jak ktoś chce wywalić większość akcji to skupuje swoje do czasu gdy nie ma podaży za dużej i wtedy jest cofka by wywalic smiecia tak to działa to sa podstawy gry giełdowej
Myślę, że trochę za wcześnie by twierdzić że pompka została zrobiona pod dystrybucję. Równie dobrze można napisać, że ktoś akumuluje i kupił trochę papieru a potem połowę wywalił aby schłodzić wykres do kolejnej podbitki. Albo (co też jest możliwe) ktoś kto planuje w przyszłości zebranie dużej ilości akcji testuje podaż aby łatwiej się oddawało gdy kolejny raz urośnie bo i tak spadnie. To że mamy dystrybucję będzie można powiedzieć dopiero wtedy, gdy spadniemy ponownie na 43 gr.
Tak jak pisałam wcześniej. Tu cały czas piłka jest w grze. Wygląda na to że newralgiczny poziom to 48gr i dopóki go kurs nie przebije ,dopóty byczy scenariusz jest jak najbardziej prawdopodobny.
A co to jest za poziom 0,48 żaden.Konsolidacja kursu to 0,4 0,55 .W dzień rakiety Rsi urosło momentalnie pod 90 skrajne wykupienie.Teraz schładzanie kursu Rsi zjechało na 50 .Na tych poziomach trzeba skubac i tyle Gruby gra psychologicznie już kilka takich rakiet było ta była chyba trzecia i kurs wraca do bazy ..Za jakiś czas już moze nie wrócić.Tylko ciekawe jak zachowa sie kurs do szerokiego rynku ,który powinien sie mocniej schłodzić po 30 % w tym roku jak ogólnie czy szeroki Wig powoli nie zmienia trendu na spadkowy.Choć my i tak szliśmy całkiem inną drogą
Wszystko zależy jak ktoś patrzy na inwestycje ja traktuje ją długo terminowo, czyli do spłaty układu itd.
Cyklicznie dokupuję akcje według swojego schematu i nie sprzedaje ani jeden sztuki:) Zabawa się dopiero zacznie tylko cierpliwości nic więcej .
Na tej spółce są trzy rodzaje akcjonariuszy. Powieszeni na hakach za kilka czy kilkanaście złotych nie mający odwagi zaksięgować straty i liczących na cud. Długoterminowców wierzących w to, że po zrealizowaniu układu na gruzach Getbacku powstanie Kruk 2.0. I grający DT. Ja jestem w trzeciej grupie. Co do drugiej to dla mnie jest zbyt dużo niewiadomych aby kisić kapitał, ale doceniam i rozumiem takie myślenie.
Dnia 2025-05-23 o godz. 09:42 paaulinka napisał(a): >Długoterminowców wierzących w to, że po zrealizowaniu układu na gruzach Getbacku powstanie Kruk 2.0
to niech od razu odkładają hajs na obligacje capitea hahaha xD
Pisząc o nowym konkurencie dla Kruka to na mam na myśli taki ewentualny scenariusz: Jako że w Capitea jedyną realną wartością jest zespół ludzi , to jakiś o ugruntowanej na Rynku renomie podmiot, przejmuje ów zespół i dywersyfikuje swoją działalność o rynek windykacji. Ale jak zawsze dia_beł tkwi w szczegółach: przejmując Capitea da zarobić obecnym posiadaczom, czy raczej ich rozwodni? Dlatego póki nie ma większej jasności co do przyszłości gram DT.