• KONKURS FW20 MinMax - CZERWIEC, LIPIEC, SIERPIEŃ 2025 Autor: zosia3005 [84.40.159.*]
    Witam ,
    Zapraszamy do udziału w Konkursie FW20 MinMax w roku 2025 .
    Prosimy zapoznać się z Regulaminem zamieszczonym poniżej .

Podkreślamy , że to ZABAWA , zasady są bardzo uproszczone w stosunku do możliwości gry na prawdziwym rachunku  więc uzyskany wynik nie przesądza o tym jak uczestnik radzi sobie w realnych warunkach.
    Podajemy  wyniki po każdym miesiącu , ale rok rozliczamy narastająco . 
    Nasz teoretyczny depozyt dla 1 kontraktu, uaktualniony do bieżących wymagań w realu wynosi obecnie 3200 zł czyli troszkę mniej niż na początku ubiegłego roku .
    Depozyt dla dwóch portfeli : 6400 zł czyli 320 punktów x 20 zł za punkt .
    CEL NA CAŁY ROK to wynik : + 320 punktów netto ( ok. 27 punktów średnio na 1 miesiąc ) co odpowiada podwojeniu kapitału .
    Wyniki podajemy w tabelce, którą utworzył i prowadzi Emu.
    Link do tabelki na kolejne miesiące będziemy podawać na bieżąco .
    Oczywiście - można też korzystać z poprzednich linków i samodzielnie przejść do kolejnego miesiąca ( kliknąć na dole miesiąc , który chcemy oglądać ) .

UWAGA 1:
    Zlecenia otwarcia/zamknięcia pozycji będą widoczne w tabelce tak szybko jak się da, ale chociaż w zapisach pomagamy EmGi i ja , czasem mogą się zdarzyć nawet kilkugodzinne opóźnienia. Dlatego też możliwe jest składanie kolejnych zleceń mimo, że poprzednie formalnie nie są zakończone w tabelce. Po weryfikacji chronologicznej prawidłowości zlecenia będą widoczne.
    UWAGA 2:
    Bardzo prosimy o jasne i precyzyjne składanie zleceń , tak aby nie budziły one żadnych wątpliwości.
    W przypadku , gdyby jednak były wątpliwości których nie da się jednoznacznie wyjaśnić - ostateczna interpretacja należy do Emu , który prowadzi zapisy w tabeli.

Zapraszamy serdecznie , życzymy powodzenia i dobrej ZABAWY !

ZASADY:
    1. Gramy 2 kontraktami ( można mieć 2 otwarte pozycje równocześnie , jednakowe np. P1-L + P2-L  lub przeciwstawne np. P1-L + P2-S ) depozyt teoretyczny 2 x 3200 = 6400 zł .
    Depozytu nie trzeba uzupełniać - ale UWAGA : jeśli miesięczny wynik obu portfeli jest w sumie ujemny a jednocześnie strata w jednym z nich na koniec sesji jest co najmniej 100 - procentowa ( >= 160 punktów ) , to pozycja w tym portfelu zostanie zamknięta ( z naliczeniem prowizji ) - a portfel pozostaje nieaktywny do końca miesiąca ( oznaczenie takiego portfela to Z na żółtym tle ).
    2. CEL - podwojenie kapitału , czyli 100 % zysku co w tym roku wymaga zebrania 320 punktów, czyli średnio 27 punktów miesięcznie. 
    3. Mamy do dyspozycji 2 portfele : P1 ( górna linijka Tabeli ) i P2 ( dolna linijka Tabeli ) .
    4. Każdy uczestnik może w miesiącu kalendarzowym wykonać maksymalnie 10 transakcji w  ramach każdego portfela , czyli łącznie 20 transakcji . 
    5. Transakcje muszą być zgłaszane z wyprzedzeniem w stosunku do realnie biegnących notowań. Można je składać na tym wątku lub przez specjalny Formularz. Dostęp do formularza opisany jest w  https://www.bankier.pl/forum/temat_nowa-mozliwosc-skladania-zlecen,28499757.html  zaś zlecenia widoczne są w tabelce.
    6. Transakcje zgłoszone na wątku w czasie podanej minuty , będą odnoszone do notowań rzeczywistych , które miały miejsce od tej samej minuty 00 sekund włącznie ( czyli od hh.mm.00  włącznie )
    7. Transakcje zgłoszone za pomocą Formularza – będą odnoszone do notowań rzeczywistych , które miały miejsce począwszy od SEKUNDY złożonego zlecenia WŁĄCZNIE . Jest to istotne w szczególności w odniesieniu do zleceń PKC , które będą realizowane po pierwszym kursie od sekundy zlecenia włącznie.
    8. UWAGA : każde zlecenie poprzedzamy nazwą portfela , którego dotyczy , np. P1 otwieram L 2350.
    9. Jeśli zlecenie nie będzie poprzedzone identyfikatorem portfela – domyślnym portfelem będzie P1 , chyba że wykorzystano w nim wszystkie transakcje lub z dyspozycji wynika w oczywisty sposób , że odnosi się do P2 ( np. uczestnik da dyspozycję : zamykam na fix mając otwartą tylko pozycję w P2 ) . W każdym innym przypadku budzącym wątpliwości – ostateczna interpretacja należy do Emu, który prowadzi zapisy w Tabeli .

