słuchaj chłopie, ty pisałeś podniecony po parkinsonie że mówiłeś żeby czekać, że cierpliwi zarobia, będzie kasa. I co jest powiedz? Piszesz żeby tamten się nie martwił, ty za to świetnie porady dawałeś niemerytoryczne tylko potulnie powtarzałeś prezesa :)))))
Firma według mnie niewiarygodna. Za dużo mowia i obiecują a zapominają dostarczać. Spółka "biofarmaceutyczna" która żyje z 5 generyków małych molekuł. Innowacje = dotacje a jak przyjdzie się rozliczyć może być nieciekawie. Powinni zmienić nazwę na masakracja.
Ależ wyją trole! Musi boleć i boli, bo kurs się trzyma. Ja mam kupione kilkadziesiąt tysięcy akcji ze średnią 15 zł, 50% zysku (gdybym chciał sprzedać dzisiaj) i czekam z uśmiechem na umowę. Spodziewam się, że zgarnę lekko 400% zysku. Ale cóż, ja to, zarabianie to mój zawód i hobby.
A bądź że udziałowcem, sponsorem, analitykiem, królem hip hopu czy burmistrzem, mnie interesują fakty a nie spekulacje na podstawie słów prezesa, bo zasadniczo nic kreatywnego nie napisałeś poza motywacyjnymi sloganami: cierpliwości, będzie rosło, przełomowy produkt, to biotechnologia trzeba czasu, świetne portfolio. Powiedz jedna rzecz , czy wskqzales coś czego prezes bądź w sprawozdaniu finansowym nie było ? Jesli tak to zakładaj że wszystkie te rzeczy są w cenie, a reszta podlega wpływowi na cenę. Obecnie każdy zakłada powtarzam to poraz x partnering, a ocenie będzie podlegał jego moment zawarcia oraz jakość. Myślisz że czemu kurs z 12 zł urósł na 32 dając kapitalizację jakieś 2 mld polskich orłów gdzie generyki to jest nic bo za ostatni kwartał było to raptem samego przychodu 50 mln? Spółki potrafią mieć kapitalizację 1 mld już po partneringu i to sensownym a tutaj nie ma nic a wychodzą tylko krzaki w postaci fda jest bezwzględne musimy coś dopiąć. Powtarzam poraz kolejny w 2021 była taka sama euforia co już pokazywałem, miało być 100 zł a jak się skończyło każdy wie. Esketamina nie ma przyszłości bo zanim zrobia te badania to już spravato będzie genetykiem za grosze w porównaniu do aktualnej ceny. CPL 116 cisza tam nie wiadomo co się dzieje piszą że są rozmowy partneringowe ale nie zaawansowane, skoro zaawansowane trwają tak długo to niezaawansowane ciekawie czy się w ogóle powiodą. No ale każdy myśli że złapał grała bo Karuna została sprzedana za x, szkoda że jesteście tacy naiwni, nawet nie zakładacie że jest ogromne ryzyko niepowodzenia badań w 3 fazie w końcu to choroby psychiczne.
Mało inteligentni ludzie z trudem przyjmują fakt, że prezes mógłby pewnie dzisiaj sprzedać WSZYSTKIE badane cząstki, ba - nawet samą firmę! - za grube pieniądze i do końca życia żyć w luksusie. Starczyłoby dla kolejnych dziesięciu pokoleń. Tyle osiągnął na dzisiaj, stworzył stabilną, w 100% POLSKĄ, firmę, zatrudniającą kilkaset osób.
Natomiast w negocjacjach toczy się gra nie o marne miliony dolarów, które może mieć dzisiaj, ale MILIARDY. Grube miliardy. A także o stworzenie firmy, która może przetrwać dziesięciolecia. I nie negocjuje z leszczami, tylko ludźmi, którzy już są na tym poziomie i brutalnie walczą o swoje interesy. Dlatego chodzi nie o to, żeby sprzedać, ale za ile i na jakich warunkach. Prezesa nie interesuje bycie milionerem, bo już od dawna nim jest. Interesuje go coś więcej i tacy ludzie popychają historię naprzód. Nie miernoty.
