Pakietówka nie będzie w tej samej cenie co cena rynkowa, bo jakby ktoś chciał taka ilość wywalić na rynku to zszedłby poniżej tych 7 zł a po za tym to pakietówka, ktoś kupuje i płaci za większą ilość od razu. Jakbyś kupił w salonie 20 aut od ręki za gotówkę w pakiecie to też byś dostał cenę promocyjną.
chyba mało obiektywnie...to znaczy, że jest dystrybucja i ktoś łaskawie się zgodził kupić taniej. bo zauważ, że dziwnym trafem wiele pakietówek jest po dużo wyższej cenie niż rynkowa - bo gdyby chciał kupić większą ilość to wywindował by kurs jeszcze wyżej.
Te 47tys szt było już kiedyś przerzucane między "nimi" na arkuszu. Teraz zrobili to w transakcji pakietowej. Cena? Jak to jest między sobą to i po 1gr mogą zrobić! Wszystko żebyście się bali!
taaaaak. bajki o tajemniczych siłach wyższych straszących by odebrać akcje czytamy tu od lat xD a prawda jest taka, że akcje idą w rynek o czym dobitnie mówi skład akcjonariatu - nikt nowy nie przekroczył 5%, za to FF znacząco wzrósł...jeszcze jakieś ciekawostki?
To oddaj akcje i się nie męcz! To naprawdę jest takie proste, a nam wyswiadczysz ogromną przysługę (tym większa im więcej akcji oddasz)! Problem polega na tym że pomimo wielu różnych technik i przewalania, a także gry automatów, nie zebrali tyle co chcieli. A tu masa akcji przewalona została sztucznie i to na jednych poziomach. Nikt nie jest ślepy!
W odp. na twoje komentarze, i to Wam dużo podpowie - "E" zeszło aż do 500szt akcji, w dużej mierze przerzucając do któregoś ze swoich 16 subfunduszy ale też oczywiście poświęcając sporo akcji. O tym procederze raczył wspomnieć na jednej konferencji Prezes, i choć palcem nikogo nie wskazał to po zmianach stanu posiadania można się spokojnie domyślać o kogo chodzi. Robili to w nadziei na bardzo dużo tanich akcji. Tych akcji jednak nie dostali od Prezesa no i powstał problem. Ciekawostka - na tej konferencji był jeden "artysta" który naradzal się tel. co i jak teraz. Kto był to wie o czym i o kim mówię. Jeszcze inny fakt potwierdzający co mówię - nagle w grudniu stan "E" wzrósł o 257tys. (z 50szt. Podejrzewam że transakcje powrotne).
Ten dzień się zbliża. Tu idzie gra o ogromną transakcje sprzedaży pojedynczego patentu! Cierpliwości. Już bliżej niż dalej, co widać po panicznym zachowaniu na arkuszu. Dużo dowiemy się po webinarze po wynikach finansowych.
Tyle. Pamiętajcie - zawsze jest tak samo! Nieliczni zarabiają! Powodzenia
Jestem cierpliwy więc czekam na zakończenie tej historii - sukces lub groszówki. Ale bawią mnie takowe spiskowe teorie - praktycznie na każdej spółce w długoterminowym trendzie spadkowym - "KTOŚ" - oczywiście nikt nie wiem kto, ale zapewne powoduje spadki by odebrać akcje! Robi to często latami, najczęściej przewalając kilkukrotnie FF i magicznie nigdy nie ujawniając się z żadnym stanem posiadania (bo zbiera na "słupy") -a prawda najczęściej jest prostym rozwiązaniem którego umoczony drobny inwestor nie chce przyjąć. Tu E. najprawdopodobniej wywalił akcje na podbitce by zakupić po 8 zł w emisji - stąd wzrost o 257.000 akcji...podejrzewam, że te 272.500 było ich ale jeszcze zdążyli przed ujawnieniem trochę upłynnić póki kurs był powyżej 8 zł i tak szybkim strzałem wpadło 700-800.000 zł. Czy to nie bardziej racjonalne rozwiązanie? Wszyscy wiemy o co jest gra - ale kiedy będzie finał? czy za miesiąc czy za rok czy za 10 lat czy też nigdy? (miał być dawno temu). Tego nie wie nikt. Większość z Nas jest tu umoczona na wyższych poziomach - stąd czekamy bo co pozostaje? Ale po co wymyślać takie bajki? Wystarczy, że prezes lubi je opowiadać - my stąpajmy twardo po ziemi.
