• kolego Marszałek zapraszam na..... Autor: ~Polak [77.222.239.*]
    kolego Marszałek zapraszam na forum Diagnostyka,
    innych co tu zarobili i nie wiedzą co z pieniędzmi zrobić tez zapraszam,
    ja tam jestem już od dawna.....
  • Re: kolego Marszałek zapraszam na..... Autor: ~Marszałek [188.137.40.*]
    Chętnie się przyłącze tylko więcej szczegółów gdzie tej diagnostyki szukać . Bo tu dużo nowych więc nie zamierzam się udzielać przejęli schedę po mnie .
  • Re: kolego Marszałek zapraszam na..... Autor: ~Marszałek [188.137.40.*]
    Ok już jestem nigdy nie interesowałem się tym walorem .
  • RSI H4 = 76 !!! Autor: ~black944 [93.159.36.*]
    ja właśnie oddałem ostatni pakiet wczoraj tam i jestem na peronie

Pozdrawiam
  • Re: RSI H4 = 76 !!! Autor: ~Marszałek [188.137.40.*]
    A ja wcale nie mówię że będę go kupował na razie się przyglądam . Myślę że musi trochę zejść z ceny żebym chciał go posiadać więc stoję z boku i patrzę .
  • Dobre :)))))))))) Autor: ~black944 [93.159.36.*]
    no, nie podejrzewałbym Ciebie aż o takie szaleństwo, aby teraz wchodzić przy tak wysokim RSI . . .
  • Re: RSI H4 = 76 !!! Autor: ~Polak [77.222.239.*]
    kolego Marszalek, czy Ty nadal blacka słuchasz ?
    I czy znalazłeś już diagnostykę ?
    Tak widzę że dzisiaj ładnie do góry . Niestety na razie patrzę z boku nie mam historii nie wiem jak się na to zapatrywać .
    podsunąłem Ci dobrą propozycję a Ty nie korzystasz i stoisz z boku ?
    Powiedz mi jaki potencjał wzrostu kolego Polak ?
  • Re: RSI H4 = 76 !!! Autor: ~Zyzy [31.0.177.*]
    Przyłączam się do pytania. Kolego Polak zasadnicze pytanko: czy i w jakiej perspektywie widzisz większy potencjał wzrostu Diagnostyki vs CPS ?
  • Re: RSI H4 = 76 !!! Autor: ~LIDIA [84.40.152.*]
    Cyfrowy Polsat ma 150% lekko, a diagnostyka?
    kolego Zyzy i kolego Marszalek, nie jesteście przecież nowicjuszami na giełdzie i dobrze wiecie że określanie potencjału czy zasięgu wzrostu jakiejś spółki to praktycznie jest niemożliwe przedsięwzięcie. Cyfrowy Polsat to dobra spólka , miałem sporo akcji ale przeniosłem się na Diagnostykę bo uważam że ma lepsze perspektywy i większy potencjał wzrostu.
    To wyjątkowa spółka, nie będę się rozpisywał, jest wiele materialow na jej temat dostępnych w internecie.

Uważam że notowania Diagnostyki będą się zachowywać podobnie do notowań np Dino. Sprawdźcie sobie ile Dino kosztowało na debiucie a ile kosztuje teraz.....Wystarczy kupić akcje i traktować tą inwestycję jak fundusz emerytalny. Za 6-10 lat obecna cena będzie tylko wspomnieniem.

PS. 1
    Sprawdzcie sobie ile dla Diagnostyki wynosi np ROE, czyli rentowność kapitału własnego, który jest ulubionym wskaźnikiem analizy fundamentalnej największego inwestora wszech czasów Warrena Buffetta !
    Czy znacie jakąś inną spółkę która w oststnich 2-3 latach miała podobnie wysoką rentowność ?

PS.2
    Uwaga, nic nie rośnie nonstop ( "bez przerwy", "ciągle" ) , więc na Diagnostyce też będą korekty, ale główny kierunek jest jeden.

PS. 3
    Ja nie naganiam na kupno, to nie jest rekomendacja tylko moja prywatna opinia.

• Hmmm . . . Autor: ~black944 [84.40.155.*]
    Polak, może mieć rację . . .

ps.
    sam sprzedałem za wcześnie, ale gram według RSI i dla mnie to był wiarygodny sygnał aby wtedy oddać.
    = wolę mniej zarobić, niż oddać z tego co już ugrałem
  • RSI H4 = 83 !!! Autor: ~black944 [84.40.155.*]
    to już jest kosmos tam . . .
    i na D1 tez już prawie
    D1 = 76 !!!

