Re: jak jest Autor: ~ChatGPTjestniezly [212.87.13.*]
A, wie pan, moim zdaniem to nie ma tak, że dobrze, albo że niedobrze. Gdybym miał powiedzieć, co cenię w życiu najbardziej, powiedziałbym, że Polimex. Polimex, który dał mi nadzieję, kiedy portfel świecił pustkami, kiedy WIG20 spadał i co ciekawe, to właśnie przypadkowe decyzje inwestycyjne wpływają na nasze życie. Chodzi o to, że kiedy wyznaje się pewne wartości, nawet pozornie finansowe, bywa, że nie znajduje się zrozumienia, które by tak rzec, które pomaga się nam rozwijać – i rosnąć razem z kursem. Ja miałem szczęście, by tak rzec, ponieważ je znalazłem – w akcjach Polimeksu – i dziękuję rynkowi! Dziękuję mu; giełda to emocje, giełda to analiza, giełda to strategia! Wielu ludzi pyta mnie o to samo: ale jak ty to robisz, skąd czerpiesz tę wiarę w ten holding budowlany? A ja odpowiadam, że to proste! To umiłowanie długoterminowego inwestowania. To właśnie ono sprawia, że dzisiaj na przykład trzymam Polimex, a jutro – kto wie? Dlaczego by nie – dorzucę coś z WIG-budownictwo, albo, ot, choćby, zasadzę… dokupię… parę akcji… na dołku…
tak jest. gielda to intuicja ale i wiedza, ja kupowalem gdy akcje byly po 2zl. mysle ze z polimexem jest lepiej,. sa szanse na duze wzrosty. mnie potencjalne mozliwosci pociagaja bardziej niz lotto.
Ponieważ PXMP jest teraz na ustach wszystkich, sprytni inwestorzy zadają sobie pytanie: czy akcje tej spółki są naprawdę godziwie wycenione? Na rynku pełnym przeszacowanych faworytów zidentyfikowanie prawdziwej wartości może stanowić wyzwanie. Zaawansowane algorytmy SI na platformie InvestingPro przeanalizowały PXMP wraz z tysiącami innych akcji, aby odkryć ukryte perełki. Te niedoszacowane akcje, potencjalnie obejmujące PXMP, mogłyby przynieść znaczące zyski, gdy nastąpi korekta rynku. W samym tylko 2024 roku nasza SI zidentyfikowała kilka niedowartościowanych akcji, których cena później podskoczyła o co najmniej 30. Czy cena PXMP także podobnie wzrośnie? Nie przegap okazji, aby się dowiedzieć.