OTWIERANIE POZYCJI :
    10. Zgłaszamy w takiej formie , aby nie budziło wątpliwości , najlepiej "otwieram L" czy " zamykam L" lub jak w normalnych zleceniach , czyli  K=kupno , S=sprzedaż i co bardzo ważne , zlecenie poprzedzamy nazwą portfela , którego dotyczy , np. P1 otwieram L 2350.
    11. Jeśli zlecenie nie będzie poprzedzone identyfikatorem portfela – domyślnym portfelem będzie P1 , chyba że wykorzystano w nim wszystkie transakcje.
    UWAGA : Podawanie identyfikatora jest bardzo ważne , bo jeśli np. uczestnik ma otwartą pozycję L w P1 i da dyspozycję S z zamiarem otwarcia przeciwnej w P2 ale nie poda identyfikatora wyda w ten sposób zlecenie TP ( zamknięcia ) dla Longa w P1 – ponieważ to portfel domyślny.
    12.Uczestnik otwierając transakcję może zgłosić SL ( dowolny i nie trzeba tego robić od razu - byle z wyprzedzeniem w stosunku do notowań ) .
    13. Zgłoszone zlecenie SL można modyfikować wielokrotnie , można je też anulować.
    14. Zlecenie otwarcia pozycji jest ważne bezterminowo - do czasu realizacji, modyfikacji , anulowania, lub do wygaśnięcia serii no i do końca roku ( nie przenosimy pozycji na kolejny rok ).
    15. Każde zlecenie otwarcia pozycji można modyfikować tylko 1 raz .
    16. Każde zlecenie otwarcia pozycji można anulować  ALE jest to równoznaczne z wykorzystaniem 1 dostępnej modyfikacji w ten sposób, że złożonego później ( w dowolnym czasie ) zlecenia otwarcia nie można już modyfikować a jego anulowanie skutkuje utratą transakcji .

ZAMYKANIE  POZYCJI :  
    17. Otwartą pozycję w danym portfelu ( P1 lub P2 ) trzeba zamknąć, aby otworzyć w tym portfelu następną.
    18. Zlecenie zamknięcia pozycji można złożyć w dowolnym czasie ( oczywiście z wyprzedzeniem w stosunku do notowań rzeczywistych ).
    19. Zlecenie zamknięcia pozycji ( w tym TP ) można modyfikować wielokrotnie lub anulować . 
    20. Otwarta pozycja , która nie została zamknięta do końca miesiąca , będzie rozliczona po ostatnim kursie dla potrzeb podsumowania miesięcznego wyniku ( bez potrącania prowizji ) i automatycznie przeniesiona na następny miesiąc jako rozpoczęta transakcja nr 1 w tym samym portfelu w którym zakończyła miesiąc ( kurs otwarcia = kurs zamknięcia ostatniej sesji poprzedniego miesiąca ) . Każda otwarta pozycja zostanie ostatecznie zamknięta i rozliczona przy wygasaniu danej serii kontraktów . 
    21. Wynik każdej transakcji pomniejszamy o 1 pkt. ( prowizja ) .

