• ranking na polnej Autor: ~beny [213.192.99.*]
    ranking gamoni na forum polnej:

1. przygłupawy tom
    2. pierd...nięty ed
    3. poje...ny redaktor
    4. walnięta basia

i pierd..cie dalelej jaka to z polnej szmata ... i do ilu to nie spadnie:)
  • Re: ranking na polnej Autor: ~452 [89.231.178.*]
    Chyba bankrut . Wszystko rośnie a ta szmata w dół.
  • Re: ranking na polnej Autor: ~beny [213.192.99.*]
    to sprzedaj patafianie, po co ci bankrut?
  • Re: ranking na polnej Autor: ~ed [85.119.21.*]
    no na szczeście sa jeszcze nie-gamonie, co to doceniają perełkę, szkoda tylko, że nie napiszą dlaczego to taka dobra spółka
    dobra, a dziś mocno wzrostowa - całe 0,17% w góre, brawo,
    szkoda, ze mam tak mało tego w portfelu
  • Re: ranking na polnej Autor: pablo7 [91.94.222.*]
    ed a moze bys sie pochwalil nam co masz w swoim portfelu
  • Re: ranking na polnej Autor: ~ed [85.119.21.*]
    nie lubię sie chwalić - mam kilka spółek, które trzymam srednioterminowo i uwazam, że jeszce urosna, sa to spolki spoza WIG20, mocno przecenione w bessie, ktore moim zdaniem powinny sie jeszcze dalej odbic
  • Re: ranking na polnej Autor: pablo7 [91.94.222.*]
    no trudno skoro niechcesz pozdr
  • Re: ranking na polnej Autor: bolo7 [89.78.115.*]
    ed, co pozostałe spółki z Twojego portfela odróżnia od Polnej?
  • Re: ranking na polnej Autor: ~ed [213.158.196.*]
    one mają szybszą perspektywę poprawy zysków już teraz, dołek zakończyły na przełomie 2008/2009 i mają nadal niższe wskaźniki rynkowe niż Polna (były mocniej przecenione)
    wg mnie Polna ma dołek teraz, a wyjdzie z niego później, tak więc fundamentalnie jest wg mnie beznadziejna, oczywiście teraz, bo w dalszej przyszłości wszystko się może zmienić, a technicznie oczekiwałbym już teraz szybciej niż później wybicia z obecnego przedziału
    a co to za spółki? mam trochę wolnego grosza - zakupy Polnej zakończyłem kilka miesięcy temu i tego nie ruszam, niech se leży; ale przyznać muszę, że trochę się przedłużył odpał na Polnej, dlatego z nowymi środkami wszedłbym "na szybko" w coś innego - już moją uwagę zwrócił Germany spółką IDM - może coś jeszcze jest ciekawszego?

P.S. Polna swój dołek miała na początku roku i w tej chwili jest 60% wyżej :)
  • Re: ranking na polnej Autor: ~ed [213.158.196.*]
    miałem na myśli dołek w działalności operacyjnej i potencjale sprzedażowym,
    uważam, że lepiej jest jak kazdy inwestuje sam i sam sobie dobiera cele, decyduje na jaki poziomie wejść i na jakim wyjść, nie ma sensu kierować się radami innych, bo się można sparzyć, więc osobiście nie słucham innych i sam nie doradzam
    no trudno;/
    najwyżej w ciągu najbliższych dwóch tygodni ulokuję parę grosza tylko w IDM, chyba, że będę miał więcej wolnego czasu, żeby samemu coś upatrzeć:)

nie chodzi o doradctwo, tylko wskazanie paru spółek, a i tak sam musiałbym dokonać analizy i podjąć decyzję na własną odpowiedzialność, tak więc nie wiem, dlaczego boisz się napisać o tych spółkach...
  • Re: ranking na polnej Autor: coolturalny [91.94.86.*]
    Ja również śledzę IDM, oczywiście wyrywkowo gdyż urlopuje :) Rozważam wejście, ale potrzebuje czasu na analizę. Nie znam spółki, zaufałem "Germany". Być może warto, dlatego sie nią zainteresowałem. Zobaczymy.
    Od debiutu siedzę na Bogdance. Całkiem nieźle podrosła. Trochę dostałem z zapisów (po 48 zł), reszte dokupiłem po 54 zł. Dzisiaj ile jest każdy widzi.
    Bogdanka nie zawiodła, a z IDM wolałbym poczekać parę dni, żeby trochę ostygło, ale jak się nieco schłodzi, to może tam ładnie pociągnąć dalej - Germany spije prawie całą śmietankę, bo wytrwale siedzi tam od dużo niższego poziomu :)
  • Re: ranking na polnej Autor: ~452 [89.231.178.*]
    Chyba jednak bankrut i wujek Jakub nie pomógł
[x]
POLNA -1,08% 16,00 2017-11-27 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.