• Co tu się dzieje?? Autor: ~Kinia [37.47.85.*]
    Przecież to dramat..
    Do wyników będzie taka kiszonka czy jeszcze zjazd z kursem??
    Litosci...
  • Re: Co tu się dzieje?? Autor: ~Franek [31.60.245.*]
    Tu się ludzie kiszą od ponad 2 lat , wycena spółki celowo zaniżona . O dywidendzie nie wspomnę bo przy tych zyskach co były to przy spadku ceny akcji jak dla psa buda . Mniejszościowych się z kasy trzepie.
  • Re: Co tu się dzieje?? Autor: ~Olek [83.29.19.*]
    To powinno już kosztować ponad 300zł
  • Re: Co tu się dzieje?? Autor: ~tk [31.0.95.*]
    Dywidendy nie ma żadnej, o wzrostach związanych z hossa na GPW też mogliśmy zapomnieć… jeżeli Bełchatów dostanie atomówkę to tutaj zjazd na 9 i wykupienie przez Zyge… ja siedzę na tym śmieciu od listopada 2023 i wytrwam do 30.06 jak spadnie poniżej 16 to dokupie
  • Re: Co tu się dzieje?? Autor: ~fun [37.225.82.*]
    Dnia 2025-03-21 o godz. 17:31 ~tk napisał(a):
    > Dywidendy nie ma żadnej, o wzrostach związanych z hossa na GPW też mogliśmy zapomnieć… jeżeli Bełchatów dostanie atomówkę to tutaj zjazd na 9 i wykupienie przez Zyge… ja siedzę na tym śmieciu od listopada 2023 i wytrwam do 30.06 jak spadnie poniżej 16 to dokupie

Co za różnica gdzie PGE zbuduje atomówkę z KHNP? Ich sprawa . Co to ma wspólnego z ZEPAKiem? W 3 lata ZEP zarobił 30zł/akcję a właściwie duużo więcej bo zrobili jeszcze w tym czasie odpisy na aktywa węglowe.
  • Re: Co tu się dzieje?? Autor: ~tk [31.0.95.*]
    A ile z tego zysku dostało się inwestorom? Dywidendy brak, nawet gdy odnotowali historyczne zyski, skup akcji również brak… a co jest? Kurs nie potrafi nawet 19pln przebić… jedyne co mnie trzyma to spekulacyjna podbitka jeśli dojdzie do sprzedaży Konina i spekulacja wywołana środkami, które otrzyma zepak i co z nimi może zrobić… wtedy może wzrośnie do 28 na chwilę
    Dnia 2025-03-21 o godz. 18:09 ~tk napisał(a):
    > A ile z tego zysku dostało się inwestorom? Dywidendy brak, nawet gdy odnotowali historyczne zyski, skup akcji również brak… a co jest? Kurs nie potrafi nawet 19pln przebić… jedyne co mnie trzyma to spekulacyjna podbitka jeśli dojdzie do sprzedaży Konina i spekulacja wywołana środkami, które otrzyma zepak i co z nimi może zrobić… wtedy może wzrośnie do 28 na chwilę

Na razie z tego zysku inwestorom nic nie wypłacono ,co nie znaczy że kasa zniknęła. Całkiem dobrze zostały zainwestowane w oze i wodór.
  • Re: Co tu się dzieje?? Autor: ~Franek [31.60.245.*]
    Co z tego ma inwestor cena akcji dalej spada a inflacja zjada kasę . Fundy bawią się w odpisy podatkowe stać je na to , a Tobie zostanie za kilka lat na papier toaletowy . Przegięcie , ja rozumiem jak by spółka miała problemy finansowe ale nie ma .
    Dnia 2025-03-21 o godz. 19:38 ~Franek napisał(a):
    > Co z tego ma inwestor cena akcji dalej spada a inflacja zjada kasę . Fundy bawią się w odpisy podatkowe stać je na to , a Tobie zostanie za kilka lat na papier toaletowy . Przegięcie , ja rozumiem jak by spółka miała problemy finansowe ale nie ma .
    A co mnie to obchodzi po ile przewalają akcje w tą i z powrotem? Po 17 zł?. po 37 zł ,czy po 127 ? Jak jest cena adekwatna do zysków ,dywidend , potencjalnych zysków ,potencjalnych dywidend/skupów to kupię czy sprzedam papier wartościowy .
  • Re: Co tu się dzieje?? Autor: ~Irek [46.134.99.*]
    Ale zdajecie sobie sprawę,że prawdopodobnie za wcześnie weszliście w spolke?
    Jak mają wypłacać dywidendę, skoro prowadzą potężną inwestycje w elektrownie parowo-gazową?
    To mają wydać kasę na dywidendę, tylko po to, aby później brać kredyt na dokończenie inwestycji?
    Do tego prowadzą inne inwestycje w oze. Nie da się mieć ciastka i zjeść ciastka.
    Wg mnie, zysk przyjdzie z czasem, teraz boli, jak giełda rośnie jak szalona, a to stoi, ale takie życie, nie inwestuje się wszystkich jajek do jednego koszyczka.
    Jeżeli ktoś zaczął kupować od 15 w dół, to już jest na sporym plusie. Ja od 19 do 13 z hakiem brałem, i w sumie jestem na zero. Spadł kurs, ale wcześniej w jedną sesje poszło prawie 30% do góry.
    Za niedługo wyniki, zobaczymy jak sprzedaz wodoru wpływa na wyniki.w przyszłym roku chcą podwoić jego produkcję. A do jego wytwarzania będą mieli oddane wiatraki i oze.
    Czasem trzeba dłużej poczekać, ja już kilka razy spaliłem i sprzedałem spółki bo inne rosły. Przykłady? Trorpol oddałem po 15.. newag po 20, ccc po 40... I teraz już siedzę na kilku spółkach, i będę czekał, bo jeżeli za rok lub 2 lata urosnie o 200,300% to i tak będę w ch ... j powyżej inflacji.
    Cierpliwości.
  • Re: Co tu się dzieje?? Autor: ~Jaka [37.47.91.*]
    Podpisuje się pod tym stwierdzeniem. Jak ma być dobre to będzie dobre chociazby w perspektywie 2 lat.
    Jestem na zepaku od 19 zł. I usrednialam. Teraz czekam na wyniki.
  • Re: Co tu się dzieje?? Autor: ~Hty [195.26.22.*]
    Forum zgryziałych tetryków i przegrywów.
  • Re: Co tu się dzieje?? Autor: ~Irek [194.146.4.*]
    No dokładnie, cierpliwie czekać, zwłaszcza, że patrząc na GPW to i tak już nie ma za bardzo w co inwestować.
    Wszystko napompowane.

Ludzie będą szukali tanich spółek i myślę, że w taki ZEPAK na dołku włożą trochę grosza.
    W końcu gdzieś trzeba włożyć kasę z takich banków.

• Re: Co tu się dzieje?? Autor: ~fikoł [195.26.22.*]
    I dlatego pieniądze wsadzą w spółkę jednego z większych przekrętasów ostatnich dziesięcioleci. Dobre.
[x]
ZEPAK -0,96% 18,56 2026-05-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.