• Jutro potężny wzrost Autor: ~AdamSmith [78.30.102.*]
    Trump dogadał się z Rosją
  • Re: Jutro potężny wzrost Autor: ~Pesymista [178.42.229.*]
    Trump powiedział, że teraz Rosja ma się dogadać z Ukraina. Chyba inne źródła mamy :)
  • Re: Jutro potężny wzrost Autor: ~Free [93.159.16.*]
    No cóż czytanie ze zrozumieniem to trudna sztuka:)

No a tak z innej beczki - ktoś naprawdę oczekiwał innego rezultatu tej rozmowy?
    Ja już nawet przestałem wierzyć, ze Trump wprowadzi jakieś sankcje na Rosję za to zwodzenie w sprawie pokoju. Skoro po tylu afrontach z ich strony nic nie zrobił, a wszyscy znamy Trumpa i jego ego, tzn. że Rosjanie mają na niego naprawdę potężne haki.

Pytanie czy Europa w końcu ruszy mocniej ze wsparciem i uderzy sankcjami we flotę cieni, czy dalej będzie bawić się w negocjacyjny teatrzyk.
    https://kyivindependent.com/trump-says-he-will-not-impose-new-sanctions-on-russia/

Chyba pozostalo nam ogladanie dalej teatrzyku. Niby Europa grozi sankcjami, ale z drugiej strony za każdym razem jest to "in cordination with usa"... co nie napawa optymizmem.
  • Re: Jutro potężny wzrost Autor: ~Free [93.159.49.*]
    No niestety syndrom synka trzymającego się spódnicy mamy, dalej widoczny jest w całej krasie.

Merz miał być nową bardziej jastrzębią jakością, ale już szybko wycofał się rakiem z dostaw Taurusów na Ukrainę, a jak był jeszcze posłem opozycji to gardłował jakim to Sholtz nie jest miękiszonem skoro musi negocjować dostaw sprzętu z USA. Jak widać punkt widzenia zmienia się wraz z punktem siedzenia.

• Re: Jutro potężny wzrost Autor: ~Gracz [83.11.233.*]
    Dostal sie do koryta i juz zadowolony. Merz to Scholz 2.0.

A Ukraina bedzie walczyc do ostatniego Ukrainca (a moze i wkrotce Polaka i Rumuna) bo Zelenski nie chce zgodzic sie na zadne kompromisy z Rosja
  • Re: Jutro potężny wzrost Autor: ~Free [93.159.17.*]
    Człowieku te twoje "kompromisy" to w zasadzie oddanie Ukrainy Rosji, tak więc też się trochę uspokój z tym krytykowaniem Zełeńskiego.

A te gadki o walce do ostatniego Polaka i Rumuna, to chyba z putinowskiej propagandy wzięte.

Inna sprawa, że jednak sojusznicy z państw autorytarnych są solidniejsi. Wystarczy popatrzeć co Korea robi dla Rosji, jakby Europa tak wsparła Ukrainę, jak Korea Rosje, to już byś miał po wojnie.
  • Re: Jutro potężny wzrost Autor: ~Gracz [31.60.99.*]
    Ty już spakowany i ubrany bronić "wolności i demokracji" na Ukrainie?

Przecież mówił o tym Starmer i Kellogg że chcą na Ukrainie widzieć Polaków.

Hołownia chce wgnieść Putina w ziemię, Tusk chce pół milionowej armii, a Polska właśnie dołączyła do "koalicji chętnych". Połącz sobie te fakty.
  • Re: Jutro potężny wzrost Autor: ~DrF [84.40.219.*]
    dołaczam fakty:

"Wicepremier i minister obrony narodowej Władysław Kosiniak-Kamysz pytany o wypowiedź amerykańskiego gen. Keitha Kellogga, który mówił o wysłaniu polskich żołnierzy na misję stabilizacyjną w Ukrainie, odpowiedział, że do tego nie dojdzie. "Naszą rolą jest zabezpieczenie logistyczne misji" - powiedział Kosiniak-Kamysz, 13 maja 2025

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/wladyslaw-kosiniak-kamysz-polska-nie-wysle-zolnierzy-na-ukraine/tdpqbvq
    A w październiku 2023 powiedzieli, że będzie 100 konkretów na 100 dni. Ja im idzie?

Wcześniej Tusk mówił że nie pojedzie do Brukseli. Pojechał.

Jeszcze wcześniej że nie podniesie podatków. Podniósł.

Obóz rządzący kłamał i kłamie.

Najwyżej się pojawie "sorry, taki mamy klimat" i Polacy pojadą na Ukrainę.
    Kompromis to np. oddanie Rosji 4 Oblastów zamieszkiwanych głównie przez rosyjskojęzycznych, a nie aneksja całej Ukrainy.

Tymczasem Zelenski dalej marzy o granicach z 1991 i odzyskaniu Krymu.
    Jak Pan z wąsem w oblężonym Berlinie w 1945 dalej marzący że wygra wojnę. Tymczasem Ruskie zajęli 20% Ukrainy z 2022 plus cały Krym i pół Donbasu już w 2014. A Ukraina ma problem z poborem i masową dezercją. Poczytaj o tym lub popytaj lokalnych dezerterów...

A ty chcesz wojsk polskich na Ukrainie i III Wojny Światowej.
    Gościu nie wiem z jakiego kanału Russia Today się urwałeś, ale skończ już te swoje wynurzenia, bo przypominasz mi nawiedzonego wieszcza co gada o końcu świata na środku rynku.

Jeszcze brakuje mi tutaj tylko Trumpa z jego stwierdzeniem, że "Rosja nie zajęła całej Ukrainy tylko dzięki niemu". Mniej więcej taki sam poziom argumentacji prezentujesz.
  • Re: Jutro potężny wzrost Autor: ~AdamSmith [52.164.127.*]
    Niestety lewacki świat chce aby ta wojna była dalej, ale na ukranie juz kończą sie "chętni" zapraszani na ulicy do tańca wojennego
    Już po tych wzrostach czy jak?
    Podejrzewam, ze w najbliższym czasie kontynuacja "wzrostów", bo do ludzi powoli dociera, że te rozmowy na chwilę obecną to mydlenie oczu.

Ja tam płakać nie będę - kilka innych spółek mi odpaliło, więc jest co reinwestować
[x]
ASTARTA 0,94% 43,15 2025-10-14 10:03:43
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.