć tam moje wpisy z poziomu 100 zł na CDP i 3 zł na TPE, chyba nie sądzicie że kurs 11 Bit zależy ode mnie, 300 zł będzie szybciej niż myślicie i miesiąc, czy dwa nie zrobi różnicy, pod koniec roku podsumujemy inwestycje przy 500 zł lub lepiej, teraz napiszcie co Was tutaj dalej trzyma? agencja sprzedałeś jak dzieciak w samym dołku i już widać, że Cię piecze, nie możesz się rozstać ze spółką? może podajcie swoje typy na 2025 i pod koniec roku zrobimy podsumowanie
Mnie tu trzyma to, że jeśli premiera, jak to ująłeś "rozbije bank" (na co się coraz widoczniej nie zapowiada) to szybko będę kupował i cieszył się jak dziecko, że spółka którą lubię jest doceniana. A jeśli tak się nie stanie to będę obserwował, co dalej.
Ja już swoją strategię zresztą tu wykładałem, bo nie mam nic do ukycia w tym zakresie. I jestem stały w swych twierdzeniach. Jeszcze w maju pisałem, że jeśli do początku czerwca nie będzie min 240zł to wyjdę, bo to niepotrzebne ryzyko zostawać na premierę.
A ty ciągle piszesz te swoje kocopoły, ale coraz bardziej przesuwasz w czasie potencjalną gratyfikację dla inwestorów - przed premierą, premiera, II kwartał, koniec roku... Za cwilę napiszesz, że możesz tu siedzieć do końca dekady. I niech będzie, tylko można napisać szczerze i dodatkowo dostosowywać swoje opnie do rzeczywistości, a ta jest taka że spółka ma problemy z renomą i reklamą. O ile wśród graczy jeszcze się starają, o tyle w prasie gospodarczej ich nie ma niemal w ogóle, a ta konferencja prezesa była szczytem niekompetencji, o czym zresztą pisałem. I z tego tytułu może być bardzo różnie w najbliższych tygodniach i miesiącach.
od początku piszę, że inwestuje minimum do końca 2025 roku, nie jestem dzieciakiem z piaskownicy z kieszonkowym od mamy, wyszedłeś jak leszcz w samym dołku i teraz będziesz się miotał po forum, 13 czerwca sprawdzimy jak się ma Twój poziom wyjśćia z kursem akcji, a takich płaczków jak Ty przerabiam na każdej spółce, widocznie nie rozumiesz że kurs zależy od dużego kapitału i tego co go kontroluje, na CDP też poniżej 100 zł tak płakali że nie rośnie, a przecież miało rosnąć, też byli tacu co pisali o 70 zł
to teraz podaj swój typ akcji które warto kupić i będziemy mogli się później pośmiać, masz na tyle odwagi, czy będziesz nas tutaj teraz zamęczał swoimi wywodami? powiem Ci jeszcze jedno, nikt nie jest w stanie dokładnie przewidzieć kursu na żadnej spółce, można jedynie decydować o poziomach wejścia i wyjścia, Ty swój poziom wyjścia już pokazałeś (na dołku moim zdaniem), teraz dawaj typy
Może jeszcze mam ci podać numer konta maklerskiego, login i hasło. Chyba z tych emocji się trochę pogubiłeś. To jest forum 11 Bit i o tej spółce się tu rozmawia.
No ale oczekujesz szklanej kuli od randomow z bankiera? Nikt z nas nie wie co będzie więc się przerzucamy potencjalnymi scenariuszami. Podbicie przed premierą było bardzo prawdopodobne ale widać że mało marketingu jest i raczej powolny wzrost. Kolejny scenariusz to dobre recenzje na steam a następny to dobre wyniki za Q2. Naturalnie że przechodzimy od jednego do drugiego scenariusza. Kwestia jak wyceniamy prawdopodobieństwo odpowie na to czy zarobimy czy będzie bida.
Kotor, skąd dzieciaki z piaskownicy z kieszonkowym od mamy mają o tym wiedzieć, oni chcą tu i teraz, nie potrafią samemu oszacować czy jest tanio, czy drogo, dlatego kupują spółki jak 11Bit po 700 zł, a nie 220 zł, ja pierwsze zakupy robiłem poniżej 10zł, pamiętam jak fundusz wtedy wywałał przed premierą TWOM, też było pełno malkontentów
agencja wracaj do piaskownicy, Nowy tam już na Ciebie czeka, nie proszę Cie o pesel tylko o typ spółki, którą według Ciebie warto kupić, ale oczywiście tak jak myślałem to Cię przerosło, za to pisać o spółce którą sprzedałeś będziesz zaglądając do naszego portfela, skąd oni Was biorą