Utwierdzam sie coraz bardziej w tym, że "zarobiony" ma racje!
Współczuję koledze, ale przecież pisali tu niektórzy, ze nie ma co temu naganiaczowi wierzyć. Myślę jednak, że jak masz czas, to poczekaj i przynajmniej swoje odbierzesz.
Dziękuję ci Chodziku i Cercio - bo m.in. także dzięki Wam zarabiam pieniądze na giełdzie.
Wchodząc w akcje, zawsze zakładam poziom S/L, stosownie do wykresu AT i nie oczekuję, że kurs od razu ruszy z kopyta - tylko czekam i nie staję się frajerem, tak jak niektóre ujadające kundelki na forum. Howgh!
Głupota ludzka nie zna granic,
No co ja na to mogę poradzić.? Ma kolega rację leszczy tu nigdy nie zabraknie.
Po pierwsze
Czy ja tutaj napisałem słowo KUPUJ ?
Jak dałem rekomendacje kupuj na Netii to wzrosła od 2,30 do 4.20.
Kupiłem sobie PKN Orlen i dałem znać Cerciowi, ponieważ jestem przekonany ,że zrobiłem dobrze i dzisiaj dokupowałem. Cercio zrobił tak jak zrobił i nie ma do mnie żalu, bo i dlaczego miałby mieć ?
Po drugie
Jeśli wczoraj kupiłeś i dzisiaj sprzedałeś toś KIEP, bo dzień się jeszcze nie skończył i to wszystko MŁOTEM może się zakończyć, poza tym pisałem wyraźnie, że uważam iż ta korekta skończy się na PKN prawdopodobnie w najbliższych dniach.
Po trzecie
jeśli nie sprzedałeś to nie masz strat więc czekaj cierpliwie, zawsze zdążysz mnie przeprosić
Po czwarte
jeśli jesteś tak rozedrgany i podejmujesz tak emocjonalne decyzje, to daj sobie na jakiś czas z giełdą spokój ,bo do giełdy trzeba mieć odpowiednie nastawienie i nie w padać w panikę z byle powodu.
Chodzik Księżycowy
Ale ty niemądry jesteś! Poczytaj o czym pisał chodzik i co kupił wyleszczony! Deprecjacja tego forum jest niesamowita. A do Ciebie Chodzik, pewna szczera uwaga : miej chłopie odrobine w sobie pokory, bo mniemam, że jak sie zarobiony odezwie to zmiesza Cię z błotem. Swoja deroga czekam na zarobiopnego i na to co napisze!
Wolałbym abyś decyzję co do swoich pieniędzy podejmował samodzielnie i nie czekał co Zarobiony napisze, bo jeśli się okaże, że to jednak ja Chodzik Księżycowy mam rację a TY po wpływem Zarobionego podjąłeś decyzję o sprzedaży to miej pretensję do niego a nie do mnie.
Jeszcze raz - spokojnie bez nerwów wszystko będzie dobrze.
To wreszcie jaka jest prawda - sprzedałeś te akcje czy je w dalszym ciągu masz ?
Chodzik Księżycowy
Nic nie pisałem, ani o sprzedaży , ani o kupnie. Coś Ci sie przywidziało (zreszta nie po raz pierwszy wnoszę). Natomiast człowieku chyba widzisz co sie dzieje i co wypisywałeś!.Daruj sobie, ale kolejnego uczestnika tego forum już nie spławisz. Piszesz głupoty kolego, a pierwszym odważnym, który to pokazał był właśnie "zarobiony" i teraz jemu wierzę, a nie Tobie.
Dnia 2009-08-17 o godz. 14:17 ~ciekawy napisał(a):
> Ale ty niemądry jesteś! Poczytaj o czym pisał chodzik i co
> kupił wyleszczony! Deprecjacja tego forum jest niesamowita.
> A do Ciebie Chodzik, pewna szczera uwaga : miej chłopie
> odrobine w sobie pokory, bo mniemam, że jak sie zarobiony
> odezwie to zmiesza Cię z błotem. Swoja deroga czekam na
> zarobiopnego i na to co napisze!
Do ciekawy
Ale ty niemądry jesteś. Dlaczego mam szukać po całym forum tematów Chodzika?
wyleszczony założył temat w:
"wątki dotyczące Netia, profil Netia" itp.
No to w końcu kupił wyleszczony - netię czy nie netię (wychodzi mi że około 7 akcji netii za dwadzieścia parę złotych -> byznesmen ;)
A jeżeli wyleszczony kupił coś innego, to co z niego za "sirota" ! Nie potrafi przypisać swoich żalów do odpowiedniego wątku?
