• Skupowanko trwa:) Autor: Jethro-Tull [213.192.98.*]
    Sprytne skupowanko trwa. Zasadnicza część piątkowego obrotu przypada na przedział 12,80-13,00 zł i tam należy upatrywać ŚREDNIEJ ceny zakupu prawie 40K akcji POLNEJ. Można to dokładnie policzyć - jak ktoś chce, to niech się pobawi.

Nastąpiło mini-wybicie na wzmożonym obrocie, i teraz czekamy już na konkretny, jednodniowy odpał w okolicę 15-20 zł.

Choć niewykluczone, że gościu znowu podjedzie skromnie do 15 zł, tam się nawtryka ... i tradycyjnym obyczajem wróci na 14 zł - ten scenariusz może się przez jakiś czas powtarzać. A lebioda już zna tę powtarzalność i mu będzie podawać na +7%. Ale wtedy, po którymś tam razie może być niespodziewany, mocny ruch up:)

Obecna wycena POLNEJ w stosunku do firm z branży, np. do Aplisens jest śmiesznie niska. Mocne fundamenty spółki potwierdza ostanie dokupienie akcji PLA przez prezesa tej firmy. Wynik netto za II-gi kwartał szacuję na ok. 1 mln zł.
  • Re: Skupowanko trwa:) Autor: Jethro-Tull [213.192.98.*]
    W uzupełnieniu takie ostrzeżenie !!!
    ------------------------------------------------

Bardzo często popełnianym przez inwestorów błędem jest brak cierpliwości. Często zdarza się, że pozbywają się danego papieru, a po 5-10 sesjach następują duże wzrosty. Uważajcie na to ... bo tak samo możecie zrobić z akcjami POLNEJ:)
  • Re: Skupowanko trwa:) Autor: adamsp [85.222.38.*]

Masz rację Jethro !

Pamiętajcie Panie i Panowie - duży pieniądz nie lubi rozgłosu .....

Kto cierpliwy - ten zarobi !

Kto sprzeda przed wzrostem - ten frajer !

Pozdr
    AdamSP
  • Re: Skupowanko trwa:) Autor: kaktus83 [83.30.222.*]
    Powiedzcie panowie - jak dlugo mozna byc cierpliwym ?
    Pieprzenie o srednioterminowym trendzie itd nie ma sensu. Od lutego Polna urosla moze 30 %. Od wezwania stoi w miejscu plus minus 10 %. Tu naprawde trzeba miec nerwy i jaja. 40 % spolek na gieldzie od tego czasu poszla do gory 100 %. Polna da zarobic ale nie w tym roku. Dobrze, ze sie ocknalem miesiac temu. Na IDM 50 % w 3 tygodnie. Wroce na polna jak beda tu obroty min 1 mln dziennie bo teraz to za duze ryzyko. Na NC mozna zarobic wiecej a i spolki sa chyba plynniejsze.
  • Re: Skupowanko trwa:) Autor: bolo7 [89.78.115.*]
    kaktus, zrealizowałeś zyski na IDM?
    co poleciłbyś z NC?
  • Re: Skupowanko trwa:) Autor: kaktus83 [79.162.115.*]
    Zrealizowalem po 2,82. Z NC to byl taki zart :) ale plynnosc jest pdobno do polnej. Za to dzisiaj z rana kupilem troszke Warimpeksu i Wasko. Do polnej wroce jak cos zacznie sie tu dziac.
    a to chyba dobrze zrobiłeś z IDM, trzeba dać mu chwilkę czasu
    nie chciałeś spróbować z Reinholdem? już coś zaczął dzisiaj się ruszać...
    rzucę okiem na dwie spółeczki W..., o których piszesz:)
    z Polną, to trzymaj porządnie rękę na pulsie, bo ona lubi robić gwałtowne wyskoki...
  • Re: Skupowanko trwa:) Autor: kaktus83 [83.30.219.*]
    I jak zerknales moze na spolki na W :)? Warimpex dal zarobic w dwa dni 20 % ale zaczekam do 14 zl.
    Co do Wasko tam tez szykuje sie pozadne odbicie, wazne zeby pokonac psycholigiczne 2 zl. Jest to jedna z niewielu spolek tak jak POlna ktora jeszcze nie miala swoich 5 minut a trend wzrostowy ladnie sie tam formuje.
    warimpex już trochę odjechał, a poza tym zastanawiam się, czy na razie to nie było podciągnięcie tylko pod info o sprzedaży hotelu, która okazała się ... mało zyskowna; oby dzisiejszy max na Warimpexie nie był maksem na trochę dłużej...
    nie miałem czasu, żeby poznać lepiej temat Waśko, choć zachęca tym, że technicznie wygląda lepiej niż Warimpex, a zwłaszcza IDM; przy okazji, obserwuję IDM i wciąż nie mam przekonania, żeby w nią teraz wchodzić, a nawet z lekka przestaje mi się podobać, jak na razie...
    Ja juz sie dzisiaj wyzbylem Warimpexu 1000 sztuk po 12,88 :) - 20 % w dwie sesje tez nie jest zle.
    A co twoje wprawne oko mowi o spolce Urlopy PL z NC ? Byl tam ostatnio resplit akcji z 72 gr na 14, spadlo do 12 gr. Ale chyba nie po to byl robiony zeby zrobic z niej smieca groszowego. Patrowicz cos tam chyba kombinuje.
  • Re: Skupowanko trwa:) Autor: pablo7 [91.94.213.*]
    witam bolo7 i kaktus u mnie stan polnej bez zmian cierpliwie czekam a ze wpadlo troszke gotoweczki to tez zainwestowalem w lipcu w hawe po1.90 i nadal trzymam a wczoraj zakupilem kopex i relpol pozdr
    kaktus, to fajnie, że opchnąłeś wcześniej IDM, a teraz Warimpex, bo masz już realne, nie małe zyski:)
    co do spółek, o które się pytasz, to jutro, jak znajdę chwilę czasu, to rzucę okiem, choć widzę, że sam jesteś nieźle zorientowany, dużo lepiej ode mnie, bo siedzisz w temacie:)

