• Kto był pierwszy Autor: ~Ciekawy [37.225.90.*]
    Przypominam że to pani Olga pierwsza napisała że NIE widzi możliwości współpracy z dotychczasowymi inwestorami. A Zieliński szybciutko zaczął się tłumaczyć u opluwać kobietę. Myśleć!
  • Re: Kto był pierwszy Autor: ~Dc [83.29.57.*]
    To nie ma znaczenia. Razem, wspólnie to robili i razem zarabiali na wciskaniu obietnic. Dziś też razem i wspólnie odgrywają role teatralne dla ludzi których pieniądze między siebie podzielili. A wy się spieracie które z nich jest wyludzaczem A które świętym. Ludzie w większości to jednak mało skomplikowani są
  • Re: Kto był pierwszy Autor: ~Ciekawy [213.134.186.*]
    To co piszesz to takie samo pierd....lenie jak, hasło PiS PO jedno zło.
    Masz rację, mało skomplikowania. Szczególnie tacy co wrzucają do tego samego wora wszystkich jak leci. Po co myśleć, jeszcze sie taki spoci.
  • Re: Kto był pierwszy Autor: ~Karolina [31.183.176.*]
    Udziały Columbusa w Saule powinna przejąć ARP. a następnie pomóc finansowo w budowie fabryki, Oczywiście jeżeli faktycznie są klienci na te wyroby a jedynym problemem jest brak fabryki. Technologia powinna pozostać w kraju i tu być rozwijana. A cwaniaczków jak Zielu trzeba wymiksować. Niestety pani Olga też nie jest bez winy bo jednak sama dość naiwnie wpakowała się w układ z Columbusem.
    I co @DC, trzeba umieć łączyć kropki a nie uprawiać prymitywny trolling. Tym bardziej że w tym wypadku nie było to skomplikowane. Pisałem że pani Olga pierwsza wyszła z decyzją o zerwaniu współpracy z cwaniakami z Columbusa i DC24, a co to oznaczało? Oznaczało że ma zabezpieczenie. Olga to inteligentna kobieta, nie to co te prymitywy z firm w/w i nie pozwoli bez walki zaprzepaścić cały swój dorobek naukowy z powodu dwóch cwaniaczków, specjalistów od "powodowania" upadłości. Stąd też taka szybka i nerwowa odpowiedź Zielińskiego przy...asa DC24. Tak to już jest jedni mają umiejętność pomnażania a inni tylko potrafią kraść i mieszać.
  • Re: Kto był pierwszy Autor: ~Dc [83.29.73.*]
    Tak, tak. Jak January wyskakiwał też miało już wszystko się klarować, juz miało lecieć do nieba. Trzydziesty raz taka,sama zagrywka, któryś rok to samo gadanie i konsekwencja w produkcji niczego i nawijaniu makaronu. No zobaczymy za miesiąc, trzy jak ci się kropki połączyły. Zielu to drukarz i matacz a wasza Bogini dziesiątki razy z uśmiechem wciskała kit. Dla mnie nikt od nikogo tu nie jest lepszy, każdy z satysfakcją korzystał na naiwności inwestorów a gdy przychodzi ci do czego to odgrywają swoje KIEPSKIE sceny. I to jest albo teatrzyk dla was albo próba ratowania skóry. Ale raczej teatr. Póki co od lat czytam jak to perłę giełdy opluwam, jak się zdziwię rakieta za rok, dwa a może pół. Czas póki co pokazał i pokazuje, że moje kropki lepiej się lacza
  • Re: Kto był pierwszy Autor: ~promyk [101.109.173.*]
    Co z Krychem i Kupczunasem? Jaka jest ich pozycja w tym całym konflikcie?
  • Re: Kto był pierwszy Autor: ~Mordziaty [154.47.19.*]
    Musimy spytać jaka jest pozycja Piotra Kurczewskiego z DC24.

Piotr Kurczeski jest udziałowcem, posiadając złotą akcję, największym wierzycielem i de-facto kontrolującym udziałowcem grupy Saule.

Piotr Kurczewski jest największym wierzycielem oraz kontrolującym udziałowcem Columbus Energy.