Wiecznie rosnąć nie będzie . . .
  • Re: RSI H4 = 83 !!! Autor: ~Polak [77.222.239.*]
    Kolego Marszałek co dobrego słychać w inwestycjach ?
  • Re: RSI H4 = 83 !!! Autor: ~-polak [77.222.239.*]
    A Diagnostyka już przekroczyła 190 zl!
    Zachęcałem do kupna gdy była kilkadziesiąt procent tańsza....
  • Re: RSI H4 = 83 !!! Autor: ~Zyzy [31.0.3.*]
    Kolego Polak. Kiedy korekta na diagnostyce wg Twoich kresek . RSI już w kosmosie!!! Jak wygląda teraz technika na walorze w Twojej ocenie?
  • Re: RSI H4 = 83 !!! Autor: ~-Polak [77.222.239.*]
    To fakt że RSI jest już tam wysoko ale RSI jest wskaźnikiem wspomagającym, a nie wyrocznią.
    Z doświadczenia wiem, ze RSI może utrzymywać się bardzo długo na poziomie wykupienia ( w trendzie wzrostowym) lub wyprzedania (w trendzie spadkowym),
    RSI powyżej 70 lub poniżej 30 nie zawsze oznacza natychmiastowy odwrót ceny, ale ,,sugeruje potencjalną „ zmianę sentymentu na rynku. 
    Częsty błąd popełniany w handlu opartym TYLKO na RSI polega na tym, że inwestorzy wchodzą w krótkie pozycje (sprzedają), gdy wskaźnik wchodzi w strefę wykupienia na rynku, na rynku który znajduje się w silnym trendzie wzrostowym. Lub inwestorzy wchodzą w pozycję kupna, gdy wskaźnik RSI spada poniżej 30 na rynku, który znajduje się w trendzie spadkowym. Dlatego RSI należy traktować jako pomoc przy interpretacji ceny, nie zaś jako bezwzględny sygnał do zajęcia pozycji ! Co ważne -należy go interpretować w kontekście innych wskaźników  analizy technicznej,  w połączeniu z innymi wskaźnikami. 

Jeśli pytasz o moje zdanie co do ew.korekty, to nie wchodząc jednak w dalsze szczegóły AT uważam że mimo wszystko, w przyszłym tygodniu rozpocznie się właśnie na Diagnostyce korekta, choć na razie trudno ocenić czy będzie płaska czy bardziej rozbudowana, rynek sam zdecyduje, trzeba obserwować i analizować nie tylko pod kątem RSI !!!

• Hmmm . . . Autor: ~black944 [93.159.40.*]
    Dnia 2025-08-13 o godz. 11:00 ~-Polak napisał(a):
    Dlatego RSI należy traktować jako pomoc przy interpretacji ceny, nie zaś jako bezwzględny sygnał do zajęcia pozycji ! Co ważne -należy go interpretować w kontekście innych wskaźników  analizy technicznej,  w połączeniu z innymi wskaźnikami. 
    >
    ---------------------

to wymień te inne wskaźniki . . .

:)))))))))))))))))))

• Re: Hmmm . . . Autor: polakx [77.222.239.*]
    mam wymienić zebyś pożniej znowu udawal mądrale ? nie wystarczy ci sam RSI którym i tak nie potrafisz się prawidlowo posługiwac ? już ci pewne lekcje udzielalem z zeszlym roku kiedy sprzedawalem pkp cargo po 22,50 a ty wowczas naganiales na kupno tej spolki, nauka poszla w las....
    ??nie wystarczy ci sam RSI którym i tak nie potrafisz się prawidłowo posługiwać ? już ci pewne lekcje udzielałem z zeszłym roku kiedy sprzedałem pkp cargo po 22,50 a ty wówczas naganiałeś na kupno tej spółki, nauka jak widać w twoim przypadku poszła w las....
  • Hmmm . . . Autor: ~black944 [93.159.40.*]
    jak zwykle napisałeś dużo i nie na temat . . .

ps.
    proste pytanie: jakie wskaźniki ?

black944, mam już z tobą pewne nazwijmy to ,, doświadczenia” i wiem jakim jesteś człowiekiem, w jaki sposób zachowujesz się na forum, dlatego nie otrzymasz ode mnie żadnych rad i wskazówek, przynajmniej nie w tej chwili...Nie dzielę się swoją wiedzą giełdową z kimś, kto nawet nie rozumie, czym ta gra naprawdę jest. To lata nauki, błędów i ryzyka , nie coś, co można streścić w dwóch zdaniach przy kawie. Nie mam potrzeby tłumaczyć subtelności Analizy Technicznej komuś, kto nie rozróżnia dywidendy od dywersyfikacji czy prostego wskaźnika RSI od świec japońskich ! W inwestowaniu nie ma dróg na skróty,  a jeśli ktoś szuka łatwych rozwiązań, to niech lepiej zagra w ruletkę. Szanuję swoją wiedzę i czas zbyt mocno, by rozdawać je komuś, kto oczekuje gotowca bez zrozumienia podstaw. To nie arogancja – to higiena inwestycyjna. A giełda nie wybacza ignorancji, giełda to złożony proces, wymagający pokory, cierpliwości i realnego zaangażowania. Nie ma tu miejsca na gotowce, które wystarczy „skopiować i wkleić”. Dlatego nie tłumaczę niuansów komuś, kto nie zadał sobie trudu, by zrozumieć podstaw!!
    A poza tym polecam dużo czytać , jest wiele ciekawych podręczników.
  • dobre :) Autor: ~black944 [93.159.40.*]
    znowu bardzo dużo napisałeś, ale znowu nic nie wytłumaczyłeś, a pytanie było naprawdę bardzo proste . . .
  • Re: RSI H4 = 83 !!! Autor: -polak [77.222.239.*]
    to co w tym tygodniu się zaczęło to trochę potrwa zanim sie skończy....
    tak więc cierpliwości !
    jakby się kto pytał to Polimex jest ładnie teraz grany, siedzę tam od ponad dwóch tygodni, jakby kto chciał to zapraszam....
  • Re: RSI H4 = 83 !!! Autor: ~Dziadek [46.188.172.*]
    Kolego nie wieszak ludzi na samej górce będzie podwójny szczyt i w piekło teraz się polimex sprzedaję nie kupuje .
    Takie same wpisy o wieszaniu na górce były wowczas gdy zachęcałem do kupowania Diagnostyki po 130zł.....
    Na Polimexie będzie równie grubo.....
[x]
CYFRPLSAT -0,04% 13,60 2025-09-19 17:03:56
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.