Konkret poproszę. Jakieś pół roku temu sprawdzałem co się dzieje w spółkach kupionych przez Carlson i przy każdej (no może oprócz paymiq) wniosek był jeden: nic, same straty, projekty w fazie "na razie nawet nie wiemy czy to zadziała" itp.
Z tych lepszych spółek to Paymiq, AutonomyNow, Nutrix, reszta jeszcze chyba mało znana ale to nie znaczy że z 50 spółek tylko 3 są super. Dla mnie wystarczy jak jedna będzie unicornem i wartość całego Carlsona będzie większa niż cały NewConnect razem!
Opowieści z mchu i paproci. Mówię ci, że prześwietlałem te spółki, np. sprawdzałem roczne raporty składane w KRS i wygląda to tak jak napisałem. Chętnie wejdę w dyskusję, ale nie kiedy jedynym twoim "argumentem" jest "no mówię ci mordo, zaufaj mi mordo, będzie dobrze mordo". Na taką dyskusję szkoda mi czasu.
Ciekaw jestem jaki KRS przeczytałeś dla Paymiq, ten z Kanady czy może z USA a dla Nutrix ze Szwajcarii pewnie bo to są spółki, których nie ma w KRS bajkopisarzu. Poza tym informacje z KRS to są sprawozdania finansowe startupów a wiadomo jak mają się wyniki z 2023 z KRS do 2025-2026 itd. Zalecam dużo snu i mniej frustracji po wyborach.
Nadal brak konkretów... Napisałem "np. w KRS" ale widzę, że ty zamiast podyskutować to uderzasz ad personam, twoim jedynym "argumentem" jest próba obniżenia wartości rozmówcy. I kto to mówi o frustracji i polityce skoro ty zachowujesz się dokładnie jak pierwszy z brzegu polityk?
Co wynika ze składanych raportów w KRS? O której spółce piszesz? Skoro prześwietliłeś to oświeć nas. Co udało Ci się dowiedzieć z KRS z 2023 roku o Nutrix albo o Paymiq, AutomomyNow czy innych podobnych z portfela. Informacje z KRS nawet jeżeli są to są z 2023 a jest połowa 2025 dla startupów 1.5 roku to wieczność. Jak możesz takie informacje traktować jak miarodajne do podejmowania decyzji inwestycyjnych? Kupowanie lub sprzedaż akcji na podstawie informacji sprzed dwóch lat musi być bardzo fascynujące..
Dnia 2025-05-19 o godz. 16:34 ~Bzzz napisał(a): > Ale jakich nawiedzonych? Podaj mi choć jeden argument nie będący myśleniem życzeniowym, od początku tylko o to proszę.
przepraszam, trochę przesadziłem z tym słowem ,,nawiedzonych'' wydaje mi się że mają sporo spółek i wycena 4 zł jest dla mnie nie do zaakceptowania ale to tylko takie moje przypuszczenia a tak naprawdę może być zupełnie inaczej bo to NC.. Mam troche akcji i na pewno bym już ich nie dokupił ale sprzedawać też nikomu nie doradzam i sam po takiej cenie nie zamierzam szkoda że tak nie wiele informacji mamy co się dzieje w spółce ????