Zielinski oraz Malinkiewicz są zwykłymi słupami w tej grze.
    Chyba można się domyśleć z artykułu. Chciał sprzedać firmę z długami i taką ją oferował co w ocenie Olgi było niekorzystne i zniechęcało potencjalnych inwestorów. Dlatego złożyła zawiadomienie do prokuratury a ci chcą ją wywalić z zarządu po niedzieli.

Gdzie jest Kupczas z Krychem? Grają w golfa jak to biznesmeni mają w zwyczaju? ;) Pytam poważnie, bo przecież byli w zarządzie razem z Olgą. No chyba, że coś przespałem?
  • Re: Kto był pierwszy Autor: ~Dc [83.29.73.*]
    Ja zwyczajnie nie wyrokuję na jednego usprawiedliwiając czy solidaryzując się z drugim. Traktuje ich wszystkich jak jedna bandę która napadła cie w uliczce i nie zastanawia mnie kto nie kopał w głowę a kto tylko wypłacił liścia. Napadli razem RAZEM. I tyle. Jeśli będziecie usprawiedliwić Olgę to oni znowu razem zrobią tak żebyście się chwilę cieszyli i jeszcze trochę do ich wspólnego biznesu dorzucili. To jest jedną banda i nie trzeba zwracać uwagi ma jakieś szczegóły które mają rozmyć meritum. A meritum jest takie, że razem przez lata robili swoje. Tu nigdy nikomu nic wyszło z szumnych zapowiedzi a w tych Olga była zawsze pierwsza. Zapewne pp tych spadkach znowu wyjdzie jakieś bla bla bla i magiczny wzrost 50 albo więcej procent aby łowić nowych dawców a u starych dać zaś pół roku nadziei. Mi to tak wygląda i tyle. Jak kros tu widzi różową przyszłość to ja nie zabraniam.
    Gdzie jest Kupczas z Krychem? Przecież też są akcjonariuszami i byli (są) w zarządzie? Czemu tylko Olga złożyła pozew a oni nie? Nie wiedzą co robić?

Ciekawe...
    Wrzucanie do jednego worka pani Olgi z Columbusem i DC24 to takie samo piep......nie jak PiS PO jedno zło. Już to gdzieś pisałem. Trzeba być ślepy lub wyjątkowo negatywnie nastawiony do pani Olgi, aby nie widzieć że z jej strony jest ciężka praca w doskonaleniu przełomowego produktu co ZAWSZE wiąże się z ryzykiem przedłużenia prac i takie biZneSmeny jak Zieliński doskonale o tym wiedzą. A od strony Columbusa i DC24 jest zdyskredytowanie jej osoby i jej pracy tylko dlatego że te dwa głąby chcą przejąć Saule i zwyczajnie łatać swoje dziury. No to teraz może będą mieli okazję sprzedać, ale ja oczekuje że niestety będą robić pani Oldze problemy i trudności. Skoro raz ją oszukali przez co straciła możliwość otrzymania finansowania na budowę fabryki to znaczy że nie chodzi im o rozwój tylko o przejęcie. Zobaczymy. Ja życzę pani Oldze jak najlepiej. Wyjątkowa i wybitna osoba którą trzeba wspierać. A cwaniakoów pokroju DC24 i złamasów pokroju Ziela niech spotka to na co zasłużyli czyli bankructwo. Columbus jest już mocno na tej ścieżce, więc powodzenia Zielu dasz radę. A od Saule łapy precz.
  • Re: Kto był pierwszy Autor: ~Słaby [93.159.48.*]
    Ktoś tu stracił pieniadze na colubusie
    Akurat PiS PO to jest jedno zło. Żeby tego nie rozumieć, to... powiedzmy że trzeba mieć jeszcze mało doświadczenia życiowego i kiepsko znać historię Polski w ostatnich 50-60 latach.

Ale do rzeczy: to oni nie wiedzieli na co się umawiają? Fabryka? Pożyczka? Udziały? Jakiś plan rozwoju i kamienie milowe? Warunki ukończenia prac aby dostawać dalsze pieniądzę? Nikt nie robił tego? Jeśli tak to palanciarski ten cały biznes...
    No to gratuluję twojej "znajomości historii" :-)))))
  • Re: Kto był pierwszy Autor: ~Gang [93.159.20.*]
    Polskie perowskity już w krainie niebieskiego lasera i grafenu... Gdzie czynniki wygrywające i zdolności wdrożeniowe?
[x]
SAULETECH 0,00% 1,35 2025-06-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.