• Liczba akcji dla mniejszościowych. Autor: janpower [37.225.62.*]
    Przeglądając dane ze strony https://www.biznesradar.pl/akcjonariat/GRENEVIA wyliczyłem, iż dla takich inwestorów takich jak my, jest około 71300 akcji.
    Zakładając, iż średnio każdy z nas ma 2000 akcji można założyć, że jest nas maksymalnie 40 osób. Na tym forum może połowa lub mniej się udziela. Rzeczywiście, jesteśmy siłą nie do zatrzymania.
  • Re: Liczba akcji dla mniejszościowych. Autor: ~Izydor [188.137.117.*]
    Nie można opierać się na tym źródle danych - różne dane aktualizacji danych dla poszczególnych funduszy.
    Gdyby przyjąć te dane za właściwe, to moje akcje, jak i zapewne akcje wielu akcjonariuszy, nie istnieją.
  • Re: Liczba akcji dla mniejszościowych. Autor: ~Olo [37.47.68.*]
    myślę że nieaktualne dane
    A mając mniej niż 5% muszą raportować ?
  • Re: Liczba akcji dla mniejszościowych. Autor: ~Prądozaur [185.164.140.*]
    Nie poradzisz na cytowanie bzdur netowych... I na to, że ludzie mylą wolumen z danego dnia (wielokroć to wszystko ustawka słupów tylko jest) z faktyczną ilością akcji pozostających w rękach mniejszościowych (11%) i Allianz (prawie 10%), gdzie każda grupa z osobna blokuje Tomkowi zabranie GRENEVIA z GPW bez zaoferowania już niedługo dużo ponad 5 PLN w wezwaniu, bo Allianz nie zignorował wezwania po 2,75 dla przyszłego 3 czy 3,50 drogi Tomku... Mniejszościowi też nie... Sprzedali tylko naiwni i wystraszeni nie mający pojęcia o wartości obecnych i przyszłych biznesów GRENEVIA... Pozdrawiam wszystkich, którzy wiedzą, że nie zarabia się sprzedając 10 za 2 :)
  • Re: Liczba akcji dla mniejszościowych. Autor: ~Radek [89.66.26.*]
    Freefloat jest między 3mln a 40mln akcji, wszystko zależy od funduszy poniżej 5%, a ujawnił sie dzisiaj jeden w wza
  • Re: Liczba akcji dla mniejszościowych. Autor: ~Kayle [79.191.162.*]
    Po co ten sprzeciw ws opracowania jednolitego tekstu, o co mu chodzi temu panu ze złotej jesieni?
  • Re: Liczba akcji dla mniejszościowych. Autor: ~Radek [89.66.26.*]
    Też szczerze odebrałem to tak, jakby w pewnym momencie się zdenerwował i postanowił już na wszystko dawać sprzeciw
  • Re: Liczba akcji dla mniejszościowych. Autor: ~jk [212.75.105.*]
    bzdura sam mam kilkaset tys.
  • Re: Liczba akcji dla mniejszościowych. Autor: ~Joe [77.252.158.*]
    Również mam … coś koło 400 k.. nic nie wychodzi z tych wyliczeń ..
  • Re: Liczba akcji dla mniejszościowych. Autor: boss68 [5.173.212.*]
    i ja melduję sie na pokładzie z prawie ćwierć mln sztukami
    Jest masa ludzi z dużą ilością akcji, a te trolle tylko kolejny sposób na straszenie niezorientowanych sobie znalazły, że niby tu tylko sam Tomek został, to ciekawe skąd niepowodzenie tego wezwania cudownego, że Allianz (prawie 10% akcji) i mniejszościowi (11%), każde z osobna blokują zabranie GRENEVIA z GPW... Oj biedny ten Tomek jak w ten sposób usiłuje plumkać do poważnych akcjonariuszy, którzy zostali tu już na poważnie i choćby na bardzo długo... Weź Tomek przestań pajacować i albo szykuj się na coroczne dywidendy i uwolnienie tego kursu, albo dawaj 8 PLN w wezwaniu, to Ci razem za Allianzem może sprzedadzą wszyscy... Ale to musisz w przeciągu roku się zdecydować, bo później to i 10 PLN będzie mało, żebyś kogokolwiek nabrał na tę śpiewkę o opłacalności cudownego wezwania... Pozdrawiam niezwyciężonych, którzy nie dali Tomkowi zrobić z siebie jeleni nawet za to przecudne 2,75 :)
  • Re: Liczba akcji dla mniejszościowych. Autor: ~jk [31.61.244.*]
    Na razie wiemy, tyle:

1) TDJ: 456.066.504 szt
    2) Allianz: 55.513.805 szt
    3) PZU Złota Jesień: 9.661.168 szt (tyle pokazywali przed skupem)
    4) Inni obecni na walnym: 22.289.590 szt (zakładam że fundusze, bo drobnym chyba by sie nie chciało jechać)
    5) Inni nie obecni na walnym: 31.149.606

I wszyscy od Allianz do najmniejszego funduszu i pozostających tu z nimi inwestorów indywidualnych wiedzą, że te 2,75 PLN było jedynie częścią realnej wartości obecnych i przyszłych biznesów GRENEVIA, które Tomek chciał zabrać w całości dla siebie za ułamek ich wartości... A najśmieszniejsze jest to, że nie można winić miliardera, że oferuje naiwnym i wystraszonym 2 za 10... Pretensje i zdziwienie można jedynie wyrażać wobec tych, co sprzedali swoje już posiadane 10 za 2... Niech tylko później nie jęczą, że zostali oszukani, bo sami się skompromitowali... Pozdrawiam wytrwale liczących i myślących, na wezwania, trolle i panikarzy uwagi nie zwracających :)
  • Re: Liczba akcji dla mniejszościowych. Autor: ~Jajusz [5.173.225.*]
    Oj będziesz oddawał po 1.2 zl i jeszcze napiszesz że udało się sprzedać w dość dobrej cenie....
