Fenomenem jest ta spółka, która jako jedna z nielicznych jeszcze nie odbiła od ostatniej " Trampoliny" i wywowód tego cykrowca.
- spółka z perspektywicznym i przewidywalnym zyskiem
- spółka z portfela defensywnych
- cyklicznie realizująca swoje założenia
- najbardziej przyszłościowy sektor obsługuje związany z ekologią, termomodernizacją, efektywnością energetyczną, modernizacja infrastruktury przyszłości.
Wszystkie inne wydmuszki, oraz te silne spółki już dawno odbiły, a na Bosiu to swoisty cyrk...tak czy owak spółka dobra na każde czasy.
Jest jeszcze gorzej gdyż inne banki są od dawna w hossie np taki Alior przez 3 lata poszedł 800 procent i gdy Glapa zacznie obniżać stopy to ma z czego spadać a boś nie dał zarobić i chyba już nie zdąży.
Mam z tą spółką problem:
- z jednej strony widzę że kurs jest nisko a sama spółka regularnie od kilku lat jest na plusie w raporcie rocznym
- z drugiej: nie płaci dywidend, jest w programie naprawczym, traci klientów
Tak zawsze jest gdy spółkę chcą skupić na maxa na denku.Ustawiają z prawej strony dużego straszaka, jednocześnie podbierają akcje niewielkim, a częstymi zleceniami kupna z lewej strony, a więc na popycie w tym przypadku po 10,6 zeta. Pomęczą jeszcze dzień dwa z tym straszeniem i zrobią wkrótce spore odbicie
Andy za tym co piszesz przemawia płaski kurs od wielu tygodni, handel po 11 bez odchyleń i wstawiane straszaki. Sam się dziś przestraszyłem ile chcą sprzedać ale czy chcą czy straszą kupujących.
No to ustaw zlecenia kupna na 10 zeta,co tam 9 zeta może kupisz tak nisko za jakiś czas , a może nie. Przypominam,że rynek akcji Bosia jest silnie wysprzedany, wskaźniki z A.T są nisko , bardzo nisko. A to są pierwsze zwiastuny odbicia kursu po ostatnich kilku dniowych spadkach. Istotne też będą wyniki kwartalne które podadzą 15.05,br.Jesli będą dobre to będzie to fundamantalny impuls do większego odbicia na akcjach Bosia.
JA OD 10 LAT PISZE, ŻE TO GNOM, A TERAZ PANOWIE TO ZAUWAŻYLI??? POZDRAWIAM ANALITYK GPW DR INŻ. MAZUR OD POCZĄTKU ISTNIENIA GIEŁDY PAPIERÓW WARTOŚCIOWYCH.
Tsue wydał wyrok o kompensacie roszczeń teraz frankowcy mogą dochodzić tylko nadpłaty. To zmniejsza koszty banków i skłania do ugod. Tla votum i innych kancelarii to trumna.
Dnia 2025-06-19 o godz. 19:52 ~Int napisał(a): > Tsue wydał wyrok o kompensacie roszczeń teraz frankowcy mogą dochodzić tylko nadpłaty. To zmniejsza koszty banków i skłania do ugod. Tla votum i innych kancelarii to trumna.
A JEDNAK BANKI WYROLIWAŁY SWYCH KLIRNTÓW Z POZIOMU STUDIÓW W COLEGIUM TUMANUM??? I WSZYSTKICH INNYCH BEZ MATEMATYKI. MNIE UCZYLI NA STUDIACH "JAK UMIESZ LICZYĆ, TO LICZ NA SIEBIE". A DZIŚ KTO UMIE MATEMATYKĘ, FIZYKĘ, CHEMIĘ??? DZIS POLITYCY SA PO POLITOLOGII, TO CZEGO OCZEKIWAĆ????