Koszty kosztami ale przychody ze sprzedaży zmalały z 42 na prawie 29 r/r
Niby jest to tłumaczone "Spadek przychodów ... związany jest z rozliczeniami/harmonogramami określonych etapów produkcji gier realizowanych w ramach umów z wydawcami." ale mimo wszystko, spadek dość spory
Pociesza zwiększenie gotówki środki pieniężne 21 w stosunku o 8 na koniec 2024 roku
Martwi znowu
"Ukończenie prac nad grami i ich premiery Emitent podejmuje aktywne działania w celu dopasowania daty premiery gry, mającej istotny wpływ na osiągane przez niego wyniki, do procesu produkcyjnego oraz do najlepszego dla danego tytułu momentu sprzedażowego. Spółka może jednak w dacie planowanej premiery nie zakończyć procesu produkcyjnego lub podjąć decyzję o dopracowaniu gry lub zmianie kampanii marketingowej. Spółka planuje produkcję gier na rożne platformy sprzętowe, co może powodować konieczność uzyskania niezbędnych licencji oraz inwestycji w niezbędną infrastrukturę techniczną (oprogramowania, sprzęty) wymagane do tego typu produkcji"
Dnia 2025-05-29 o godz. 21:03 ~ja napisał(a): > Koszty kosztami ale przychody ze sprzedaży zmalały z 42 na prawie 29 r/r > > Niby jest to tłumaczone "Spadek przychodów ... związany jest z rozliczeniami/harmonogramami określonych etapów produkcji gier realizowanych w ramach umów z wydawcami." ale mimo wszystko, spadek dość spory > > > > Pociesza zwiększenie gotówki środki pieniężne 21 w stosunku o 8 na koniec 2024 roku > > > > Martwi znowu > > "Ukończenie prac nad grami i ich premiery Emitent podejmuje aktywne działania w celu dopasowania daty premiery gry, mającej istotny wpływ na osiągane przez niego wyniki, do procesu produkcyjnego oraz do najlepszego dla danego tytułu momentu sprzedażowego. Spółka może jednak w dacie planowanej premiery nie zakończyć procesu produkcyjnego lub podjąć decyzję o dopracowaniu gry lub zmianie kampanii marketingowej. Spółka planuje produkcję gier na rożne platformy sprzętowe, co może powodować konieczność uzyskania niezbędnych licencji oraz inwestycji w niezbędną infrastrukturę techniczną (oprogramowania, sprzęty) wymagane do tego typu produkcji" > > > > > >
Podkreśliłeś standardowe formułki, nic tu nie ma do martwienia się, po prostu formalność zrobić takie zastrzeżenie.
Chyba byłeś trochę nieuważny lub jesteś trollem??? Nie słyszałeś, prezes oznajmił, że gra jest skończona, będzie wydana w tym roku i nie ma ryzyka, że będzie inaczej. Kiedy byś wydal grę horror, w wakacje czy przed halloween??? Chyba oczywiste, że zostanie wydana we wrześniu lub październiku przed listopadem, grudniem i Sylwestrem bo wtedy sprzedaż będzie największa. A o Cronosa się nie martw bo cały świat świetnie go ocenia i czeka na jego premierę ;-) Podobnie jest z finansami firmy i nowymi produkcjami. Dlatego zmień firmę i forum by nie mieć wątpliwości i spać spokojnie ;-)
Dnia 2025-05-29 o godz. 21:34 ~Ktos napisał(a): > Chyba byłeś trochę nieuważny lub jesteś trollem??? > Nie słyszałeś, prezes oznajmił, że gra jest skończona, będzie wydana w tym roku i nie ma ryzyka, że będzie inaczej. > Kiedy byś wydal grę horror, w wakacje czy przed halloween??? > Chyba oczywiste, że zostanie wydana we wrześniu lub październiku przed listopadem, grudniem i Sylwestrem bo wtedy sprzedaż będzie największa. > A o Cronosa się nie martw bo cały świat świetnie go ocenia i czeka na jego premierę ;-) > Podobnie jest z finansami firmy i nowymi produkcjami. > Dlatego zmień firmę i forum by nie mieć wątpliwości i spać spokojnie ;-)
Powinniśmy brać pod uwagę mocne zainteresowanie Prezesa Nitendo, no i dlc sh. Nie wspomnę o sh na xboxa. Jestem spokojny.
