przy wzrostach wszyscy krzyczeli, że chcieliby żeby kurs jeszcze wrócił na 1,50 zł bo wtedy to zrobią taaaaaakieeeee zakupy, a jak faktycznie spadło to spanikowali pouciekali zamiast kupować. :D
Polska giełda to ewenement. Bankruty mają często kursy napompowane, a firmy z perspektywami szorują po dnie. Weźmy nasze Juju. Prawie na historycznych minimach mimo że ma zyski kwartał w kwartał i jest przed najważniejszą premierą. A są firemki jak Carbony czy Farma z olbrzymimi długami z kapitalizacją znacznie większą (trochę ostatnio spadły ale dalej są przeszacowane) mimo braku szybkich perspektyw. Może jeszcze niektórzy nie wierzą, że premiera DM to ten kwartał to jedyne wyjaśnienie dla mnie, bo mini sukces i tu kap powinien być 3-5x to co teraz.
Niestesty jak narazie jjb to nieznana firma ale to przez prezesa i zarząd poprzez zerowy kontakt z akcjonariatem, zerową promocje samej spółki, zerowy jakikolwiek marketing i ciągłe ociąganie we wszystkim co robią ...
Spółka narobiła sobie zły wizerunek przez lata i teraz zbiera tego plony do tego zarząd nic sobie z tego nie robi i nadal żyje we własnej bańce.Jest taki syndrom w przypadku spółek które przez lata psują sobie wizerunek.Wtedy nawet jeśli spółka zrobi coś dobrego dobry produkt to wizerunkowa stęchlizna ciągnie się za spółką i inwestorzy unikają jej jak ognia.Jujubee miało czas na poprawę wizerunku jednak ten czas został zaprzepaszczony i teraz czeka nas twarde lądowanie.Ciekawy jestem miny prezesa i jego świty jak w dniu premiery dark moon kurs będzie na poziomie 1,4.Nie wiem co trzeba zrobić z całą radą.Pojechać do katowic i wstrząsnąć nimi żeby przenieśli się do 2025 a nie tkwili w 2016 gdy można było robić gry na odwali i tak ktoś to kupił,Na steamie wrzucili nowy zwiastun RP3 i info o nadchodzącej premierze ale komentarze pod tym tematem w większości przypadków nie są pozytywne.Większość jest wkurzona na brak aktualizacji i nie wierzy że gra będzie dopracowana i nie zostanie porzucona po premierze.Niektórzy piszą że nie kupią już RP4.
Tutaj liczy sie tylko DM reszta to szroty w które nikt nie bedzie gral ... Jak sie nie ogarną i nie wykorzystają sytuacji wokół DM to po spółce i przez 10 lat nic nie zrobili i tu juz nikt nie zainwestuje ...