pablo, u mnie stan posiadania Polnej również się nie zmienił od paru miesięcy i jutro też popatrzę na spółki, które polecasz, może skuszę się na coś - oprócz realnych zysków jest to dobre panaceum na póki co wyczekiwanie na większy ruch na polance:)
  • Re: Skupowanko trwa:) Autor: kaktus83 [79.162.104.*]
    W temacie moze troszeczke siedze, ale z AT u mnie narazie jeszcze kiepsko, wiec gdybys rzucil okiem na Urlopypl i dal znac jak to twoim zdaniem wyglada bylbym wdzieczny.
    Ja w tej chwili Polnej nie mam juz nic, ale bacznie obserwuje i jak tylko zacznie sie cos dziac to na jakies 4000 akcji kaski mam uzbierane w gotowosci. Choc narazie trzeba przyznac ze od ogloszenia wezwania kurs kisi sie w tym samym miejscu czyli 11-12 zl.
    Do AT podchodzę bardziej intuicyjnie i traktuję ją tylko jako uzupełnienie - wolę to popierać jakimiś fundamentami spółki i/lub spodziewanymi informacjami, wynikami, bo tak to można się czasami przejechać... poza tym, po tym resplicie to chyba nikt nie podejmie się jakiejś poważniejszej analizy Urlopy.pl na podstawie tego "połamanego" wykresu:)
    Trzymaj tą kaskę w gotowości, bo jak niedługo Polnej uda się dobrze wyrwać z obecnej konsolidacji, to siupnie szybko pod 20 zeta i wtedy będziesz mógł się znów na coś przesiąść, jak będziesz wolał polować, niż czekać na wyższą, należną tej spółce cenę.
    Szał zakupów na Aplisens. W ciągu 2 tygodni kurs skoczył o +50%, z 6 do 9 zł. To samo czeka nas na Polnej.
  • Re: Skupowanko trwa:) Autor: germany12 [86.63.118.*]
    jethro a masz aplisens????????
    tam nieraz obroty były po 2-4 tys zł a dzis widzisz co robia obroty
    tam nieraz obroty były po 2-4 tys zł a dzis widzisz co robia. obroty
    Ja nie mam, ale zwróciłeś mi uwagę na ten papier ... no i kupiłem kilka tysięcy szt. teściowej.
    Pozdrawiam
  • Re: Skupowanko trwa:) Autor: pablo7 [87.96.109.*]
    ale ktos celowo zbija kurs pozdr
    No i co, i co pan zrobisz ... ? Nic pan nie zrobisz:) Nie chcą sprzedawać po 12 z groszami - trzeba brać z prawej.
    W poniedziałek wyniki za IIQ, może też coś powiedzą nt. akwizycji. Bo jeżeli z tą akwizycją będą się tak żwawo poruszać jak z emisją, to ja pier...ę taki interes. Mam też nadzieję, że sprawą przejęcia zajmuje się ktoś, kto nie miał nic wspólnego z opcjami.
    Pani Basia z ksiegowoscie ;]
  • Re: Skupowanko trwa:) Autor: slomikow [79.186.96.*]
    ruszy to się kiedyś ??
  • Re: Skupowanko trwa:) Autor: slonce_karpat [83.10.58.*]
    cały czas się porusza lekko w górę....spokojnie na razie przyglądaj się jak co 2-3 tygodnie po złotówce przyrośnie....
  • Re: Skupowanko trwa:) Autor: MO14000 [85.89.173.*]
    W zasadzie nic się nie zmieniło. To o czym pisałem miesiąc temu jest wciąż aktualne.
    Mała modyfikacja tego tekstu:

Autor: Jethro-Tull [213.192.98.*], 2009-08-25 10:11
    No i co, i co pan zrobisz ... ? Nic pan nie zrobisz:) Nie chcą sprzedawać po 12 z groszami - trzeba brać z prawej.

No i co, i co pan zrobisz ... ? Nic pan nie zrobisz:) Nie chcą sprzedawać po 14 z groszami - trzeba brać z prawej.
    Ładnie łyknął z ukrytego. Jakiś pajac dał się złapać:)
    Zdjął tą 600-tkę z ukrytego. Pewnie będzie teraz chciał postraszyć na fixie.
[x]
POLNA -1,08% 16,00 2017-11-27 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.