Fajnie tak na was popatrzeć. Tuż przed info a zachowujecie się jak małe dzieci. Wkrótce was tutaj już nie będzie. Giełda zadziwia od lat. Ale takich jak wy jest 90-95%. Rynki finansowe to nie dla was.
Dobre. Jak na razie to się uśmiecham, trochę z politowania. Wczoraj wszyscy kupowali a dzisiaj smutek. Tak zawsze się dzieje przed "końcówką" \. Zniechęcenie młodych graczy giełdowych to znak, że giełda to nie ich zabawa. Piszę to jako pewnik, bo takowych przez te 34 lata widziałem full. Potem większość znika na zawsze z rynku. Pojawiają się nowe, złote dzieci. Wracają na etaty albo do jednoosobowej działalność gospodarczą. Potem cieszą się promocyjnymi wyjazdami na 7 dni do Egiptu za 1.500 zł.
Jednym z niewielu pozytywnych przykładów jest "dziadziuś" Buffett, który wszystkich wyprzedzał w średnim i długim terminie. Gdy szalała hossa internetowa dziadziuś był negatywnie nastawiony. Minęły niespełna 3 lata a większość już odpadła. Dziadziuś cierpliwie czekać ze swoim perłami i co kwartał zbierał jeszcze konkretne dywidendy. I tak jest od kilkudziesięciu lat.
Przeczytaj o "cierpliwości". Kilka lat temu kupiłem akcje spółki Elektrotim. Znajomi z giełdy śmiali się, gdy zanurkowały mi poniżej mojego poziomu 7 zł. A ja wiedziałem, że to perła. Spokojnie czekałem. Teraz po kilku latach na samym ruchu kursu spółki mam 600% ale po drodze były jeszcze dwie dywidendy za prawie 4 zł łącznie a wkrótce kolejna, 2,5 zł. Akcji tych długo jeszcze nie sprzedam. Niech sobie spokojnie siedzą i rosną. Tylko kasa z dywidend idzie na kolejne perły.
A ty ptysiu czekasz na 1 zł, hihihihi
Opowiedz swoją historię życia, ile czasu od ostatniego razu (jeżeli był), ile czasu od poniedziałku, ile czasu do piątku, itd. Hihihihihi i pamiętaj, że maj ma 31 dni, hihihihi
..., a pamiętasz liver jak Cię zgasiłem z tym Twoim odrzuceniem pozwu, który prorokowałeś Błyskałeś wiedzą prawniczą Już wówczas wiedziałem, że jesteś cienki Bolek. Ja Grx jestem od 0,92 - 1,06zł.
Nikt nie zmusza cię do zakupu. Skoro dla ciebie 250.000 akcji to mega pakiet, bo takim sztucznie wywołano panikę to super. Potem wybrał wszystkie możliwe SL i wszystko w temacie.
livermoregpw2025-05-20 10:28IP 31.182.248.*
Fajnie tak na was popatrzeć. Tuż przed info a zachowujecie się jak małe dzieci. Wkrótce was tutaj już nie będzie. Giełda zadziwia od lat. Ale takich jak wy jest 90-95%. Rynki finansowe to nie dla was. ........Tuż przed info? NA razie 3 mc na razie .