PRZYPADKI SZCZEGÓLNE :
    22. Można złożyć zlecenie otwarcia pozycji w formie widełek np. K 2400 + S 2450 o ile w chwili zlecenia  rzeczywiste notowania są pośrodku ( tj. np. 2420 ) , która wartość wystąpi jako pierwsza – taka pozycja zostanie otwarta a druga „strona” widełek ulega unieważnieniu , NIE staje się automatycznie zleceniem TP . 
    23. Można zgłosić po 17.00 np. o 17.03 zlecenie pojedyncze lub podwójne ( odwrócenia pozycji  tj. 2S lub 2L ) po cenie ustalonej na fix  ALE UWAGA - jeśli w notowaniach rzeczywistych od godz. 17.03.00 do zamknięcia NIE będzie już żadnej transakcji -  wówczas zlecenia przechodzą na dalsze sesje .
    24. Zasadniczo można składać  zlecenia PKC na otwarcie lub zamknięcie . Dla zleceń w toku sesji odbiegających od aktualnego kursu w realu ( w rodzaju PKC ) i złożonych na wątku , przyjmujemy zasadę : dla zleceń S niższych niż pojawią się w realu będzie brany najniższy kurs w minucie zlecenia a dla zleceń L wyższych - najwyższy w realu w minucie zlecenia.  Analogiczne zlecenia ( PKC ) złożone za pomocą Formularza będą realizowane po pierwszym kursie od sekundy zlecenia włącznie.
    25.  Inne przypadki nietypowe – będą rozstrzygane jak się pojawią i dopisywane do tej listy .
    26. Staramy się rozliczać transakcje zgodnie z Regulaminem i notowaniami rzeczywistymi – ale mogą zdarzyć się pomyłki lub błędy – prosimy uczestników o ich zgłaszanie jak najszybciej .
    Gdyby ktoś , mimo wyjaśnień niezgodności na wątku , nie zgadzał się jednak z rozliczeniem – prosimy przedstawić na dowód kopię lub link do notowań w czasie rzeczywistym gdzie można sprawdzić datę , dokładny czas ( co do sekundy ) i kurs .
    27. Czasem , w nietypowych przypadkach , uczestnicy Konkursu będą proszeni o zaakceptowanie doraźnego rozstrzygnięcia „jury” tj. Emu i mojego ( lub innych kolegów, którzy być może dołączą do "jury" ) – aby gra mogła toczyć się dalej.
    28. Jeśli zlecenie nie będzie poprzedzone identyfikatorem portfela – stosujemy zasady opisane w punkcie 9 , ostateczna interpretacja należy do Emu.
    29. W tabelce z wynikami kolorem czerwonym będą wyróżnione zmodyfikowane zlecenia otwarcia pozycji , których kolejna modyfikacja nie jest już możliwa . 
  • Re: P2 TP 2731 Autor: ravcio [212.160.230.*]
    Kto wie może dojadą i test 2720-30 będzie.
  • Re: P2 TP 2731 Autor: ravcio [212.160.230.*]
    Tu to zabawa więc można i zostaje do poniedziałku.
  • @ravcio: przyznaj, że to jest przednia intelektualna zabawa Autor: emeryt_giełdowy [83.28.148.*]
    jak się ogląda tabelę. Trochę zmieniłem taktykę i efekty szybko się pojawiły.
    Dobrze, że w realu mam akcje, przyrost Prywatnego Kapitału Emerytalnego oraz rocznego budżetu emerytalnego, a nie kontrakty, bo bym miał ......... .
    Już nie zostawiam pozycji bez kontroli i wyjeżdżam oraz nie gram w ciemno tak jak to było w ubiegłym tygodniu w czwartek.
    W tym tygodniu z pełną świadomością tak jak Ty zostawiłem jedną pozycję, tylko dlatego, że wrócili na poziom startowy (2785/2795).
    Co będzie w poniedziałek zobaczymy!

