• Wnioski Autor: arek129 [46.134.177.*]
    Sfinks zmierza w kierunku bardziej zrównoważonego i rentownego modelu biznesowego, ale jest w okresie przejściowym, który jeszcze chwilę potrwa.
    Jeśli zarząd dobrze rozegra te zmiany, akcjonariusze mogą w średnim terminie (1–3 lata) zobaczyć poprawę wyników finansowych i wycenę spółki.
  • Re: Wnioski Autor: ~Misiu [31.0.79.*]
    Sfinks jest od zawsze w okresie przejściowym :-) Zarząd jest ten sam od 15 lat i cały czas są w okresie przejściowym :-)

Tam zawsze są tylko farmazony i puste deklaracje. Nie wiem od kiedy znasz tą spółkę ale jak chcesz to mogę ci tutaj wrzucić kilkadziesiąt linków do artykułów i wywiadów z Zarządem z ostatnich lat. Zawsze te same bajki, ekspansja zagraniczna, rozwój sieci lokali, przejęcia innych marek gastronomicznych czy rozwój wyimaginowanych konceptów jak hotele sphinx :-) A efekt zawsze taki sam :-) Kurcząca się sieć restauracji, rosnące długi, problemy z regulowaniem bieżących zobowiązań i straty, gigantyczne straty.

A akcjonariusze? Akcjonariusze zawsze byli i są i będą tutaj ostatnim ogniwem łańcucha pokarmowego :-) Tutaj nikomu, włączając w to zarząd i większościowych udziałowców nie zależy na wzroście kursu akcji, kurs akcji ich w ogóle nie obchodzi :-) tam zarabia się gdzie indziej :-)

Mnie zastanawia tylko jedno. Kto się jeszcze na to wszystko nabiera?

Od poniedziałku dalej spadki. To ostatnie odbicie od 40gr dużo słabsze niż to które było tutaj w listopadzie poprzedniego roku, tam podjechali pod 70gr teraz ledwo 50gr. Trend spadkowy bardzo silny i ta ostatnia mizerna podbitka na słabiutkim obrocie jest tylko tego potwierdzeniem.
  • Re: Wnioski Autor: ~Alibaba [89.64.49.*]
    To nie trać na niego czasu, prosteee. Ty pewnie od razu rzucił byś ręcznik a oni szukają kolejnych możliwości. Misiu ile się dorobiłeś plakusiajac na forum?
  • Re: Wnioski Autor: ~Misiu [31.0.79.*]
    asd ty lepiej szykuj worki bo bez ciebie kolejnego uderzenia w 40gr nie wybronią :-) Musisz uruchomić swoje DCA :-)
[x]
SFINKS -0,25% 0,41 2025-10-24 16:47:38
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.