Jeśli rozwijane leki będą za 10 czy 20 lat przynosić grube miliardy dolarów, to jakie znaczenie będzie miało opóźnienie rok, dwa, trzy czy pięć na początku drogi? Absolutnie żadne. Wielu ludzi o tym wie, stąd trole - niektóre opłacane, niektóre na wolontariacie. Głupich ludzi jest dostatecznie wielu.
Ja, podobnie jak jeden z przedmówców, mam czas, mam pieniądze, mam cierpliwość. Powoli gromadzę akcje i mam ich już kilkadziesiąt tysięcy. Jeśli starczy mi czasu, wciągnę setki tysięcy.
Niektórzy nie pamiętają, że CD Project można było kupić za 3 zł. Wiecie, ile było trzeba czekać na sukces? 13 lat. Ale z marnych 10 zainwestowanych tysięcy można było wyciągnąć 1,5 miliona. To jest skala sukcesu.
Każdy robi, co chce, jeśli ktoś chce słuchać troli i osób ewidentnie zaburzonych psychicznie oraz intelektualnie... jego wybór.
Wielu trolom, ewidentnie, nie podoba się fakt, że mówimy o 100% polskiej firmie. Niezależnej od jakiegokolwiek giganta czy zewnętrznych nacisków, z produkcją prowadzoną w Polsce, badaniami prowadzonymi w Polsce.
Polska firma, z polskim kapitałem, prowadzona przez Polaka z tytułem naukowym, prowadzi innowacyjne badania z perspektywami na przyszłość. Komu może się to nie podobać? Każdy odpowiedzieć musi na to sam.
Chlopie ty swoją wiedza raczej brakiem pokazujesz jak wygląda typowy inwestor Celiny. Pierwszy z brzegu przykład badania prowadzone w Polsce, a Ukrainą, Węgry to od kiedy polsza? Ty jesteś trol jakich mało, wiesz co myśli i zamierza prezes xd a nawet nie znasz podstaw dot. Frmy. Za 20 lat jak to napisałeś to patentów nie będzie już
Jedna z metod dezinformacji: odwracaj uwagę od głównych tematów, koncentrując się na nieznaczących szczegółach.
Dlatego wróćmy do głównych tematów: POLSKA firma, działająca w POLSCE, produkująca w POLSCE, płacąca podatki w POLSCE, zatrudniająca kilkaset osób w POLSCE i mająca prezesa POLAKA, który jest jednocześnie głównym udziałowcem.
I działająca w biznesie przyszłości. Do tego strategicznym, bo to produkcja leków. Komu może to przeszkadzać na tyle, żeby zatrudniać trola na pełen etat, który codziennie będzie próbował dezinformować? No komu, towarzyszu...?
Bartus zapomniałeś jeszcze że przepala POLSKIE pieniądze z budżetu państwa żadnych efektów nie ma nie było i moim zdaniem nie będzie. Kręci się gniot dzięki dofinansowaniom i emisjom, generyki tłucze ale z mizernym skutkiem. Zwyczajny POLSKI czempion biotechu. I tak to się kręci lody w POLSCE. pinokio to jednak mądry człowiek i dobry pan. Pensji nie bierze tylko biedaczek z dywidendy żyje.
Zobacz wątki dotyczące Celon PharmaZobacz profil Celon Pharma Autor: ~Twojfuch [5.173.172.*] 2025-05-07 11:18 Opublikowano przy kursie: 24,15 zł , zmiana od tamtej pory: -8,28% Czekaj tatka latka,.,.,..... Do końca świata i jeden dzień dłużej buhaha
Ciekawa informacja na Medscapehttps://www.medscape.com/viewarticle/novel-pde10a-inhibitor-acute-schizophrenia-safe-effective-2025a1000d1g?_gl=1*1v57zwe*_gcl_au*MTYxNDQyNjY2MC4xNzQ4NTExODIw
Jurek daj spokój. Zaraz kilku najmądrzejszych napisze że artykuł zmanipulowany i że pisały nie ogary a profesorTorous to w ogóle się nie ogarnia i pięty im co najwyżej sięga. A na poważniej to mocno pozytywna ocena cpl36 w schizofrenii i wartości samego badania.
