Raczej ludzie zaczynają uciekać. Dość niepewna ta inwestycja.
Pewnie więcej się zarobi sprzedając teraz i odkupując po premierze gdzie kurs powinien dość spaść.
Napisales :
Pewnie więcej się zarobi sprzedając teraz i odkupując po premierze gdzie kurs powinien dość spaść. Więc chciałem Cię upewnić w Twoim myśleniu. Idz za Swoim głosem serca i wszysko sprzedaj :-)
Niekoniecznie będzie 2, ale myślę, że do 7 zł spadnie.
Olo. Zrobię jak będę uważał. Ale prędzej sprzedam przed premierą że stratą niż po premierze z większą stratą.
Oczywiście zrobisz jak chcesz, jeżeli inestujesz z myślą gdzie/kiedy mniej stracisz to pozostaje mi tylko Ci pogratulować i życzyć jak najmniejszych strat
Wariantu " po premierze z zyskiem" nie rozważasz? To po kiego grzyba wchodzić po 7 po premierze, jeśli ma dalej lecieć? (bo i pod co miałoby rosnąć). Bardzo słaba premiera JDM nie zatrzyma spadku na 7 - raczej może dojść do historycznych minimów. Wiele jednak wskazuje, że taka słaba to ona nie będzie. Potencjał spadku - niech będzie grubo - do 4,5 na akcję i kupione po ~5 zeta w longu dadzą zarobić. Potencjał zysku spokojnie 9+, a tak naprawdę sky is the limit. Kto widział tu premierę, to wie o co chodzi. Reszta jest analizą ryzyka.
Patrząc na kursy akcji innych spółek i to naprawdę z dobrymi grami zawsze przed premierą jest tendencja do dużych spadków. Po zrzutach jest dobry moment na kupowanie akcji , ponieważ za jakiś czas będą się dźwigać.
Żeby był zrzut akcji to premiera musi być słaba. Raczej tutaj boczniak do premiery a potem dzida w górę po dobrej premierze bo tylko taki scenariusz jest najbardziej prawdopodobny.
A ma się tak że pamiętam 11bit po 12 zł czy CD projekt po 20 zł a po ile były czy są to możesz sobie sprawdzić. Czy JDM się sprzeda pewnie minimum na tyle żeby spółka dała jeszcze zarobić przy dobrych wiatrach może być mega wzrost plus konsole
Tylko w którym roku CD był po 20 ? I czy tyle lat należy mrozić kapitał na spółce, aby zarobić ?
Zobacz, dzisiaj mamy wolumen 13 tyś, a jakie skoki były do dołu.chyba zahaczyło nawet o 8.50.
Ja nie twierdzę, że ta spółka nie przyniesie zysków. Jestem pewien , że one będą. Jednak uważam.... Mam nadzieję , że się mylę.
Dałem Ci plusa na zachętę za merytoryczną próbę zaistnienia na tym forum - akurat takich brakuje. Tylko tutaj sytuacja jest na tyle specyficzna, że trochę wóz albo przewóz. Nie traktuję realnie opcji, że spadnie na 7 po premierze - już prędzej na 6 lub 5 w przypadku wtopy. JDM jest trochę "all in" w przypadku GIF - choćby z tego powodu, że większość innych projektów zawieszono lub odłożono na półkę. Gdzie jest Human Farm (pod które ja wszedłem na IPO), gdzie są Dinosy? Jak wtopią z JDM, to będą się długo zbierać z podłogi, ale jeżeli im to zatrybi, to mają paliwo na rozwijanie tytułu na konsole i boczne/kolejne projekty. Z obecną kapitalizacją, jeżeli spełniłyby się prognozy z gamalityc, to ją szybko podwajają lub zwielokratniają. Wiem, że rynek gamingowy się nasycił, ale tutaj są wszelkie papiery, żeby być dobrej myśli. Jeszcze pamiętam akcje CDP po 5 PLN, choć nie porównuję tu kalibrów. Tutaj nie będzie trendu bocznego w najbliższym czasie.
masz odpowiedź, idzie katastrofa. Dobrze, że wczoraj zdążyłem uciec z częścią kapitału. Zostawiłem tu grosze jak na kupon w lotka gdyby jednak miał być cud pod premierę . Ale raczej traktuję ten hajs jako środki utracone.