A ty sie "ciekawy" nie goraczkuj i nie czepiaj Chodzika...W chodzikowych opiniach wcale nie zauwazylem prób naganiania w którąś strone...Przeciwnie - na ogoł sa wywazone...I heh ma racje - mnie także wkurza ładowanie do watków konkretnych spólek calkiem innych społek! Tak ciezko o PKN pisac na wątku o PKN, a nie na netii?!
Chodzik
a tyle razy cię prosiłem abyśmy przeszli na gg albo inny komunikator.Przecież to jest walka z wiatrakami.Jak ci się sprawdzi to ci 1% podziękuje a jak się nie sprawdzi to powychodzą z nor tacy jak ciekawy i będą szczekać.
Ciekawy
gdzie ty widzisz,że linia cercia padła?Chłopie,podawałem poziom 2035pkt przed sesją,kiedy jeszcze wykresu aktualnego na dzień dzisiejszy nie było więc jak miałem ten poziom,który codziennie się zmienia (linia się unosi do góry więc codziennie jest wyżej) obliczyć?Teraz jak sobie poprowadzisz tą linię to ci wyjdzie około 2020-2025pkt a i tak nie będzie to dokładne bo wystarczy,że ręka ci drgnie rysując linię i może być +/- 10pkt więc nie gorączkuj się tak.A tak naprawdę to wiesz chociaż skąd się ta linia wzięła i jak ją narysować?Bo z księżyca się nie wzięła a nazwałem ją "linią cercia" bo nikt do tej pory tej metody nie opisywał.To jest mój patent.Nie będę też robił tragedii z tego jak to wsparcie zamieni się w opór.Niemniej jednak przyznasz,że od prawie roku linie cercia były długo wsparciami/oporami.Najlepiej jakbyś pokazał nam co potrafisz i napisał coś od siebie abyśmy mogli ci ewentualnie pogratulować jak się sprawdzi.
Dnia 2009-08-17 o godz. 14:42 ~ciekawy napisał(a):
> Widisz Chodzik go namówił na PKN. Ale Ty pewnie nic nie
> rozumiesz?Poczytaj wątki o tzw "guru",
> który nazywa sie Chodzik.
No widzisz, jak ty nie rozumiesz.
Będę pisał powoli, bo pewnie czytasz powoli ;)))))
1. wchodzę na wątek o netii (bo teraz tylko netia mnie interesuje).
2. wyleszczony na wątku o netii płacze, że kupił za drogo i stracił, ale nie pisze co kupił... Domyślnie - kupił netię, skoro tutaj o tym pisze.
3. "guru" mnie "g" obchodzi, a nie chce mi się czytać wszytkich wątków.
4. na wątku o netii pisze się o netii albo o netii i czymś jeszcze. Jak sirota wyleszczony nie umie podłączyć swoich gorzkich żalów do wątku o PKN Orlen, to chociaż niech napisze, że kupił PKN Orlen a nie wprowadza zamieszanie...
NIe wiem, czy stanie sie to dzisiaj, czy kiedy indziej, ale dostaniecie od zarobionego swoje. I nie chodzi tu już o chodzika, zauwazam, że wiekszej grupie nalezy sie kubeł zimnej wody. Myślę, że zarobiony zrobi to za mnie bardzo dosadnie!
Jeśli ktokolwiek z was myśli że CK kupił choć jedną akcję PKNu w piątek to jest naiwny jak nie przymierzając autor tego wątku. CK wypuścił śmierdziela i patrzy jak się rozprzestrzenia i pewnie ma kupę zabawy zresztą razem z Cerciem.
To że PKN pójdzie do góry to wie każdy, ale myślę że nie było żadnego ale to żadnego powodu Tak magicznego (linie i świeczki) jak i ekonomicznego ( dane makro + cena ropy) do kupowania go po cenie z piątkowego zamknięcia. Kto kupił dzisiaj poniżej 27 zł pewnie dobrze zrobił ale ja jeszcze poczekam myślę że do okolic 25,90 i w razie co dokupię przy 24,50 co nie zmienia moich prognoz na jazdę do góry PKN 30-32 zł
Niema co się oszukiwać ceny znaczącej większości spółek są cały czas promocyjne ,
i stracić można jedynie przez niecierpliwość przed którą przestrzegam a cierpliwości i co za tym idzie wysokich zysków życzę wszystkim zaglądającym na to forum.
Drogi CK pomimo że w piątek trochę przegiąłeś to w dalszym ciągu Ciebie szanuję i liczę że jeszcze nie raz nauczę się czegoś od Ciebie i nie przejmuj się jakimiś "zarobionymi" czy "ciekawymi" w końcu psy szczekają a karawana jedzie dalej
A co do NETII bo w końcu to jej kącik to obawiam się że w tych okolicach (3,90) utkneliśmy na dłużej, obym się mylił bo wychodzić raczej nie mam zamiaru