• Re: P1 TP 2710 Autor: ravcio [212.160.230.*]
    Zamykam
    Wycięli więc ponownie piszę
    Kolejny raz to samo. Może teraz zostanie wpis.
  • P1 TP 2710 poproszę Autor: ravcio [212.160.230.*]
    Poproszę o zamknięcie pozycji.
  • Re: Emeryt Autor: ravcio [212.160.230.*]
    Ja ostatnie lata bardzo luźno traktuje konkurs. Miałem moment kiedyś że tak trochę na poważnie podchodziłem jak do rywalizacji a teraz tak na luzie bardziej być coś przetestować albo by coś się działo. Takie podejście i zostawianie pozycji na pastwę losu w prawdziwej grze by się nie sprawdziło.
  • Re: Emeryt Autor: emeryt_giełdowy [83.28.148.*]
    Dnia 2025-06-02 o godz. 09:33 ravcio napisał(a):
    > Ja ostatnie lata bardzo luźno traktuje konkurs. Miałem moment kiedyś że tak trochę na poważnie podchodziłem jak do rywalizacji a teraz tak na luzie bardziej być coś przetestować albo by coś się działo. Takie podejście i zostawianie pozycji na pastwę losu w prawdziwej grze by się nie sprawdziło.

Jak wiesz ja w realu nie gram na kontraktach. Ten konkurs traktuję jak zabawę intelektualną sprawdzenie swoich założeń i ich realizację. Ponieważ jestem bardzo długoterminowym inwestorem w realu na akcjach to muszę się dostosować do krótko terminowych ruchów na kontraktach. Moja jedna Prywatna Piramida Kapitałowa (PPK) oraz dwa Prywatne Konta Emerytalne (PKE) działają.
    Pokolenie 30+ finansuje mój roczny budżet emerytalny, a la ZUS. Mam 2 filary emerytalne ZUS oraz zasilany dywidendami z dwóch PKE. Obserwuję suwak OFE i zmiany w "dobrowolny" autozapisie na PPK. Analizuję co się stanie z OFE w perspektywie 10 lat.
    Czytam, analizuję i wyciągam wnioski z tego co pokazuje suwak OFE i PPK, jakie są perspektywy długoterminowe Rozwoju Rynku Kapitałowego. Jak sobie pościelicie tak się wyśpicie.
    Pozdrawiam i Życzę wszystkiego najlepszego.

• PODSUMOWANIE - do końca maja 2025 Autor: zosia3005 [84.40.159.*]
    Witam ,
    niestety kolejny raz powiększyliśmy stratę .
    Wynik maja to strata : - 602 punkty a narastająco : - 6852 punkty.

W maju medalowa trójka to :
    1. emeryt giełdowy ( 405 punktów )
    2. argentarius ( 16 )
    3. EmU ( 3 )

Mamy więc całkowitą zmianę na podium : 1 miejsce zajmuje emeryt giełdowy , który dłuższy czas był nieobecny na podium ale wrócił i to z bardzo dobrym wynikiem miesiąca - WIELKIE GRATULACJE ! 2 i 3 miejsca to argentarius i EmU - obaj z symbolicznymi plusami ale nie ma co kaprysić bo plus to plus - Brawo !

Narastająco prowadzą :
    1. argentarius ( 150 )
    2. ravcio ( - 51 )
    3. leszczezulicy ( - 388 )

Narastająco , wśród medalistów zmiana na 3. pozycji ale tak naprawdę formę trzyma tylko argentarius z porządnym i jedynym plusem w ujęciu narastającym - GRATULACJE ! 

Wczoraj Polacy wybrali Prezydenta i oczywiście inwestorzy w najbliższym czasie ocenią ten wybór ze swojej perspektywy.

W tabeli widać poszczególne rozgrywki uczestników , wpływające na ich wyniki .
    Wszystkich chętnych ( w tym również nowicjuszy ) zapraszam do gry w Konkursie :-)
    Pozdrawiam i powodzenia !

