no na szczeście sa jeszcze nie-gamonie, co to doceniają perełkę, szkoda tylko, że nie napiszą dlaczego to taka dobra spółka
dobra, a dziś mocno wzrostowa - całe 0,17% w góre, brawo,
szkoda, ze mam tak mało tego w portfelu
nie lubię sie chwalić - mam kilka spółek, które trzymam srednioterminowo i uwazam, że jeszce urosna, sa to spolki spoza WIG20, mocno przecenione w bessie, ktore moim zdaniem powinny sie jeszcze dalej odbic
one mają szybszą perspektywę poprawy zysków już teraz, dołek zakończyły na przełomie 2008/2009 i mają nadal niższe wskaźniki rynkowe niż Polna (były mocniej przecenione)
wg mnie Polna ma dołek teraz, a wyjdzie z niego później, tak więc fundamentalnie jest wg mnie beznadziejna, oczywiście teraz, bo w dalszej przyszłości wszystko się może zmienić, a technicznie oczekiwałbym już teraz szybciej niż później wybicia z obecnego przedziału
a co to za spółki? mam trochę wolnego grosza - zakupy Polnej zakończyłem kilka miesięcy temu i tego nie ruszam, niech se leży; ale przyznać muszę, że trochę się przedłużył odpał na Polnej, dlatego z nowymi środkami wszedłbym "na szybko" w coś innego - już moją uwagę zwrócił Germany spółką IDM - może coś jeszcze jest ciekawszego?
P.S. Polna swój dołek miała na początku roku i w tej chwili jest 60% wyżej :)
miałem na myśli dołek w działalności operacyjnej i potencjale sprzedażowym,
uważam, że lepiej jest jak kazdy inwestuje sam i sam sobie dobiera cele, decyduje na jaki poziomie wejść i na jakim wyjść, nie ma sensu kierować się radami innych, bo się można sparzyć, więc osobiście nie słucham innych i sam nie doradzam
no trudno;/
najwyżej w ciągu najbliższych dwóch tygodni ulokuję parę grosza tylko w IDM, chyba, że będę miał więcej wolnego czasu, żeby samemu coś upatrzeć:)
nie chodzi o doradctwo, tylko wskazanie paru spółek, a i tak sam musiałbym dokonać analizy i podjąć decyzję na własną odpowiedzialność, tak więc nie wiem, dlaczego boisz się napisać o tych spółkach...
Ja również śledzę IDM, oczywiście wyrywkowo gdyż urlopuje :) Rozważam wejście, ale potrzebuje czasu na analizę. Nie znam spółki, zaufałem "Germany". Być może warto, dlatego sie nią zainteresowałem. Zobaczymy.
Od debiutu siedzę na Bogdance. Całkiem nieźle podrosła. Trochę dostałem z zapisów (po 48 zł), reszte dokupiłem po 54 zł. Dzisiaj ile jest każdy widzi.
Bogdanka nie zawiodła, a z IDM wolałbym poczekać parę dni, żeby trochę ostygło, ale jak się nieco schłodzi, to może tam ładnie pociągnąć dalej - Germany spije prawie całą śmietankę, bo wytrwale siedzi tam od dużo niższego poziomu :)