Do kolegi marel - oczywiście, jak wszystkie marki i Maxie macie akcje ale jezdzicie po spółce żeby dolowac nastroje i "zachęcac" do sprzedaży akcji. Ale nie o tym - piszesz bzdury o objęciu akcji z ostatniej emisji przez E. Informuje Cię że akcje z emisji objął Prezes, a właściwie Jego fundacja rodzinna. Akcja o których mówisz Prezes sprzedawał, i tak się składa że E się nie załapało!
Skąd wiem i czy wiem to nie ma znaczenia. Może zmyslam a może nie. Nie znasz mnie i raczej nie poznasz, stąd nie masz powodów żeby mi wierzyć a ja nie zamierzam Cię przekonywac. Ważniejsze są inne fakty. A te są takie że komuś wybitnie zależy żeby kurs nie poszedł za wcześnie, żeby coś jeszcze wyszarpać. Na mniejszych spółkach jak ICE doskonale to widać. Mówiąc potocznie - robią Was w balona. Kilka dosłownie faktów:
- na PP maja juz certyfikację w wersji fast. Mrugal do Was w tym zakresie Prezes na ostatnim webinarze, to tak właśnie słuchacie. To że nie ma CE na drugą wersję nie ma znaczenia, produkt jest gotowy do sprzedaży. Podawanie tutaj bzdur o kolejnym roku czekania na CE na PP jest celowym wprowadzaniem w błąd i polprawdą,
- na CC okno otwarte jest wraz z klinika, ale zapewne z racji na chęć sprzedaży drogo swojego "dziecka", okno to najpewniej dopiero skończenie kliniki badz uzyskanie zgody FDA,
- w procedurze 510k zgoda uzyskiwania jest dużo szybciej niż podaje Prezes - można przy odrobinie wysiłku znaleźć ile to trwa. Czemu podaję 6mcy, to nie wiem. Pytanie czy już nie złożyli wniosku, bo to nie jest informacja która muszą komunikowac. Możecie dostać od razu info o uzyskaniu zgody, tym bardziej że na miejscu Prezesa, po przedostatnim webinarze, jak wyrzucaliście Mu publicznie od "klamczuszkow" to ja nic bym Wam nie podał, nic do czego nie jestem zobligowany - mam nadzieję że Prezes to przeczyta,
- ostatnie - środków maja gdzieś na 2 lata. Raz z emisji a dwa dzięki dotacji. Nie jest prawdą że 9mln zł muszą znaleźć od razu. Poza tym badania tam szły dalej swoim trybem, co widać było chociażby po publikowanych zapytaniach publicznych w tym zakresie. Dlatego powinni sporo kasy dostać w ramach refundacji dotychczas poniesionych wydatków.
Tyle. Dostaliście aż nadto na co co poniektórzy zasługują! Żegnam
Mają środki na półtora roku i to jest takie wegetowanie AC w trybie FDA będzie kosztować conajmniej do 2 milionów dolarów .Mini max też bedzie robiony pod FDA , także nie ma tych pieniędzy za dużo , trzeba to wziąść pod uwagę. Nawet sprzedaż PP Fast nie zapewni pieniedzy na rozwój MM i AC .Aczkolwiek emisja nie grozi , źle też nie jest . Impuls do rozwoju firmy i innych projektów zapewni tylko komercjalizacja CC . Akcjonariat ma już dość czekania , obietnic , , zobaczymy czy ten kurs sie utrzyma do czerwca podejżewam ze jak nie bedzie sprzedaży to akcjonariusze przycisna prezesa kursem .
Mają? Bo jakbym nie liczył to nie mają nawet do końca roku, ale to już za parę dni się dowiemy.
Nie będę pisał, że emisja bo zaraz będzie krzyk, a i sam liczę, że zrobią coś innego.
Zawsze zostają 3 mln zł po Stecu, które Prezes obiecał przenieść na spółkę (tak, tak Panie Sanjeev, pamiętamy, Stec pewnie też pamięta).
Dostali dotacje przecież , takze mają do końca roku spokojnie i wiecej . Muszą sie spieszyć z spredażą Cool Cryo , konkurencja też nie śpi za chwile cos lepszego może wejść na rynek oprócz raczkującej nie dopracowanej PFA .W czerwcu twardym akcjonariszom juz puszcza nerwy bo beda sie bali .
Widać że żyje bardzo dobrze ze spółka- nie wiem skąd pomysł że nie dostali akcji od prezesa? Widać było że wysypali towar na podbitce tuż przed emisją (aby odkupić za 8 zł). Taaaa napewno gość „spokojny” dostał listę osób które obejmowały te akcje w transakcjach pakietowych hahaha.
pakietówki robi się ze względów podatkowych w grudniu, jaki sens jest robić taką transakcję w marcu? No chyba, jak ktoś zauważył taka transakcja przeszła wcześniej przez rynek a teraz nastąpiło powrotne oddanie akcji.