• P1i P2 zamieniamy S na L pkc Autor: 7777777777777 [91.150.201.*]
    Poproszę
  • P1i P2 zamieniamy LnaS po 2785 Autor: 7777777777777 [91.150.201.*]
    Poproszę
  • P1iP2 zamieniamy S na L po 2754 Autor: 7777777777777 [91.150.215.*]
    Poproszę
  • Re: P1 S PKC na FIX Autor: ravcio [212.160.230.*]
    Tak dla zabawy na rozruszanie. W sumie trochę loteryjnie.
  • Re: KONKURS FW20 MinMax - CZERWIEC, LIPIEC, SIERPIEŃ 2025 Autor: ostry- [83.26.185.*]
    Cześć
    Tradycyjnie spóźnione choć szczere , życzenia urodzinowe .
    Wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Emeryta .
    a przy okazji , gdzie do licha jest link do tabelki ???
  • Re: P2 S 2732 Autor: ravcio [212.160.230.*]
    To by było ciekawiej jeszcze P2 dodam. Średnie miejsce do S.
  • Re: KONKURS FW20 MinMax - CZERWIEC, LIPIEC, SIERPIEŃ 2025 Autor: zosia3005 [84.40.159.*]
    Serdecznie dziękuję :-)

Link do tabelki na czerwiec :
     https://docs.google.com/spreadsheets/d/15CFRrzEDl8GBSnyn5k_zrlYM-HKnC5yZM7ddu3O_el0/edit?pli=1&gid=893849303#gid=893849303

PS
    Mamy tu różne problemy techniczne i nie zawsze udaje się wstawić - ale można skorzystać z linków podanych we wcześniejszych miesiącach i na dole kliknąć " 2025.06"

• P1iP2 zamieniamy L na S 2760 Autor: 7777777777777 [91.150.215.*]
    Poproszę
  • Re: KONKURS FW20 MinMax - CZERWIEC, LIPIEC, SIERPIEŃ 2025 Autor: plota [37.248.178.*]
    Mógłbym spróbować dołączyć do waszej zabawy. Z tym że, ja otwieram pozycje stop lossami nie wiem czy tu jest taka możliwość? I uprzedzam nie wiem na jak długi czas starczy mi zapału aby bawić się z wami.
  • @plota - oczywiście , zapraszamy ( w spr. otwarcia poniżej ) Autor: zosia3005 [84.40.159.*]
    @plota
    serdecznie zapraszamy - to zabawa , nie sprawdzamy obecności :-))
    Jak możesz zauważyć w Tabelce - uczestnicy przychodzą , odchodzą , robią przerwy ale zapraszamy wszystkich .

Co do otwarcia - gram w realu i nie spotkałam się z otwarciem pozycji zleceniem SL ?!
    Jeśli masz na myśli limit aktywacji - miałyśmy taką opcję ( jeden z kolegów nalegał )
    ale nikt tego w praktyce nie używał i usunęliśmy z Regulaminu .

Możesz dać zlecenie ( S lub L ) wyprzedzająco do obecnego kursu ( jak zauważyłeś niektórzy tak robią )
    ale pamiętaj , bo to WAŻNE - zlecenie otwarcia pozycji możesz zmienić tylko 2 razy ,
    kolejna zmiana to utrata transakcji : pkt 15 i 16 Regulaminu , natomiast TP i SL możesz zmieniać dowolnie .

Zlecenia składasz na wątku lub przez formularz ( zasady - pkt 5 Regulaminu )
    Pozdrawiamy i zapraszamy :-)

• Re: @plota - oczywiście , zapraszamy ( w spr. otwarcia poniżej ) Autor: plota [37.248.178.*]
    No właśnie chodzi mi o możliwość składania zleceń z limitem aktywacji np w obecnej sytuacji chciałbym otworzyć pozycje długą gdy kurs wzrośnie 2830 pkt a więc limit aktywacji 2830pkt zlecenie pkc. To oczywiście przykład. I pytanie czy takie zlecenia tu będę mógł składać?
  • Re: @plota - oczywiście , zapraszamy ( w spr. otwarcia poniżej ) Autor: zosia3005 [84.40.159.*]
    Możesz złożyć zlecenie : L 2830 i będzie to zlecenie oczekujące .
    Kiedy kurs osiągnie taki poziom - otworzy Ci się L po 2830 .
    Natomiast różnica jest taka że - gdyby przykładowo jutro było otwarcie powyżej 2830
    np. 2831 lub wyżej , to Twoje zlecenie będzie czekało aż kurs się cofnie do 2830
  • Re: @plota - UWAGA Autor: zosia3005 [84.40.159.*]
    Oczywiście - tak byłoby , gdyby złożył takie zlecenie w czasie gdy nie ma notowań ,
    czyli po zamknięciu lub gdy kurs jest powyżej 2830 .
    Gdybyś złożył takie zlecenie poniżej 2830 - to oczywiście otworzy się od razu
    tak jak w realu , bo niższy kurs jest korzystniejszy dla L , więc system zakłada
    że skoro chcesz po 2830 to tym bardziej po np 2805