John Torous jest uznanym autorytetem naukowym, liderem w dziedzinie cyfrowej psychiatrii, z bardzo wysokim wskaźnikiem cytowań i szerokim uznaniem międzynarodowym. Jego indeks Hirscha (86) oraz liczba cytowań (ponad 31 tys.) plasują go w ścisłej czołówce światowej w dziedzinie psychiatrii cyfrowej i medycyny cyfrowej. Pełni kluczowe funkcje redakcyjne i eksperckie, a jego prace są szeroko cytowane i uznawane za przełomowe.
Bardzo syntetyczne podsumowanie artykułu - https://www.medscape.com/viewarticle/novel-pde10a-inhibitor-acute-schizophrenia-safe-effective-2025a1000d1g, Deborah Brauser May 23, 2025
Kluczowe wyniki badań:
Skuteczność: obie dawki (20 i 40 mg) wykazały istotną poprawę objawów schizofrenii wg skali PANSS, w porównaniu do placebo.
Bezpieczeństwo: bardzo łagodny profil działań niepożądanych, bez wzrostu poziomu glukozy, cholesterolu czy enzymów wątrobowych.
Unikalność: CPL'36 nie blokuje receptorów dopaminowych, tylko moduluje uwalnianie dopaminy – to innowacyjny mechanizm. W artykule jest też mowa o oczekujących rozmowach pomiędzy CLN i FDA. I to jest fakt. Wnioski niech każdy już projektuje sobie indywidualnie.
Reklama dźwignią handlu oczywiście zgadzam się, tylko bym dodał: dobra, przemyślana reklama dźwignią handlu, tutaj skoro gość mówił że partnering będzie w pół roku, mija rok a on jeździ jak obwoznik i głosi jaka to super cząsteczka to coś nie tak raczej :) i nie zrozumcie mnie zle, uważam że dobrze jest głosić o sukcesie natomiast jeśli ktoś mówi że big pharma pyta się co miesiąc o postępy badań, to raczej po wypowiedziach prezesa albo wszyscy znają k czekają na cząsteczkę albo nikt nie czekał i no właśnie no i co zostaje głoszenie na konferencjach ? Ja gdybym miał kupić auto które by deklarowali że sprzeda się w pół roku a w ciągu roku nikt nie chce i chłop jeździ i wciska jaka to nie jest super bajka to bym raczej odpuścił tym bardziej, co innego gdyby ktoś reklamował cząstkę bo nowość, ale to syndrom szklanki do połowy pełnej, może się mylę i dopuszczam taka możliwość, ale dla mnie i patrząc po historii spółki i esketaminy to wygląda na prawdopodobne :) w
Ponadto gdyby coś było sensownego to już by jakieś big pharma pojawiły się w spółce zakupując tak zwany pakiet kontrolny, ale na nic takiego się nie zapowiada :)
Ty to najwyraźniej głowę z ch. zamieniłeś :-) to nie jest autohandel czy piekarnia. Dlaczego inne polskie biotechy też nie podpisują partneringow? Wszystkie są cienkie? Takie jest otoczenie i jak nie chcesz oddać poldarmo to musisz się nachodzić. End of topic.
