Czyli są już "po słowie z inwestorem lub inwestorami", a przejście na regulowany w tym roku, prospekt przełom ll/lll q. Plus finalizują przegląd opcji strategicznych.
Jak póki co kształtuje się sprzedaż Ghostrunnera 2?
Gra od pewnego czasu zarabia na siebie, grono jej graczy poszerza się m.in. dzięki promocjom sprzedażowym
A o powodach nie dotrzymania kilkukrotnie anonsowanego terminu ( koniec I kw. 2025 ) złożenia wniosku do KNF prezes nie zająknął się ani słowem.... Szkoda, bo wiarygodność na giełdzie jest kluczowa
Zgadza się, że wcześniej była mowa o l kw tego roku. Jest przesunięcie terminu złożenia prospektu. Moim zdaniem wynika to z faktu, że najpierw chcieli pozyskać inwestora/inwestorów w ramach emisji i to spowodowało opóźnienie. Ale dzięki temu prospekt przejścia na rynek regulowany nie będzie już zawierać emisji akcji, która wówczas byłaby bardziej skomplikowanym i długotrwałym procesem. Tak mi się wydaje.
Spokojnie, potencjał do spadków jeszcze jest bo minimum cap to 48 mln. Więc 30 procent to nie mało. Tyle to myślę nie zejdzie ale z 15 procent jeszcze czemu nie?
"Umieszczenie w porządku obrad ZWZ propozycji podwyższenia kapitału nie oznacza, że przegląd opcji strategicznych dobiega końca, a OML jest po słowie z określonym inwestorem lub inwestorami."
Generalnie brzydko mówią gowniana rozmowa. Z konkretów które w krótki terminie mogą być pozytywne to tylko to że niby wystartuje kampania promocyjna niedługo. Generalnie widzę na 2 pln, i po wywiadzie już wiem że jeszcze długo powisze, zarobić zarobię, ale rok trzeba czekać….
Szczerze, aż takiej lipy, i tak niskiego kursu się nie spodziewałem. Zamulają z przejściem na główny rynek, to miało być już jakiś czas temu, gra tez ma wyjść do KOŃCA roku 2026, projekt SWIFT jest w fazie koncepcji, wiec to jest jakieś 5 lat do wydania. Generalnie z tej rozmowy nie bije jakiś optymizm. Giełda to też sprzedawanie marzeń, a tego brakuje mi w tych wywiadach, są po prostu takie dołujące dla akcjonariatu. I jasne, liczyłem się z tym że będzie trzeba poczekać, ale że będzie jak jest - to jestem trochę rozczarowany.
Trzeba poczekać po prostu. GR był dla studia przełomem, który otworzył im wiele drzwi w świecie gamingu, choć finansowo prawie nic na tym nie ugrali. GR2 moim zdaniem był zbędny, choć tutaj już coś zacznie kapać zysku. A CS będzie przełomem finansowym, jeśli będzie to gra pokroju popularności GR. Wówczas zarobią kasę, spłacą 505Games, pokażą, że nie są studiem jednego hitu i jeszcze bardziej zyskają w świecie developerów. Ja widzę to studio, jako fachową ekipę, która poważnie podchodzi do swojej pracy i chce faktycznie rozwijać się, jako firma, a nie trzepać kasę z emisji i tak w kółko. Wystarczy spojrzeć na AiG. To dzieci przy OML.