• Czy Skd to dobry pomysł? Autor: ~Maciejunio [87.207.241.*]
    Wig rośnie a Votum się obsuwa
    https://businessinsider.com.pl/finanse/banki-przestrzegaja-przepisow-nie-musza-zmieniac-umow-prezes-zbp-o-darmowych/njd84q2
  • Re: Czy Skd to dobry pomysł? Autor: ~X9 [188.146.26.*]
    To bardzo dobry pomysł
  • Re: Czy Skd to dobry pomysł? Autor: przemekn [93.105.72.*]
    Nie wiem skąd masz informacje, że niby SKD idzie gorzej niż CHF. Firma nadal pisze sporo franków więc to zatrzymuje. 8 kwietnia wyniki i tu można się spodziewać bardzo optymistycznych danych (dużo podpisywanych w imieniu klienta ugód). Do tego dolicz dywidendę i okaże się, że jest OK
  • Re: Czy Skd to dobry pomysł? Autor: ~krol_sedesow [134.238.133.*]
    A co ma mowić gościu reprezentujący banki? Prawda leży gdzieś po środku, SKD pewnie nie będzie takim sukcesem jak kredyty CHF ale sam projekt obecnie wyceniany jest przez rynek na 0 więc upside dla kursu jest spory.
  • Re: Czy Skd to dobry pomysł? Autor: nanako [77.222.236.*]
    No ja rozmawiałem ze znajomymi z grupy Votum i niestety wewnątrz póki co SKD są postrzegane jako niewypał. Nie wiem w jakiej skali, na ile to odczucia subiektywne, próbowałem rozmawiać, że franki też na początku nie wyglądały kolorowo, ale tu otrzymałem odpowiedź nie tak jak SKD. Także ciężko powiedzieć kurs tak czy inaczej jest mocno niedoszacowany za same franki, a jak z SKD uda się pozytywnie zaskoczyć to tylko plus. Niestety martwi trochę siła giełdy i stojące Votum .
  • Re: Czy Skd to dobry pomysł? Autor: ~krol_sedesow [134.238.133.*]
    Zauważ, że siła giełdy jest napędzana głównie przez WIG20 - napływy z zagranicy. Małe spółki póki co nie uczestniczą w hossie a to z powodu braku dopływu kapitału. Klient detaliczny zazwyczaj dołącza do hossy w jej późniejszej fazie więc prognozuję, że wzrosty na maluchach dopiero przed nami. Oczywiście jeśli w tym czasie nie wydarzy się nic złego globalnie.
[x]
VOTUM -2,15% 45,50 2025-12-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.