Hehe kolejny mądry co nie umie czytać ze zrozumieniem. Posłuchaj synku, skoro król Łomianek mówił że partnering będzie w ciągu pół roku na 80 proc, co miesiąc z big pharma pytali, było mega zainteresowanie a teraz moja rok czasu i chłop musi jeździć i gadać po prezentacjach, gdybyś umiał czytać ze zrozumieniem jakkolwiek to bus zauważył że co innego by było gdyby zrobili cząsteczkę i jeździł a co innego mówić ,e już tuż tuż a on szuka na siłę gościa do umowy :) no logika logikę pogania, co do partneringow na polskim biotech, znasz szanse powodzenia w branży biotech czy nie znasz ? Przyjmuje się że może 5 procentom się uda, przypomnij mi ile jest biotechow na giełdzie i czy nie było jakichś sukcesów. Wam się chyba powaliło w co inwestujecie, większości się nie udaje, co mają dostać za to że sobie badają kasę? Dostają już od rządu niemałe granty. Króli, Celina jest wyceniana na 1.2 mld zł, gdzie generyki może za warte max 250 mln, reszta to spekulacja że się uda schizo, naucz się może w końcu myślec samodzielnie, a nie to co ci piszą media. Dla przypomnienia media pisali o sukcesie molecure z jakimś dziwnym podmiotem oclean z USA, o pure to samo, może zacznij myśleć że to co jest w mediach to często nie ma pokrycia no ale królu złoty chyba głową z CH...em zamniles
I nie ma tutaj gwarancji że 3 faza się powiedzie, w lekach psychiatrycznych w odróżnieniu do leków na przykładowo raka, jest duża mniejsza skuteczność z uwagi na interpretację wyników, ale królu hip hopu oczekuj że jak dostanie 200 mln zł UPFRONT i może biodollar 2.5 mld max, to przy badaniach trwających 5 lat rozbijając to na przepływy i zakładając szansę że się powiedzie na jakieś 30 proc, to wycena tego podmiotu z historią kłamstw jakkolwiek nie oddaje aktualnego ryzyka. :)
Napieprzacie nieuku jeden z drugim na mnie, gdzie sam Pinokio na prezentacji potwierdził moje teksty. Smialista się co pisałem o partneringu i problemie z finansowaniem, no w prezentacji Pinokio ujął jako ryzyka, pisałem że coś z badaniami pewnie jest nie tak, oo okazuje się że muszą toksykologie na psach zrobić, no dalej róbcie kółko wzajemnego użalania się i klepcie się po plecach, ciekawie co za 2 miesiące napiszecie
jak to jest że ty możesz tyle wątków wstawić jeden po drugim i cie nie blokuje ta enująca strona, a ja po wpisaniu jednego, czasem dwóch kom jestem blokowany...
Masakracja- akcji CLN , jak piszesz, nie masz. Na GPW jest kilkaset podmiotów, to dlaczego akurat na CLN wylewasz tyle jadu ? Jaka paranoja ciebie dopadła, a może strata związana z CLN ? Karmisz się negatywną energią nienawiści. Pomaga ? Czujesz sie lepiej gdy wylejesz żółć na prezesa CLN ? Skąd ta personalna krucjata nienawiści ? Uwierz mi - lepiej odpuścić i nabrać dystansu. No chyba, że czujesz się lepiej w oparach złej energii.
Nie chcę mi się tłumaczyć tego poraz nty, tym bardziej że co jakiś czas piszecie albo że przepłaciłem i Tera chce się o kupić albo przegapiłem okaże i chce się obkupic albo co innego, co chwilę macie nowe teorie spiskowe począwszy od pracownika funduszy po nieudacznika i biedaka, zastanówcie się nad sobą co piszecie i jak piszecie. Do was niestety (mówię o ogóle) merytoryka nie przemawia, jak pisałem o patentach to pisaliście glupotyz macie kolejny przykład jak działają patenty, celon wprowadza produkt który miał zglaszans patenty 2005-2008, 20 lat, Celina bodaj zgłaszają rejestrację jakoś w 2017 czy 2019, tak czy owak jak pisałem każdy rok czekania to straty dziesiątki milionów dolarów jak nie lepiej, radzę się wam doedukowac i zastanowić nad faktem, co się dzieje i dlaczego