• DO 11-TEJ NIC NIE SPADNIE... Autor: ~pijok [188.123.192.*]
    Niejaki ~tom~ poeta ludowy , może i ograniczony lecz bardzo twórczy , zdenerwował towarzystwo do którego ja też należę . Plus dla niego (w kategorii wkurwiacz)...
    ~Basia~ też potrafi "dogryźć" , a jak się rozhula to nic jej nie powstrzyma . Nam jednak wszystkim brak jest obiektywizmu a tzw. tolerancji .... w zasadzie ,co to jest ?
    Kiedyś była tu dyskusja i żarty , teraz tylko chamstwo i wyzwiska ... po co ?
    Może spróbujmy to naprawić . Notowania zawieszone , jest czas na "poezję"...
    Jestem znany z kultury i to przez wielkie KU... więc jako dżentelmen proponuję : Basiu zostań i napisz coś miłego , a Ty tom wyp.............laj..........
  • Re: DO 11-TEJ NIC NIE SPADNIE... Autor: ~Inka [83.9.24.*]
    Pijok, pozdrowienia od Inki.
    Wiem, że jesteś BARDZO KULTURALNY ale czasami nerwy Ci puszczają ...
  • Re: DO 11-TEJ NIC NIE SPADNIE... Autor: ~pijok [188.123.192.*]
    Czasem się zapominam....:)
    Pozdrawiam Inkę......
  • Re: DO 11-TEJ NIC NIE SPADNIE... Autor: ~pijok [188.123.192.*]
    Najnowsze , wyszukane , polecam
    http://www.youtube.com/watch?v=sbDKpH1vqco
  • Re: DO 11-TEJ NIC NIE SPADNIE... Autor: ~Basia [85.222.86.*]
    ....no cóż pijoku, skoro nie obrzucasz błotem to napiszę Ci coś miłego a w dodatku ocierającego się o wypowiedź merytoryczną. Kieruję to także do człowieka o nicku "ed". Przejrzałam bowiem wczoraj trzy najdłuższe wątki z ostatnich tygodni i muszę powiedzieć, że "ed" jest jednym z nielicznych przypadków uczestników forum Polnej, którzy myślą zdroworozsądkowo. Nie oceniam tu uczestników którzy wypowiadali się sporadycznie i po pojedynczych wypowiedziach trudno ich sklasyfikować.

Zatem coś miłego dla akcjonariusza Polnej, a dla "eda" kontrariańskiego; wcale nie uważam że Q2 w przypadku tej spółki będzie słaby. Wręcz przeciwnie uważam że będzie całkiem dobry; niestety nie w zestawieniu r/r bo Q2 w roku ubiegłym był rewelacyjny; mam na myśli przychody i zyski jakie Polna powinna robić kwartalnie aby cały rok pokazał że jej wycena powinna być dużo wyższa. W porównaniu z Q1 będą więc wyższe przychody, wyraźnie lepszy EBIT i dodatnia finansówka. Branża jest cykliczna wiec na rewelacyjne wyniki (jeśli w ogóle będą) przyjdzie poczekać na 2010. Niemniej Q2 będzie całkiem dobre.
  • Re: DO 11-TEJ NIC NIE SPADNIE... Autor: ~ed [85.119.21.*]
    ja bym nie obstawiał znaczącej poprawy przychodów przynajmniej do końca 3 kwartału, finansówka oczywiście pozytywnie, co bedzie dalej - tego nie wie nikt, bo to ożywienie to na razie jest bardziej oczekiwane niż rzeczywiste, zakładając jednak, że bedzie, też uważam, że w 2010 roku Polna może odbudowac przychody i zyskownośc operacyjną - ale z uwagi na niepewność obecna wycena jest adekwatna,
    jesli pojawią się szanse na ożywienie, oczywiście wycena automatycznie powinna pojść w górę
  • Re: DO 11-TEJ NIC NIE SPADNIE... Autor: ~Basia [85.222.86.*]
    a ja obstawiam jednak lepsze przychody w Q2 i nieco gorsze w Q3. Dalej to na razie tak jak piszesz trochę wróżenie.
[x]
POLNA -1,08% 16,00 2017-11-27 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.