skorygował sie a teraz czekamy na kolejna falę a to już niedługo pretekstem będzie podpisanie wiążącej umowy na pierwszzy z wielkich kontraktó zawyczaj jest to około 30 dni od daty podanai wyboru w przetargu a wiec na dniach do tego pięknie wychłodzone wskaźniki i spadek obrotów świadcąo kończącej sie korekcie
podobne trójkąty jak ten ostatni tworzyły się między kwietniem i majem oraz lipcem i sierpniem z pierwszego wyszedł boczny z drugiego mocny wyjazd w górę
to była próba mikrofony spekulantów sprawdzajaile leżało na ukrytym widać żę czekajana info o umowie a to juzmozę byc w każdej chwili bo minęło 30 dni a zazwyczaj w takim terminie są infa , no i zebrali parę tysiaczków ponizej 7 zł
jednym ruche wessali wszystko ponizę 7 i sprawdzili podaż ale podaży praktycznie nie ma ponizęju a info lada chwila widać zę grzejasiew blokach chłopaki
Bez urazy ale na bazie jakich to obliczeń twierdzisz, że informacja o jakiejkolwiek umowie czy też aneksie pojawią się w tym tygodniu lub w przyszłym? To jest jak wróżenie z fusów. Owszem też mi zależy na tym, żeby kurs szedł w górę ale spójrzmy realniej, nic nie idzie w linii prostej do góry. At i wykresy punktowo symboliczne mówią co innego.
czy umiecie czytać ze zrozumieniem w pierwszym wpisie jest napisane czarno na białym jeszcze w tym tygodniu umowa mozę początek przyszłego max a kurs masz skorygowany po fali wzrostowej trójkąt zapowiadajacy kolejną wzrostową no cóż więcej mam Ci napisać
Z trójkątem to się zgodzę i do tego "schłodzone" wskaźniki , które przemawiają za dalszymi wzrostami ale trochę mnie niepokoi układ świec. To, że coś wisi w powietrzu to nie ulega wątpliwości.
Teoretycznie rzecz biorąc, wybicie z tego trójkąta może równie dobrze nastąpić dołem. Polecam też zerknąć na wykresy punktowo-symboliczne, które właśnie wskazują na taką ewentualność. Owszem ten trójkąt ma charakter chorągiewki ale świece nie są zbyt wymowne, info infem ale nie byłbym pewny w 100% tego wybicia.
mam nadzieję,że jak wrócę z urlopu to będzie na maksie tj. 12-15 złotych polskich!!!!
Jutro o 11 rano będę już leżał na plaży w Chorwcji i popijał Karlowaćko!!!
Trzeba się odprężyć i zapomnieć o giełdzie na 2 tygodnie!!!!
merytorycznie wygrali przetargi na wartość swoich rocznych przychodów do wykonania w ciagu roku do tego juzzarabiajana opcjach był termin na protesty któy minął została tylko decyzja ministerstwa bo jak wiadomo ministerstwo ma 30 dni na zaakceptowanie wynikó przetargó wielu siepodniecało ale wielu nie wie że ministerstwomozę zakwestionować ten termin minął a więc jeśli wszsytko jest ok to w najbliższym czasiwe powinniśmy się spodziewać oficjalnego infa o podpisaniu pierwszej ważnej umowy
technicznie jeśi przd utworzeniem trójąta byłą mocna fala wzrostwo największym prawdoipodobieństwem zawsze jest to że wybicie będzie górą , do tego kurs pięknie siewychłodizł z 8,5 ID do 6,5-6,6 CI co wzięli wyzej juz oddali znieciepriwieni ze stratą zasięg drugiej fali oceniam na 9,5 10 zł pozdrawiam
Mocnym wsparciem dla kursu budowlanej firmy były kolejne komunikaty o wygranych przetargach. W lipcu pojawiło się ich kilka o łącznej wartości ponad 70 mln zł. Do tego spółka, w której największe udziały mają Zbigniew Jakubas i NFI Jupiter, może pochwalić się wypełnionym w 100 proc. portfelem zamówień na ten rok i w połowie na przyszły.
Ważny jest też raport dotyczący pierwszego półrocza. Sosnowiecka spółka jako jedna z pierwszych zdecydowała się opublikować wyniki z tego okresu. Wprawdzie nie ustrzegła się straty netto, ale była ona dużo niższa niż rok temu. Spory wpływ na stratę miało rozliczenie i negatywna wycena transakcji walutowych. Energopol wykazał się w pierwszym półroczu zyskiem operacyjnym na poziomie 232 tys. zł (rok temu strata 12,56 mln zł). Tegoroczny wynik byłby jeszcze lepszy, gdyby nie kiepskie osiągnięcia działu sprzętowego. Jak przyznaje zarząd giełdowej spółki, to w tej chwili największa bolączka Energopolu. Chodzi o nie do końca wykorzystany potencjał działu sprzętowego. W tej sytuacji nie można wykluczyć wprowadzenia nowej strategii wykorzystania posiadanego majątku produkcyjnego. Teoretycznie możliwa jest nawet sprzedaż sprzętu wycenianego w księgach na kilkanaście milionów złotych.
portfel zamówień zapełniony na najbliższy rok to jak będzie
można sobie wyobrazić to co mówił prezes żę opychają zbędny sprzęt za wartosć księgową tj około 20 mln przy kapitalziacji 70 mln gotówki ze starej emisji maja17 baniek kontrakty na najblizszy rok zapewnione i co wtedy
Ale kolega nagania - sam mialem troche akcji Energopolu, na których zarobilem pare procent. Spójrz na wykres i zobaczysz ze jeszcze narzie o wzrostach mozna pomarzyć.
6,2 to beton , a tak poważnie ta akcja sprzed dwóch dni gdzie lekko pchnęli do 7 żłi dizsiaj na chama uwalanie świadczy o jednym info jest w drodze zobacz jak wysoko stoi podaż pasywna a to jest zwalanie na chama ja spokojnie poczekam nawet trochę subnąłem po 6,49 te nEnergopol to juzinna firma po przetargach będzie do tego Opcje na plus pozdrawiam
nie wiem czy dzisiaj akurat będzie info o podpisaniu ( klepnięcie na 100 % ) pierwszej z tych 3 umów ale termin jaki jest juz pisałęm 30 dni ministerstwo plus no nie wiem max tydzień dwa tygodnie na przygotowanie umowy do podpisania więc to juz lada dzień a czy to będzie dzisiaj czy np. na początku przyszłego tygodnia to zobaczymy grunt żeny ministerstwo zaakceptował o wygranaw przetargu i będzie dobrze
Witajcie Panowie, jechałem tu z Wami na poprzedniej korbie, dzis na Ropczycach bo tam piękna formacja spodka sie od dziś realizuje. Mialem nadzieję,że Rnergo poczeka z tą korbą troszkę, no i się spoźniłem. Idzie łeb w łeb z Ropczycami.
Janku, gratuluję wyczucia, zastanawiam sie nad przesiadką z RPC do Was, ale sam nie wiem. Doradź coś :)
Pozdrawiam i tęsknie za Energo