• No niestety Autor: ~agencja [46.112.78.*]
    Tak jak pisałem w poprzednich tygodniach - jeśli nie zacznie się "szum" wokół Alters to nie zaczną się wzrosty pod dobrą premierę. I tak się stało.

I tak jak również wcześniej pisałem - jeśli kurs na początku czerwca nie będzie już w okolicy 240-250zł, a obroty dzienne po 7-9 milionów to dalsze trzymanie akcji nie ma dla mnie sensu. Dlaczego? Gdyż są trzy warianty:
    1. Jeśli premiera będzie udana, to tutaj zacznie się rajd na ATH, jestem tego pewny i wówczas spokojnie zdążę się na to załapać i - co więcej - z ochotą wesprę kurs swoim kapitałem.
    2. Jednak jeśli premiera będzie tylko "poprawna" to kurs zareaguje początkowym spadkiem, a później mozolnym wzrostem. I na ten wzrost - lecz już startując z przecenionego kursu - też się załapię.
    3. A jeśli gra się zwyczajnie nie spodoba? To będzie poważny cios dla studia i bieżący kurs to będzie ostatnie, co wówczas powinno martwić akcjonariusz i zarząd, ale ja nie chcę w tym uczestniczyć.

Biorąc to pod uwagę, dzisiaj wyszedłem po wielu miesiącach, realizując raptem 5% zysku, ale wykluczając się z wyżej opisanych ryzyk.

Jeszcze raz podkreślam, że życzę spółce jak najlepiej i mam wielką nadzieję, że za dwa tygodnie spotkamy się znów, gnając pionowo w kursowy kosmos. Mam do 11 Bit osobisty sentyment z takich czy innych powodów i naprawdę w nią wierzę. Starałem się nie zaniżać kursu wychodząc, lecz muszę dbać o swój interes. Pozdrawiam Spółkę i akcjonariusz i powodzenia!
  • Re: No niestety Autor: ~all [94.254.132.*]
    gratuluję wyjścia w samym dołku, wpadnij na forum po raporcie za Q2, powodzenia
  • Re: No niestety Autor: ~Kowal [37.248.179.*]
    Na marketing jeszcze za wcześnie,pod koniec tygodnia powinniśmy się zacząć
    dokładnie, a zaraz po premierze rozpocznie się gra pod świetny raport za Q2, nie byłbym zdziwiony, gdyby własnie sprzedał w dołku
  • Re: No niestety Autor: ~Zdzisław [95.160.183.*]
    A co to za agencja kturom pan reprezentuje ?
  • Re: No niestety Autor: ~agencja [46.112.74.*]
    Widzę, że nie ma merytorycznych odpowiedzi na moją wypowiedź, czyli na forum zostali jedynie naganiacze i ludzie, którzy chcą się utwierdzić w takiej czy innej decyzji, ale sami nie bardzo rozumieją co się dzieje i co może się stać. Smutne. Miałem nadzieję na coraz większy "hype" wokół premiery. Właściwie to byłem tego pewny. Może spółka jest pewna gry i przyjęła strategię, że "dobry produkt sprzeda się sam" czyli dobra gra = dobra sprzedaż = dobre wyniki = dobry kurs. Mam nadzieję, że tak będzie. Wciąż bowiem liczę, że 11 Bit to będzie spółka, która da zarobić grubo ponad 100% w tym roku. Zobaczymy.
  • Re: No niestety Autor: ~Kosa480 [91.94.20.*]
    Sprawdź sobie Google trends - wyszukiwania rosną znacznie w ostatnich dniach, a od piątku zacznie się wożenie Alters po eventach.
    jakiej merytorycznej odpowiedzi oczekujesz? odpowiedź będziesz miał pod koniec sierpnia, będzie rozegrany scenariusz jak po FP2, albo po TWOM, Ty postawiłeś na ten pierwszy, ja stawiam na drugi, zamelduj się pod koniec sierpnia i podyskutujemy, wyszedłeś w dołku i tyle, według mnie oczywiscie
  • Re: No niestety Autor: barteq87 [37.225.64.*]
    Trzeba patrzeć co się dzieje z polska giełdą teraz, realizacja zysków przez zagranice + wybory prezydenckie. Ogólny zjazd na wszystkim niestety trzeba to przeczekac
  • Re: No niestety Autor: ~Kubańczyk [89.79.212.*]
    Ja też nie mam nic merytorycznego do dodania, ale zgadzam się z Twoim wpisem.

