Przychody minimalnie niższe ale marże na sprzedaży wyższe. Trzeba teraz mocniej rozwijać asortyment wysokomarżowy i zwiększać jego sprzedaż a powinno być dobrze. Kapitał własny kilkakrotnie przewyższa zadłużenie więc jest bezpiecznie bo nie ma ryzyka kredytowego obciążającego spółkę. Wskaźnik W/K wwynosi 0,2 a jak wchodziłem w posiadanie akcji to wynosił 0,12 więc jest progres.
Czekam jaki efekt przyniesie planowana akcja promocyjna bo na tym polu( reklama) to spółka jest w tyle za konkurencją.
Jeszcze nie tak dawno akcje były po 0,11 a zysk za 2024 to prawie 5 gr na akcje a co niektórzy wieszczą tutaj że spółka nic nie warta. Każdy ma swój rozum i horyzont inwestycyjny i tego się należy trzymać bo jak zadłużenie cały czas spada to z czegoś to też wynika bo musi być spłacana z bieżących zysków i tyle.
Może tak może nie ,ja pamiętam jak prezes powiedział po numerze sprzedaży akcji dużo taniej Styczniowi że to jest jego spółka i może robić co chce ,a chyba tak dokonać nie jest ,gdzie są w tym wszystkim akcjonariusz i niektórzy to pamiętają , dla mnie spółka straciła dużo na zaufaniu
Pamiętamy i owszem ale od tego czasu dużo się zmieniło. To był zdaję się okres covidu i problemów z prowadzeniem działalności więc też inne realia , akcje były podbite spekulacyjnie więc też ta różnica była spora choć wartość księgowa była wtedy ok. 0,11 więc rynkowa zdaje się. Teraz widzę że spółka niezbytnio akceptuje spekulacje i skupia się na bieżącej działalności czyli robi to co powinna robić. Każdy podejmuje własne decyzję i ja nie mam zamiaru wpływać na twoją bo zrobisz jak uważasz. Powodzenia .
Giełda nasza jest okrutna bo kursy akcji niektórych spółek zachowują się jak by były oderwane od rzeczywistości i obserwując je można zauważyć że im w spółce jest lepiej tym kurs jej się gorzej zachowuje a jak jest z koleji w trudnej sytuacji to po zdołowaniu kursu do minimum osiąga nie widziane wcześniej szczyty notowań po czym często znika z notowań. Czy tak ma wyglądać inwestowanie ja się pytam bo chyba coś jest nie tak. Amerykański dojrzały rynek przynosi z roku na rok inwestorom dodatnie stopy zwrotu a tu nie wiadomo która spółka bankrutuje a która jest w szczycie rozwoju bo po kursie się tego nie da dowiedzieć a w e wskaźniki to już ostatnio mało kto patrzy. Takie życie i tyle.