• Łuk, Kar, Jan, Pegaz Sta i kilku poważnych powyżej 0.5 - Prośba Autor: ~klawisz [46.134.122.*]
    Zaraz akcji będzie 17,5 mln. Obliczmy jak to na rynku
    Nowy 7,5
    Wais 2
    skrzypczak 1
    zimny 0.5
    Razem 11/17.5
    Wolnych 6,5 minus Kaima i spółka conajmniej 2 - zostaje 4-4,5 mln
    Łuk wystaw jutro swoją ilość po 21 zeta,
    Kar, po 22, Jan po 23, Pegaz po 24, ja po 25 i Ci co dołaćzą kolejno zet wzwyż - będziemy znać swoją siłę Ja z Pegazem ok. 0.4 -zostaje ok.4
    Wy macie jakąś ilość - conajmniej 1-2
    Wolnych maks 2-3 /17,5.
    Rozpocznijmy grę. Zróbcie skrina z dzisiejszymi zleceniami https://gragieldowa.pl/spolka_arkusz_zl/spolka/ESG 20 jest zajęta, dalej do 49 pln wolne - więć spokojnie akcjonariusze możemy się policzyć
    Pozdrawiam klawisz i Pegaz
  • Re: Łuk, Kar, Jan, Pegaz Sta i kilku poważnych powyżej 0.5 - Prośba Autor: ~Luk [78.11.66.*]
    Nie do końca rozumiem po co mamy się liczyć ? Przecież w spółce wszystko jest okej. Dają same pozytywne espi po których kurs reaguje jak lekach na przeczyszczenie więc coś się dzieje. Ja jak wiecie jestem tutaj czysto spekulacyjnie i czekam na podbitkę od 70 gr w wzwyż i spadam także nie za specjalnie interesuje mnie siła drobnych. Zaczynacie wątpić w spółkę że chcecie się zliczyć ? W związku z tym przypomniała mi się taka spółka krezus gdzie też były piękne espi z kurs leciał w dół i akcjonariusze wypisywali żeby się zliczyć i coś odzyskać. Był tam chyba taki gościu bodajże Szejku7 i nawet ponoć sprawy spółce zakładał. Spodziewacie się podobnie ? To moze jednak zaakceptować stratę i spadać na inną spółkę ?
  • Re: Łuk, Kar, Jan, Pegaz Sta i kilku poważnych powyżej 0.5 - Prośba Autor: ~klawisz [46.134.122.*]
    Łuk wporzo jesteś-ale chyba nie zajarzyłeś intencji. W każdym razie przyjrzyj się rozpiskom ile bedzie wolnych akcji (6.5 mln - z czego conajmniej 2-3 Kaima i spółki) co daje 3-4 wolnegopapiera a kilka osób do 10 ma tego waloru w sumie 1,5-2 baniek. Czyli drobniejsi którzy wciąż się wyprzedają nie więcej niż w przedziale 1-2. A tak wogóle pomyśl, nowy (7500000 akcji) nie może kupić poniżej ceny emisyjnej, znaczy to główna przyczyna że nastąpiło zejście z 1,4 na 0,1 - abstrahyując od oddłużenia spółki. Cena rynkowa ok. 0.5, cena transakcyjna, żeby było okey w stosunku do akcjonariatu przy sprzedaży pakietowej może być z rabatem max 30%, jeżeli wchodzący wnosi dużą wartość spółce czyli po 35-40 gr. będzie okey w odbiorze. Przy 1,4 musiałby przepłacić. Jak nowy wejdzie i rynek go łyknie cena podskoczy, jeżeli w okolice zeta to kupującemu zwróci się pieniądz (na papierze)-trzeba pamiętać, żę w 42,5% akcje (całość-będą jego). Łuk cwaniak jesteś i spekulant jak każdy z Kaimem na czele - ale włacz myślenie łącz fakty. Cena akcji dopóki nie ujawni się nowy inwestor nie może podskoczyć. Przy wartościach śmieciowych akcji trzymanie kursu za pysk nie wymaga większych środków. Pozdro
[x]
MEDTECH -9,00% 0,27 2025-09-24 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.