kolego Zyzy i kolego Marszalek, nie jesteście przecież nowicjuszami na giełdzie i dobrze wiecie że określanie potencjału czy zasięgu wzrostu jakiejś spółki to praktycznie jest niemożliwe przedsięwzięcie. Cyfrowy Polsat to dobra spólka , miałem sporo akcji ale przeniosłem się na Diagnostykę bo uważam że ma lepsze perspektywy i większy potencjał wzrostu.
To wyjątkowa spółka, nie będę się rozpisywał, jest wiele materialow na jej temat dostępnych w internecie.
Uważam że notowania Diagnostyki będą się zachowywać podobnie do notowań np Dino. Sprawdźcie sobie ile Dino kosztowało na debiucie a ile kosztuje teraz.....Wystarczy kupić akcje i traktować tą inwestycję jak fundusz emerytalny. Za 6-10 lat obecna cena będzie tylko wspomnieniem.
PS. 1
Sprawdzcie sobie ile dla Diagnostyki wynosi np ROE, czyli rentowność kapitału własnego, który jest ulubionym wskaźnikiem analizy fundamentalnej największego inwestora wszech czasów Warrena Buffetta !
Czy znacie jakąś inną spółkę która w oststnich 2-3 latach miała podobnie wysoką rentowność ?
PS.2
Uwaga, nic nie rośnie nonstop ( "bez przerwy", "ciągle" ) , więc na Diagnostyce też będą korekty, ale główny kierunek jest jeden.
PS. 3
Ja nie naganiam na kupno, to nie jest rekomendacja tylko moja prywatna opinia.