Jednak siedzę nadal i czekam w nadziei czy się coś ruszy, co jest głupie :D przecież zawsze mogę sobie wskoczyć jak faktycznie coś się ruszy. Jakbym za tą lojalność miał coś ekstra ugrać :)

Najprawdopodobniej połowy pakietu się pozbędę przed premierą i pewnie odkupię po premierze, żeby się nie nadziać się na jakieś -20%.

Co do hype to niby kręci się, ale Ci streamerzy to wielkiej jakiejś oglądalności nie mają, wpisy na twitterze też tysięcy polubień nie otrzymują... Szału nie ma i raczej już nie ma czasu, żeby nagle gra przed premierą zyskała na popularności. Obawiam się, że będziemy się tutaj kręcić w okolicach 210-220 do premiery i później mimo sukcesu może być zjazd, który później mozolnie będzie odrabiany.

Jak mam trzymać akcje kupione po 210 dłuższy czas temu i kręcić się w tych okolicach w oczekiwaniu na raport za Q2, który będzie pewnie w sierpniu to chyba lepiej zrobić skok w bok z kapitałem i wrócić jak faktycznie nastroje zrobią się weselsze.

pozdro

Kubańczyk rób skok w bok, na co czekasz? ile Wy macie lat?przecież wszyscy recenzenci mają NDA do premiery, wieć widać że kampania marketingowe rozpocznie się przed samą premierą, wszyscy będziecie wskakiwać po premierze, pewnie tak jak po premierze TWOM
  • Re: No niestety Autor: ~Kubańczyk [89.79.212.*]
    Teraz to już nie chcę :D namówiłeś mnie
  • Re: No niestety Autor: ~Wihajster [89.64.18.*]
    Zapominacie o jednym dodatkowym elemencie tej ukladanki.

The Alters jest swietnym pretendentem dla tytuly na platforme Nintendo Switch 2, ktora dzisiaj przeżywa bardzo udana premierę.

11 Bits wydali kilka tytulu na Switcha i pewnie dostosuja Altersow tak samo sprawnie, a głod nowych gier będzie duży dla tej platformy przez najblizsze dwa lata.
  • Re: No niestety Autor: ~Wihajster [89.64.18.*]
    Edit: Premiera za dwa dni
  • Re: No niestety Autor: ~Qwerty [89.151.17.*]
    Gra organicznie, bez niewiadomo jakich wysiłków promocyjnych dobiła do 33 miejsca na whislist (na łącznie ponad 3800 tytułów). Ja mam raczej wrażenie oczekiwania na konkretne wyniki sprzedaży. Jak sam napisałeś w pierwszym wpisie liczysz na to, że zdążysz się załapać już po premierze. Mizerne obroty mogą właśnie o tym świadczyć, że nie Ty jeden czekasz na konkrety. Tym bardziej, że całkiem niedawno tutaj się ludzie sparzyli na poprzedniej dużej premierze, więc mogą ograniczać ryzyko. W moim odczuciu ryzyko zmaterializowania się 3 scenariusza nie jest wysokie, m.in. właśnie dlatego, że małe zainteresowanie świadczy o niezbyt wygórowanych oczekiwaniach. Followersów na Steam od 22 maja kiedy ruszyły jakieś działania promocyjne przybywa cały czas w przyzwoitym tempie - średnio ponad 140 dziennie, gdzie przed 22 maja to było 36 dziennie (inne gry znajdujące się na liście przed Alters w większości mają niższe przyrosty - tylko 7 na 32 ma lepsze)
    nie było podbitki i nie będzie zjazdu po premierze, zacznie się gra pod wyniki za Q2, którę będą świetne, ja widzę kolejkę chętnych na tanie akcje po premierze, a to znaczy że tanich akcji nie będzie, przypomina mi się premiera TWOM i malkontenci, którzy sypali do mojego koszyka poniżej 10zł
  • Re: No niestety Autor: ~all [5.173.182.*]
    ostrzegałem, że spzredajesz agencja w samym dołku przed wybiciem, CDP w ciągu dwóch dni dodał 3,5 mld do kapitalizacji, ale tutaj będzie jazda pod wyniki za Q2
  • CDR podciagnie 11bit Autor: ~mer [93.159.28.*]
    Licze ze akcja na CDR podciągnie róniez 11bit sentymentalnie i zacznie sie rajd w góre. Narazie skromne +1%
[x]
11BIT 0,33% 179,80 2025-09-25 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.