Gdy Phr rośnie, to zremb rośnie, i można sprzedać trochę żeby dokupić phr. Czyli Phr znowu urośnie, i znowu sprzedajemy malutki pakiet zremb. I tak w nieskonczonosc
Zapewne wtopiłeś kapitał na tym PHR bo tak to jest ze spółkami farmaceutycznymi gdzie każdy liczy ,że jakiś przełom za niedługo nastąpi i okaże się rewolucją a tu nic się nie dzieje ... i teraz zaczynasz naganiać
Nawet jeżeli nie nr1, to i tak mcap500mil, jest bardzo realny. Jeżeli Phr ma być odpowiednikiem pgz, tylko na giełdzie( i zakładając udział zremb na dużym poziomie) to tu ten wynik może być do 2 lat. A co jeżeli sam miecznik to zamówienie na poziomie 50baniek?
PHR, jak słusznie napisał kolega Jarek84, ma być czymś w rodzaju Polskiej Grupy Zbrojeniowej. A czym miałby być, skoro prezesem PHR jest były szef PGZ? Różnica może taka, że tu nie produkcja, czyli huty, walcownie, stal, produkcja sprzętu, itd,, ale autorytet i kontakty prezesa mają odegrać główną rolę. On stworzy jeszcze niejedno konsorcjum europejskie, czy światowe. Sytuacja geopolityczna sprzyja, rządy polskie czy europejskie też. Wystarczy czekać. Myślę, że te fundacje w akcjonariacie i ZREMB też będą czekać. Tu nie potrzeba nowych emisji na budowę zakładów produkcyjnych. Wystarczy talent i autorytet, by łączyć. O czym ostatni list intencyjny świadczy. Pozdrawiam wszystkich, którzy nie cierpią na inwestycyjne ADHD.
Niestety ADHD inwestora jest bardzo niebezpieczne i tu chyba już się zaczęło. Cierpliwość na tej spółce będzie wynagrodzona (jest wynagradzana od 5 lat)
Dnia 2025-03-14 o godz. 20:50 ~Jarek84 napisał(a): > Niestety ADHD inwestora jest bardzo niebezpieczne i tu chyba już się zaczęło. Cierpliwość na tej spółce będzie wynagrodzona (jest wynagradzana od 5 lat)
Jarku (jeśli rzeczywiscie tak Ci na imię) - poza "świętą trójcą", czyli fundacjami i ZREMBem, w rękach reszty pozostaje maksymalnie 6 mln akcji PHR z hakiem. Przy obecnej cenie to marne 12-13 mln. Moim zdaniem, cała grupa instytucjonalnych po umowie z Duńczykami i ostatnim liście intencyjnym przebiera nóżkami, by kupić akcje PHR, ale podwójny fixing pewnie wielu to uniemożliwia. I dobrze - tym większy będzie popyt przy wyższym poziomie cenowym. Na rynku nie ma drugiej takiej firmy jak PHR i drugiego Dąbrowskiego, którego stać na przygotowanie nawet miliardowych projektów - w skali Europy, powiedzmy. Zagrożenie ze strony Rosji nie zniknie w najbliższych dziesięcioleciach, chęć do wydatków na wojsko- też nie. ZREMB - moim zdaniem - będzie teraz rósł głównie za sprawą PHR. Pewnie do momentu, kiedy przyjdzie wieść, że zabiera się za produkcję czegoś pozakontenerowego.
Jarek, Ola, pusty kontener - imię , nick nie ma znaczenia. Nawiązując do phr, W magiczny sposób obroty i liczba komentarzy na Phr wzrosła znacząco w tym tygodniu.
Tak jak piszesz, fixing nie pomaga, a dzwony biją coraz głośniej . Cierpliwość , i ciągły dokup, tylko tyle możemy zrobić aby pomóc szczęściu. Widzę że masz duży szacunek i podziw dla założyciela Phr ( już kiedyś spotkałem się na tym forum z podobnym wpisem- może Twoim?). Było to chyba jeszcze za czasów próby wejścia przez spółkę Tower. Wydaje mi się że sprytnie to rozegrali w tedy, zniechęcając małych graczy( wszyscy pamiętamy jak to się skończyło po paru dniach), jednak to dzięki tamtemu wpisowi zacząłem obserwować obie spółki jeszcze baczniej. Wygląda na to że pan Dąbrowski przewidział co się stanie w europie, i jak zbrojenie Europy będzie wyglądać przez następne lata
Dnia 2025-03-14 o godz. 21:46 ~Hak napisał(a): > To lepiej mieć phr niż zremb?
Ja mam to i to. Jak będzie rósł PHR, ZREMB też będzie. Jak ZREMB otworzy po badaniach nowy kierunek działalności - będzie rósł dodatkowo. Do Jarek84 - to nie mój wpis, o którym piszesz. Co do Dąbrowskiego - za facetem stoi nie tylko Akademia Obrony Narodowej, czy prezesura w PGZ. Masz Bumar, Kraśnik, Łucznik. Agencję Rozwoju Przemysłu. Agencję Mienia Wojskowego. A i to nie wszystko. W Europie nagle za sprawą Trumpa pojawiło się hasło " Zbrójmy się, i najlepiej zbrójmy się z pominięciem zakupów w USA" Z kim ktokolwiek ma robić interesy w bogatej, ale słabo uzbrojonej Europie, jak nie z facetem z Polski, który to kraj nawet Trump przedstawia jako wzór do naśladowania pod względem wydatków na uzbrojenie? Dąbrowskiemu będzie łatwo wejść w niemal każde konsorcjum nastawione na realizację dowolnego projektu. Zawsze znajdzie polską firmę pasującą do nawet najbardziej wymyślnej układanki z firm europejskich. W czasach wstrętu do wydatków na zbrojenia to by było bez znaczenia. Ale teraz, gdy kraje Europy będą się próbowały ścigać na zbrojenie, a rządy uspokoić obywateli zapewnieniami, że się "zbroimy na potęgę", taki facet jak Dąbrowski na czele firmy to ogromny kapitał.