Nie stosujemy zleceń z LA bo nie było chętnych
    a w pojedynczych przypadkach mieliśmy z tym dużo kłopotu i sprawdzania .
  • Re: @plota - UWAGA Autor: plota [37.248.178.*]
    Acha nie stosujecie zleceń z limitem aktywacji. teraz doczytałem. Moim zdaniem nie ma z nimi aż tyle problemu ale jak nie stosujecie to nie. W każdym bądź razie próbowałem :) Pozdrawiam
  • Re: @plota - oczywiście , zapraszamy ( w spr. otwarcia poniżej ) Autor: plota [37.248.178.*]
    Odpowiedziałaś mi w dwóch postach. Najpierw odpowiem na pierwszy.
    Właśnie tego bym oczekiwał, że dopóki kurs nie wzrośnie do 2830 pkt będzie to zlecenie oczekujące a jak dojdzie do 2830 to otworzy się po 2830. Ale w sytuacji luki jutro na otwarciu powiedzmy do 2840 to chciałbym aby moja pozycja otwarła się po 2840. W końcu składam zlecenie z limitem aktywacji ale PKC czyli po osiągnięciu lub przekroczeniu limitu aktywacji otwiera się PKC czyli w tym wypadku po 2840.
  • Re: @plota - masz już swoją rubryczkę w Tabeli i zlecenie Autor: zosia3005 [84.40.159.*]
    LLA 2830 w portfelu P1 bo to portfel domyślny.
    czyli Long z Limitem Aktywacji 2830 - i wszystkimi konsekwencjami .

Witaj w Konkursie i powodzenia !
  • Zosia znowu Ci kłopotu narobie Autor: plota [37.248.178.*]
    Zosia to zlecenie to był przykład ja nie che złożyć zlecenia z limitem aktywacji po 2830. Ale rozumiem że jestem w grze i od jutra mogę składać zlecenia. Bardzo dziękuję za wyrozumiałość.
    Pozdrawiam
    plota
  • Re: Zosia znowu Ci kłopotu narobie - OK Autor: zosia3005 [84.40.159.*]
    Rozumiem , że to było nieporozumienie ale masz miejsce w tabelce.
    Nie zrozumieliśmy się , więc zlecenie usuwamy - ALE NA PRZYSZŁOŚĆ
    prosimy o składanie precyzyjnych zleceń , zgodnych z Regulaminem .

W tej sytuacji i biorąc pod uwagę , że nadchodzi rolowanie i mamy za pasem sezon wakacyjny
    czyli - dużo zamętu i mało czasu ( bo my też mamy wyjazdy wakacyjne ) ...
    ... pozostajemy przy zleceniach zgodnych z Regulaminem ( czyli bez zleceń z Limitem Aktywacji ).
    Jeśli będziesz nalegał - może wprowadzimy to ale już po wakacjach .

Powodzenia !
  • To ja nalegam Autor: plota [37.248.178.*]
    To ja nalegam, bo myślałem, że jak dołączyłaś mnie do tabelki to sprawę z zleceniami z limitem aktywacji mamy załatwioną. Ja innych zleceń nie składam grając otwieram z limitem aktywacji i zamykam stop lossem czyli defakto też z limitem aktywacji. A nie mogę czekać przed komputerem i wrzucać po wybiciu się odpowiednich poziomów zwykłych zleceń bo pracuję i często nie ma mnie przed komputerem.
    Tak apropo z tym portalem przez 10 lat związany był Paweł Rejczak. Prezentował na łamach Bankier.pl swój system i też posługiwał się wyłącznie zleceniami z limitem aktywacji. Ja jestem jego uczniem i inaczej nie potrafię.
    Pozdrawiam
  • @plota Autor: zosia3005 [84.40.159.*]
    Więc być może po wakacjach .

