black944, mam już z tobą pewne nazwijmy to ,, doświadczenia” i wiem jakim jesteś człowiekiem, w jaki sposób zachowujesz się na forum, dlatego nie otrzymasz ode mnie żadnych rad i wskazówek, przynajmniej nie w tej chwili...Nie dzielę się swoją wiedzą giełdową z kimś, kto nawet nie rozumie, czym ta gra naprawdę jest. To lata nauki, błędów i ryzyka , nie coś, co można streścić w dwóch zdaniach przy kawie. Nie mam potrzeby tłumaczyć subtelności Analizy Technicznej komuś, kto nie rozróżnia dywidendy od dywersyfikacji czy prostego wskaźnika RSI od świec japońskich ! W inwestowaniu nie ma dróg na skróty, a jeśli ktoś szuka łatwych rozwiązań, to niech lepiej zagra w ruletkę. Szanuję swoją wiedzę i czas zbyt mocno, by rozdawać je komuś, kto oczekuje gotowca bez zrozumienia podstaw. To nie arogancja – to higiena inwestycyjna. A giełda nie wybacza ignorancji, giełda to złożony proces, wymagający pokory, cierpliwości i realnego zaangażowania. Nie ma tu miejsca na gotowce, które wystarczy „skopiować i wkleić”. Dlatego nie tłumaczę niuansów komuś, kto nie zadał sobie trudu, by zrozumieć podstaw!!
A poza tym polecam dużo czytać , jest wiele ciekawych podręczników.