• Chodzik do Cercia Autor: ~chodzik księżycowy [89.78.124.*]
    Cercio - sznowny kolego
    Zwracam się do Ciebie bezpośrednio, bo ostatnie wydarzenia przynajmniej w tej najkrótszej perspektywie z rodziły we mnie masę wątpliwości. Jeśli chodzi mianowicie o WIG 20 to po głębszej analizie tego tematu dochodzę do wniosku, że istnieje duże prawdopodobieństwo iż mamy tam do czynienia ze zwykłą chorągiewką. Widać to zwłaszcza jak przełączymy się ze świeczek japońskich na wykres normalny. Analiza wolumenu obrotów skłania mnie coraz bardziej w kierunku optymizmu. Ty wiesz dobrze ze tylko dureń na giełdzie nie ma wątpliwości i nie zmienia zdania, a mnie to co widzę
    zaczyna napawać jednak pewnym optymizmem. Chociaż dokonałem tego zakupu akcji PKN pod wpływem impulsu to jednak impuls ten ze wszech miar wydaje się obecnie uzasadniony a kupno akcji z WIG 20 ruchem prawidłowym.
    Powracając do naszej Netii, to z uwagą śledzę tą korektę i zwłaszcza świeca z długim dolnym cienie z 10bm wzbudza we mnie duże zainteresowanie. Zniosła ona bowiem na dole tego cienia wartośc bliską 0,236 wzrostów i jeśli powrócić do mojej poprzedniej koncepcji wydłużenia fali piątej to ta niewielka korekta w tym wypadku bardzo by tu była na miejscu. W poniedziałek uważnie będę się przygladał sesji, bo jeśli nie nastąpi ewidentne przebicie linii trendu na Netii ( a w tej chwili notowania tej spółki właśnie przy takiej lini się znajdują ) to mogą zostać wygenerowane sygnały kupna. Co za tym idzie wig 20 mógłby nie tylko pokonać poziom 2500 punktów , ale dotrzeć do pierwotnie przeze mnie wyliczonego poziomu 2930, gdzie jak mniemam istnieją bariery nie do pokonania.
    Pozdrawiam i proszę o odpowiedź co ty na to wszystko.
    Chodzik Księżycowy
  • Re: Chodzik do Cercia Autor: ~maciek [94.254.138.*]
    Chodziku, mozesz odpowiedziec na pytanie: czy ostatnio zwiekszyles swoj portfel o akcje Netii, czy moze wyskoczyles juz jak bylo powyzej 4,czy jestes "dlugodystansowcem" ,zakopales je i odkopiesz za 2-3 lata, jak prognozujesz cene 19 zł?

pozdrawiam
  • Re: Chodzik do Cercia Autor: ~gre [79.185.106.*]
    http://www.imagecross.com/11/image-hosting-view-10.php?id=9452wig20_m.png
  • Re: Chodzik do Cercia Autor: ~lagos [83.29.48.*]
    Ja taki klin narysowałem już 25.09.2009
    http://www.streemo.com.pl/wykres/4d.jpg
  • Re: Chodzik do Cercia Autor: ~chodzik księżycowy [89.78.124.*]
    Te duże obroty na Netii powyżej 4 złotych skusiły mnie do częściowej realizacji zysków.
    Nie uważam jednak aby na tej spółce był już szczyt notowań. Jest to zapewne korekta, którą postaram się wykorzystać
    Chodzik Księżycowy
  • Re: Chodzik do Cercia Autor: ~cercio [89.231.13.*]
    Witam
    Obstawiam dzisiejsze zamknięcie w okolicach 2080pkt.Myślę,że wsparcie mamy na dzisiaj w okolicach 2035pkt,gdzie dzisiaj przebiega linia,którą nazwałem "linią cercia".Jestem optymistą i wierzę w to,że korekta nie będzie głęboka.Jeśli chodzi o orlen to widzę tam formację flagi,która została już zanegowana ponieważ flaga kształtuje się 3-4 tygodnie a ten kanał trwa już półtora miesiąca.Możliwe zatem,że będzie to średnioterminowy kanał wzrostowy.Obecnie mamy na orlenie wsparcie w postaci dolnej linii kanału pokrywającej się jednocześnie z średnimi 45 i 100-dniowymi więc dopóki nie przebijemy w dół tych wsparć w cenach zamknięcia czuję się bezpiecznie będąc posiadaczem akcji.