Pamiętam p. Rejczaka ale on tu wówczas pracował , natomiast my prowadzimy Konkurs społecznie i podobnie jak Ty mamy swoje zajęcia i ograniczony czas - stąd pewne uproszczenia w Regulaminie w stosunku to gry w realu - chociaż jesteśmy dość blisko.

W roku 2021 mieliśmy zlecenia z limitem aktywacji na życzenie jednego z kolegów ,
    możesz sprawdzić ówczesny Regulamin ( punkt 10 ) np na tym wątku :
    https://www.bankier.pl/forum/temat_konkurs-mini-max-wrzesien-2021,10523029,1.html
    było więcej zamieszania niż korzyści a kolega szybko stracił zainteresowanie .

Nie wykluczamy powrotu do zleceń z LA , ale nie teraz .
    Masz już swoje rubryczki i jak chcesz bawić się z nami na obecnych zasadach - ZAPRASZAMY !
    Jeśli natomiast grasz wyłącznie zleceniami z LA - to być może po wakacjach .
    Pozdrawiam
  • Re: P1 TP 2680, P2 TP 2702 Autor: ravcio [212.160.230.*]
    Bardzo odległe ale niech sobie będą.
  • P1i P2 TP 2714 Autor: 7777777777777 [37.30.32.*]
    Poproszę
  • P1i P2 L 2708 TP 2729 Autor: 7777777777777 [37.31.132.*]
    Poproszę
  • Re: P1 TP 2706 Autor: ravcio [212.160.230.*]
    Jeśli jeszcze raz dzisiaj zejdą to niech się zamyka. Raczej już dzisiaj nie zejdą tam.
  • Re: P1 Zamykam PKC na FIX Autor: ravcio [212.160.230.*]
    Zamykam i wystarczy na tej serii.
  • P1iP2 S 2743 Autor: 7777777777777 [37.31.154.*]
    Poproszę
  • P1iP2 TP 2712 Autor: 7777777777777 [37.31.149.*]
    Poproszę
  • P1i P2 S 2700 Autor: 7777777777777 [91.150.215.*]
    Poproszę
  • P1iP2 TP 2664 Autor: 7777777777777 [91.150.215.*]
    Poproszę
  • P1iP2 S 2700 Autor: 7777777777777 [91.150.215.*]
    Poproszę
  • Re: @plota Autor: jacek_z_grochowa [78.30.66.*]
    Późno znalazłem ten wątek:(
  • P1 P2 S PKC Autor: yntelygent [31.0.78.*]
    Poproszę
  • PODSUMOWANIE - do końca czerwca 2025 Autor: zosia3005 [84.40.159.*]
    Witam ,
    byliśmy w czerwcu przez pewnie czas na plusie , ale na koniec miesiąca niestety znów powiększyliśmy stratę .
    Wynik czerwca to strata : - 470 punkty a narastająco : - 7322 punkty.

W czerwcu medalowa trójka to :
    1. 7777777777777 ( 270 punktów )
    2. ravcio ( 171 )
    3. emeryt giełdowy ( 145 )

Mamy znów zmiany na podium : 1 i 2 to 7777777777777 i ravcio a emeryt giełdowy przesunął się na pozycję nr 3. Warto zauważyć , że wszyscy trzej medaliści uzyskali bardzo dobre wyniki miesiąca , który zakończyli na solidnych plusach - WIELKIE GRATULACJE ! 

Narastająco prowadzą :
    1. ravcio ( 120 )
    2. argentarius ( - 220 )
    3. golden grael ( - 430 )

Narastająco , tylko ravcio ma zysk i zajmuje pozycję nr 1 - GRATULACJE ! 
    Pozostali uczestnicy ( w tym pozostali medaliści ) na sporych minusach - słabo to wygląda , ale wierzę że tylko przejściowo.

