Przykro mi że ktoś stracił,ale cynicznie powiem, żeby ktoś zarobił to ktoś musi stracić.Bilans musi wyjść na zero.Dlatego dla mnie najważniejszy jest timing czyli moment wejścia i wyjścia.Podstawa to stop loss,nie zarobię trudno ale jeśli stracę to niewiele.Przepraszam za protekcjonalny ton,nie moją intencją jest kogoś pouczać,ale jeśli piszesz że ktoś wchodził na górce to powinien się trochę podszkolić z giełdy.Pozdrawiam i zdrowia życzę, reszta do zdobycia.
jak ktos kupil na gorce to jego problem... teraz jest dolek a w najgorszym przypadku srodek... tak czy tak spolka da zarobic... jesli ktos sie boi chwilowej czerwieni na rachunku maklerskim to gielda nie jest dla niego, chyba, ze ktos jest takim geniuszem, ze wszystko co kupuje od razu jest na zielono az do momentu sprzedazy.. Ale tak dobry to chyba nawet Warren Buffet nie jest, a sorry ale Wy to moglibyscie mu buty czycic...
Jedyny plus tych spadków to niski wolumen. Tyle co dziś było to ja sam mam akcji a nie uważam się za jakiegoś dużego gracza. Wszystkie jazdy były na w momentach kilkudziesięciu baniek a nie 0.5. Klasyka giełdy jest tu teraz czyli nikt za bardzo nie chce dużych ilosci sprzedać większość obserwuje a reszta przerzuca sobie z wora do wora. Tydzień do raportu który musi być pozytywny po wznowieniu programu i ilości umów jakimi się chwalili . Wystarczy spojrzeć na rekomendacje SUNEX gdzie to dużo mniejszą firmą fakt że bez takich długów jak Columbus ale beż tak duzej sprzedaży a rekomendowana cena +50%. A zaraz się minie z Columbusem cena. Kto ma akcje niech najlepiej przez tydzień zamknie kompa i zobaczy co będzie po tym raporcie i kolejnym.
nawet jesli raport mialby byc slaby, bo jeszcze wplyw moze miec tu przeszlosc, to perspektywy sa wiecej niz dobre. Spadnie to kupie wiecej, proste. Plakac nie bede, ze chwile spadki... Jakbym chcial miec zawsze na plusie nominalnie to trzymalbym kase na lokacie (nominalnie bo realnie wiaodmo jak sie to ma do inflacji)
To sie zgadza .aktualne spadki mam wrażenie że są przez Olgę. Inwestorzy nie lubią takich spraw.ale może to właśnie teraz jest dobry czas kupic akcje Colombo