Pamięta ktoś początki tej firmy na GPW jak jeszcze funkcjonowała jako KOV? Rok 2011 i wielkie nadzieje na dokopanie się do ropy w Brunei itd. Później seria wtop, rezygnacja z opcji nigeryjskiej, zmiana nazwy, pozbycie się Ukrainy itd. Ja pokład opuściłem po ogłoszeniu rezygnacji z Nigerii. Z sentymentu zaglądam tutaj czasami i przypominam sobie czasy kiedy to prawie zostałem szejkiem:P Szkoda, że już za chwilę dla inwestorów spółka będzie jedynie wspomnieniem. Ja osobiście wiele się na tej spółce nauczyłem o inwestowaniu. Na szczęście w ogólnym rozrachunku na KOV/Serinusie wyszedłem na plus ale wielu nie miało tego szczęścia. Dla mnie ta spóła to kawał historii i wspomnień z początków przygody z GPW. Pozdrowienia dla KOViaczków:)
Pamiętamy, pamiętamy. Jak "trysnęła ropa" niedługo po debiucie - bezceremonialnie dymali naiwniaczków modelem biznesowym zaczerpniętym wprost z Petrolka. "Staremu" niech ziemia lekką będzie. Dzisiaj jego poplecznicy w mediach płaczą, że ulica omija GPW. Obrażają się na wykrzykiwane "szulernia, cośtam". Nie dziwie im się. Małpy po kilku razach w końcu połączyły kropki. Z zaskoczeniem obserwowały, że dochodowe biznesy się zdejmuje z GPW - InPost, Ciech, STS, a to tylko pierwsze przychodzące na myśl. Ale nie żegnamy się! Lekcje dla akcjonariuszy odbywają się dalej na Fon, Atlantis, Żabce, Allegrze, czy u Wieltonów i wielu wielu innych. Do zobaczenia na kolejnych IPO
A czy oczy KNF sięgają Nigerii? Mają przesłuchiwać każdego geologa co jest w tych papierach? Nie łudźmy się, nazwisko w tytule firmy było potrzebne na etapie żenienia kwitów. Ale ten rodzaj triku się już wyczerpał, teraz młody wróci na rynek z jakimś cudownym ej-aj. Do środka też nikt nie zajrzy bo najmądrzejsze głowy tego świata nie widzą jak i czemu to działa :) perfect product
ale to że sztuczna i bezpodstawna winda kursu była z 20 groszy na 2 zł to już raczej KNF powinien widzieć nie sądzisz??!! Tylko że KNF tego nie chce widzieć bo to ich kolesie z Wa-wy kręcą kursem i tyle w temacie GPW i pseudo Nadzoru KNF
kto chce odebrać ? to jest papier spalony wart 17 groszy i ani grosza więcej ! a teraz możesz go jeszcze wcisnąć jeleniowi drożej - to ma zerową płynność
Też KOV to moja jedna z pierwszych spółek i pamiętam jak zarobiłem na niej 35 zł (zarabiałem wtedy 1500 zł ) i jaka radość .Niestety po zmianie nazwy miałem obawy aby ponownie kupić . Pozdrawiam
hahahah :) 707 525 jest wystawione na sprzedaży a 35149 na kupno - pomijam te po 11 groszy a po 10 zł jest aż 4 730 w 3 zleceniach - a po co chesz wystawiać po 10 zł ??? żeby co ? jak dzieci :)
MIODUSKIEGO ZAPYTAJCIE GDZIE KASA Z IPO Z 2011r BRAŁ MILIONY Z TEGO WAŁU przez wiele lat. kulczyk junior oddał to buczkowi a ten zrobił 1000% w 2021 roku za kasę swoich muppetów trzeba było wtedy wyjść i nigdy już nie patrzeć na to coś a tak KNF pozwoli Angolom na squezza po 15 groszy ( 1,5 grosza przed splitem) a IPO było po...1.89 . jednak tylko 5,7 mln kupili drobni dlatego w 2020 mieliscie odpał bo buczek skupił 90% ff przez te lata.
adios Konsorcjum z KOV kupiło złoża w Nigerii Za 600–800 mln dolarów KOV, Kulczyk Investments oraz kilka innych firm kupiło 45 proc. udziałów w nigeryjskich złożach ropy i gazu objętych koncesją OML 42