W drugim półroczu musimy zabrać się do roboty i są szanse na poprawę , ponieważ po ogromnych niepokojach i zaskoczeniach pierwszego półrocza - powinno nastąpić pewne uspokojenie .

Wszystkich chętnych ( w tym również nowicjuszy ) zapraszam do gry w Konkursie :-)
  • Re: KONKURS FW20 MinMax - CZERWIEC, LIPIEC, SIERPIEŃ 2025 Autor: google_lov111vol [109.42.49.*]
    o co chodzi w tym konkursie ?
  • Re: @ google_lov111vol Autor: zosia3005 [84.40.159.*]
    Dnia 2025-07-14 o godz. 20:19 google_lov111vol napisał(a):
    > o co chodzi w tym konkursie ?

Cześć ,
    zasadniczo to zabawa , która ma na celu doskonalenie umiejętności i przydatnych cech tradera.
    Można tu poćwiczyć takie cechy jak cierpliwość czy wyczucie rynku itd. itp. ....
    .... no i bez większego stresu uczyć sie na własnych błędach
    Nie ma tu żadnych nagród poza satysfakcją :-)
    Proponuję przeczytać Regulamin i ... zapraszamy !
    Pozdrawiam ,
    Zosia

• PODSUMOWANIE - do końca lipca 2025 Autor: zosia3005 [84.40.159.*]
    Witam ,
    Wynik lipca to duża strata : - 1254 punkty a narastająco : - 8576 punktów. 
    Wynik lipca jest wielką porażką nie tylko z uwagi na wielkość straty , bo bywały w historii Konkursu gorsze miesiące - ale z uwagi na wyniki indywidualne , co widać poniżej .

W lipcu "medalowa" trójka to :
    1. joanna863 ( 0 punktów ) a więc tak , jak wszyscy, którzy wcale w lipcu nie grali
    2. EmU ( - 27 )
    3. 7777777777777 , emeryt_giełdowy , leszczezulicy , yntelygent ( - 180 )

Jak widać , NIKT z grających w lipcu nie zakończył miesiąca na plusie a najlepiej wypadli ci , którzy wcale nie grali.

Narastająco prowadzą :
    1. ravcio ( 120 )
    2. argentarius ( - 220 )
    3. golden grael ( - 430 )

Narastająco sytuacja bez zmian , tylko ravcio ma zysk i zajmuje pozycję nr 1 - GRATULACJE ! 
    Pozostali uczestnicy ( w tym pozostali medaliści ) na sporych minusach.

Pierwszy raz w historii Konkursu zdarzył się nam aż tak beznadziejnie wyrównany miesiąc i mogę mieć tylko nadzieję , że to wynik wakacji i nieobecności. Oczywiście zawsze jest szansa na poprawę i tego się trzymajmy !

• Re: PODSUMOWANIE - do końca lipca 2025 Autor: yntelygent [213.134.171.*]
    Trochę to wynik regulaminowego pozamykania pozycji u kilku osób.
    Bo było tyle okazji do zarobienia
  • Re: PODSUMOWANIE - do końca lipca 2025 Autor: zosia3005 [84.40.159.*]
    Dnia 2025-08-04 o godz. 10:19 yntelygent napisał(a):
    > Trochę to wynik regulaminowego pozamykania pozycji u kilku osób.
    > > Bo było tyle okazji do zarobienia

O ile we wcześniejszych miesiącach to mogła być jedna z przyczyn ,
    to akurat w lipcu to był tylko 1 portfel u jednego uczestnika .
    Przyczyna była inna - oczywiście m.in. brak SL ,
    ale większość uczestników po prostu była nieobecna.

Miejmy nadzieję , że w kolejnych miesiącach się poprawimy.
    Pozdrawiam :-)

• Re: PODSUMOWANIE - do końca lipca 2025 Autor: yntelygent [213.134.171.*]
    Fakt, przepraszam.
    Coś ostatnio jaźń mam w trybie wakacyjnym.
[x]
FW20 -0,21% 2 814,00 2025-09-19 17:04:33
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.