http://img252.imageshack.us/img252/193/orlen.jpg
    Dodam jeszcze do tego, że ostatnia fala wzrostowa na PKN Orlen została zniesiona w 50procentach, a kurs oparł się o linię średnioterminowego kanału trendowego.
    Pozdrawiam
    Chodzik Księżycowy
    Chodzik
    a tyle razy cię prosiłem abyśmy przeszli na gg albo inny komunikator.Przecież to jest walka z wiatrakami.Jak ci się sprawdzi to ci 1% podziękuje a jak się nie sprawdzi to powychodzą z nor tacy jak ciekawy i będą szczekać.

Ciekawy
    gdzie ty widzisz,że linia cercia padła?Chłopie,podawałem poziom 2035pkt przed sesją,kiedy jeszcze wykresu aktualnego na dzień dzisiejszy nie było więc jak miałem ten poziom,który codziennie się zmienia (linia się unosi do góry więc codziennie jest wyżej) obliczyć?Teraz jak sobie poprowadzisz tą linię to ci wyjdzie około 2020-2025pkt a i tak nie będzie to dokładne bo wystarczy,że ręka ci drgnie rysując linię i może być +/- 10pkt więc nie gorączkuj się tak.A tak naprawdę to wiesz chociaż skąd się ta linia wzięła i jak ją narysować?Bo z księżyca się nie wzięła a nazwałem ją "linią cercia" bo nikt do tej pory tej metody nie opisywał.To jest mój patent.Nie będę też robił tragedii z tego jak to wsparcie zamieni się w opór.Niemniej jednak przyznasz,że od prawie roku linie cercia były długo wsparciami/oporami.Najlepiej jakbyś pokazał nam co potrafisz i napisał coś od siebie abyśmy mogli ci ewentualnie pogratulować jak się sprawdzi.
    Chodzik,dzisiaj orlen odbił się od dolnej linii kanału wzrostowego a na wig20 chorągiewka zamieniła się w flagę więc jeszcze nic straconego.Dodatkowo wig20 odbił się dzisiaj od "linii cercia" a wczorajsze zamknięcie wypadło dokładnie na niej.
    Co o tym myślisz?

http://img17.imageshack.us/img17/6696/wig206.jpg
  • Re: Chodzik do Cercia Autor: ~efka [83.4.240.*]
    cześć Cercio,
    A nie uważasz mój drogi, że PKN własnie dzisiaj na wykresie godzinowym wraca do przebitej linii szyji w formacji RGR? Szyja została przebita na końcu notowań 14-08-2009- choć nie pasuje mi wolumen, a dziś jest dopiero ruch powrotny. Co Ty na to?
    Wydaje mi się że jak nie zostanie przebita z powrotem linia szyji na godzinowym to będzie potwierdzenie.
    Rzeczywiście,RGR wygląda ładnie i wolumen też się zgadza.Dzisiaj była próba zamknięcia luki i nic z tego nie wyszło więc jak nie przebijemy 27,50 w cenie zamknięcia to może być zjazd na 25zł.Wtedy można uśrednić.
    Pozdrawiam wszystkich,
    Myślę Cercio, że to niestety tylko korekta wzrostowa i na godzinowych widać jak rynek zmaga się z luką spadkową. Zamknąłem wszystkie swoje pozycje i pozostaje poza rynkiem. Spokojnie się będę przyglądać co z tego wyniknie. Ostatnie informacje z Netii też nie są za dobre i chociaż prezes się wypowiadał w telewizji w formie optymistycznej to coś na rzeczy jednak jest i ktoś o tym wcześniej wiedział (to te ogromne kilkudniowe obroty przed samym szczytem). Teraz mamy lukę spadkową. Po co się denerwować lepiej poczekać . Pisałem o formacji abcXabc i mówiłem że abc się skończyło. Może jednak mam rację i przed nami średnioterminowa korekta spadkowa.
    Chodzik Księżycowy
    Cercio przejdź na Trakcję.
    CK
[x]
NETIA 0,00% 6,94 2021-07-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.