Dnia 2025-05-30 o godz. 01:51 ~Kinga napisał(a): > Czy Badbeda ktos jeszcze poslucha…? Przy tylu pomyłkach, ktorymi sie skompromitowal tu na bankierze…?
Dnia 2025-05-30 o godz. 07:31 ~Badbed napisał(a): > Dnia 2025-05-30 o godz. 01:51 ~Kinga napisał(a): > > Czy Badbeda ktos jeszcze poslucha…? Przy tylu pomyłkach, ktorymi sie skompromitowal tu na bankierze…? > > Podasz jakiś przykład ???
Uproszczę to zadanie, aby nie zabierać Ci czasu. Bo jeśli aż tyle tych pomyłek kompromitacyjnych było to może sporo potrwać ich wyłuszczenie. Więc może wymień jedną. Postaram się ustosunkować.
Dnia 2025-05-30 o godz. 08:03 ~Kinga napisał(a): > Przejęcie po 300zł jeszcze przed splitem. To było twoje najgrupsze Ośmieszanie
W tym okresie było to bardzo prawdopodobne, a nie pisałem ,ze jest pewne. Wiec nie pisz o ośmieszaniu i kompromitacji. Bo na razie to na sobie tego doświadczasz. Przeanalizuj ten okres, chyba, że ci pomóż?
Nie wpychaj w moje palce słów, których nie napisałem. Były olbrzymie przesłanki, że Spółka zostanie przejęta i ściągnięta z giełdy. Przeanalizuj jak się wtedy sprawy miały (raporty, komunikaty, zawiązanie porozumienia), Nie pisz, że podałem konkretną cenę, bo to jest co najmniej niepoważne. Jeśli piszę coś na forum to nie jest to rekomendacja tylko moje przemyślenia, wnioski lub ew. pytania. Więc nie rozliczaj mnie ze swoich inwestorskich niepowodzeń twierdzeniami, że się kompromituję. W danej chwili ja na forum widzę takie osoby, ale z uwagi na grzeczność zachowam ich nick dla siebie, choć pewno się domyślasz (jeden z moich wniosków).
Niepowodzenie na Blooberze?!? Przy ciągłym biciu ATH?
Ty byleś tutaj jednym z tych chłopczyków ze spółdzielni, co naganiali na wezwanie. Pewno wszyscy jesteście powiązani z Trigonem i Babieno - ty, mroczneśredniowiecze, bałtyk, dobrzepoinformowamy, radek, pik, kuna
Tak, i to kilka razy przed wyslaniem czy kogoś nie pominęłam na liście. Ale to wy najbardziej przekonywaliście o zbliżającym się przejęciu i że kurs wystrzeli. A tym czasem od lat prawie stoi w miejscu - jest przez kogoś kontrolowany. Czy należysz do grupy lub instytucji trzymającej kurs?
Jeśli czytasz to co piszesz i to jak twierdzisz kilka razy to podejrzewam, że nie jesteś w stanie zrozumieć tego co czytasz. Więc delikatnie rzecz ujmując, piszesz bzdury i nie mam zamiaru ustosunkowywać się do kolejnych prowokacji. A tak w gwoli ścisłości to nie należę do żadnej grupy, tylko jestem inwestorem. Nie trzymającym kurs tylko akcje tej Spółki. Tyle w temacie. Pozdrawiam i życzę aby kurs stał prawie w miejscu pokonując kolejne ATH ( zapożyczone z Twoich postów).