1. Jeżeli puszczają komuś nerwy, tzn. , że przeinwestował. Gra się luźnymi pieniędzmi licząc się przy wejściu ze stratą 100% - ułatwia to emocjonalne odcięcie się od wahań kursu. 2. "Odreagowywanie" płaczem na forum jeszcze nikogo nie uleczyło, lepiej pójść na spacer, a jeśli zostało coś w portfelu - do psychoterapeuty. 3. Każdy może tu pisać co zechce, bo jeszcze żyjemy we względnie wolnym kraju. Celu i intencji piszącego nie można na 100% odgadnąć. Jedni jak w p.2, inni trollują (mizerne hobby, ale cóż - świata nie zbawisz), inni celowo próbują naganiać w dół czy w górę, jednakowoż wpływ tego forum na kurs jest marginalny (aczkolwiek niezerowy), ale są też tacy, którzy starają się rzetelnie coś napisać. 4. Część opinii jest zabarwiona przekonaniami lub pobożnymi życzeniami piszących. Tych należy się w idealnym wypadku pozbyć, jeśli chce się wygrywać na giełdzie. 5. Gdyby istniały na giełdzie prognozy 100% trafne, to byłyby dyskontowane na rynku.sekundy po publikacji 6. Wyżywanie się na kimś werbalnie, czy inaczej, za swoje błędne decyzje finansowe świadczy o mentalności ofiary (to nie ja, to oni) i postulowałbym zalegalizować ten stan wnioskiem do sądu o ubezwłasnowolnienie.
Podsumowując - liczy się kultura, analiza, cierpliwość, autonomiczna decyzyjność, brak pośpiechu i stanie w prawdzie (przynajmniej. przed sobą). Dodam jeszcze łut szczęścia, bo tego w życiu nigdy za wiele.Czy jestem rekinem giełdowym? Nie. CZy udało mi się na kilku spółkach jak na swoje potrzeby nieźle zarobić? Tak. Czy jestem do przodu na GIF? Nie, póki co, ale to tylko zapis na rachunku (dopóki nie sprzedam tak pozostanie, ale to samo dotyczy straty). Czy wierzę, że zarobię tutaj? Ciągle tak, ale zdaję sobie sprawę, że JDM jest dla GIF rodzajem kamienia milowego od którego kolejne 2-3 lata trendu mogą zależeć.
Co możecie zrobić z moją opinią?
Uzupełnić Poprzeć Zastosować się Przemyśleć Skrytykować Wyzwać mnie od trolli Wytoczyć mi sprawę o próbę oszustwa i działania w złej wierze. Palnąć się nią w łeb. Zignorować.
Jaki to będzie miało na mnie wpływ?
Żaden. Czego wszystkim tutaj piszącym i czytającym życzę.
P.S. Każdą sekcję tego wpisu można dowolnie rozszerzyć, ale już mi się odechciało i idę na spacer.
Bez przesady. Mało się udzielam, bo wolę poczytać, ale pretensjonalność i ciągle obniżający się poziom tego forum mnie dzisiaj w końcu strigerował. Muaddiba czytywałem również i akurat porównanie z nim mi nie uwłacza. Sam jestem ciekawy co się z chłopem porobiło. Jeżeli nagon wzrostowy, to robił to przynajmniej sensownie, natomiast bardziej bym jednak postawił, że wjedzie na białym koniu powyżej 20-25 zeta.
Ciekawe jak będziesz szczekał Darek jak gra okaże się sukcesem i zobaczysz 20 zł na kursie, na początek. Jakie wtedy będziesz miał argumenty?
Życie namaluje tę historię. A teraz to gdybanie można sobie włożyć. Głęboko.
Jestem w akcjonariacie bo wierzę w sukces. Tych co weszli i teraz skomlą odsyłam na psychoterapię.
Aczuk kupował wszystko, za wszystko w zakresie 7-12 zł. Gram w otwarte karty. Jak cwaniaki chcą dołować kurs do bólu to proszę uprzejmie, tylko równie uprzejmie informuję, że ten kij ma dwa końce.