  • Re: Liczba akcji dla mniejszościowych. Autor: ~dziadek [79.184.232.*]
    A czemu to mam sprzedawać?
    Jak zmusi mnie ktoś do sprzedania?
    Już widać ile akcji zostało, wystarczy żeby nie przegłosowali wyciskania.
    A nawet jak jakimś cudem zdejmą z GPW to zdejmą, co mnie to obchodzi o ile są zyskowni i płacą z tego dywidendy? No chyba bankruta by nie kupowali?
    Byłem już akcjonariuszem spółki nie notowanej publicznie i to nie boli.
    Ale póki akcjonariat jest jaki jest to nie przegłosują zdjęcia.
    Pat mamy. To może zamiast kombinować by się zajęli rozwojem.
  • Re: Liczba akcji dla mniejszościowych. Autor: ~Nimozja [109.197.172.*]
    Co to za miliarder nienazarty co od kilku lat chce nas akcjonariuszy wykonczyc finansowo I psychicznie
    Ciagle mu maĺo? Robia odpisy ksiegowe w zaleznosci jaki zysk czy strate pokazac.Ze tez nikt z nadzoru finasowego spolek gieldowych sie temu dziwacznemu podmiotowi nie przygladnie I slupom ktorzy non stop zanizali kurs caly ostatni rok.
    Nie martwcie się... Fundusze zostały i nie pozwolą ani zabrać GRENEVIA z GPW, ani szkodzić spółce, którą Tomek rozwija nieustannie pompując miliardy w wiatraki, fotowoltaikę i magazyny energii... Dajcie sobie spokój z tymi beznadziejnymi trollami i ich bzdurzeniem bezsensownym, bo to poniżej godności wiewiórek już odnosić się do tych skompromitowanych płatnych pachołków naganiających na spadki, siejących strach i wieszczących armageddon... Tomkowi to plumkajcie, bo widocznie chłopak nie zauważył tragedii w GRENEVIA i bardzo chce całą mieć dla siebie... Ciekawe, że ten miliarder daje 2,75 PLN, żeby wszystko stracić zgodnie z tymi dyrdymałami... KPO i 15 lat polskiej transformacji energetycznej przed GRENEVIĄ, a tu wiecznie biadolenie... Same fundusze pokazały, co o tym myśleć i nie dają się nabierać na te straszenia, bo liczą, analizują i widzą ile razy to się pomnoży w kilka lat najbliższych, a Tomek wszystkie akcje chce, żeby dzielić się zyskami tylko z funduszami i bankami kredytującymi TDJ, bo w zamian za zastawy na GRENEVIA, dawali by mu korzystne ogromne kredyty na kolejne przejęcia i pomnażanie biznesów... Choćby i miał być kurs przez 3 lata 1 PLN, to tylko będzie okazja, żeby odkupować od słupów rozdających ten biznes za darmo... Ale tego już nie będzie... Prawda Tomek... Za drogo już byłoby usiłować nabrać tych, którzy zignorowali 2,12 i 2,75... Naiwni i wystraszeni już załatwieni... Teraz trzeba z funduszami prawdziwą ofertę ustalić... To jak Tomek... mogłeś 5 PLN wcześniej, za chwilę będziesz musiał 8... A za 3 lata nawet 10 PLN nikogo nie skusi, więc sam sobie pomyśl, co się bardziej opłaca i przestań pajacować, bo już nawet te trolle nie dają rady tych bzdur tu pociskać nieustannie... Pozdrawiam już wielokrotnie przeze mnie pozdrawianych :)
[x]
GRENEVIA 4,26% 3,43 2025-09-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.