Do wyników 4 dni. Kurs trzyma się mocno, duże obroty. Mimo, że w porownaniu z lipcem to juz wysoka cena i tak dokupuję. Ja stawiam ze bedzie conajmniej 4 MLN zysku netto , czyli wzrost min 100% R/R, operacyjny min 100% Q/Q. To tylko moje pseudostatystyczne prognozy ale gdyby się sprawdziły to do ilu wzrośnie kurs?
Czekam na wasze typy. Zwycięzca otrzymuje bonus w postaci zysku z kapitału ktory zainwestowal lub nie ponosi potencjalnej straty jesli trzymal sie z daleka :)
sypie spekuła która nie wiedziala czy wyjsc przed czy po wynikach. Jak widac ktos wystraszyl sie i nie wytrzymał do konca bo sie naczytal na forum watkow pisanych przez krotkookresowcow o duzych zobowiązaniach ale zapomniał o zwiększających się o wiele bardziej przychodach.
2,5 mln straty wydaja mi sie mało prawdopodobne. W najgorszym wypadku stawiam na zysk 2 MLN, w najlepszym 6-7 MLN.
Produkty marek w sieciach handlowych nieco podrozaly, wnioskuje wiec ze negocjacje cenowe przyniosly efekty i miały wpływ na przychody 2Q. Po wynikach może być ciekawie
Czemu nie ma podanew kalendarium,ze wyniki grala beda podane w piatek?Poza tym nic nie wskazuje na to aby byl widoczny plus za 2Q........po zlych danych bedzie komunikat,ze ktos wywalil w tym tygodniu...zobaczycie.Lepiej wychodzic z grala i wskoczyc w ATLASET.ktos pompuje malymi pakietami ten walor.Wsiadac tam.
obyś nie żałował, masz jeszcze szanse na odkupienie. Ostatnia zwała jak widać była przez takich jak ty co przed wynikami w majtki robią i wychodzą. Im szybciej tacy wyskoczą z akcji tym lepiej dla rybek
wygranej. Zysk do odebrania na koniec roku jak będzie po 23. Sam nie wierzyłem ale dokupiłem wczoraj pakiecik. W poniedziałek dokupuje drugie tyle PKC, czy bedzie 9 czy 10 to i tak licze na podwojenie zysku.
obstawiać to można konia na wyścigach. Chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie liczy na to, że spółka będzie miała zysk po tak fatalnym pierwszym kwartale. Sukcesem gwarantującym dalsze wzrosty będzie lepszy wynik w stosunku do IQ, najlepiej w okolicach zera, ale wcale się nie zdziwię jak strata zmiejszy się o połowę, czyli coś w okol. -2mln. Gorzej nie będzie, czego możemy być pewni. Na rynku rosną po kilkadziesiąt procent największe śmieci z wynikami o wiele gorszymi, więc jestem spokojny o przyszłość kursu.
Jutro forsujemy 9zł i kończymy na zamknięciu powyżej tego poziomu, najlepiej wybronić 9,20, a w piątek, jeśli nie będzie spadków na WIGu, atak na 10zł. Dalej będą wyniki i.... każdy niech sobie odpowie co dalej :)
ten kto umie liczyć zauważy co było kombinowane w 1Q. Marże prawie nie zmienione. Przychody sporo wzrosły. Zysk zleciał w porównaniu z 4Q. Do tego już wczesniej negocjowali ceny w kanalach dystrybucji.
Jak umiesz liczyć to łatwo odnajdziesz conajmniej 5 baniek w 2Q. Prognozowanie za pomoca tylko zysku za 1Q ze byl slaby to teraz bedzie podobnie nie jest miarodajne. Jak zanalizujesz to co napisalem powyzej zrozumiesz.
Z komentarzy wynika ze kazdy sie spodziewa zupełnie odwrotnego wyniku czyli straty co oznacza ze bedzie ostra pompa w górę.
Poziomy wsparcia dla tej spółki nie funkcjonują zarówno w górę jak i w dół. Ocena wskaznikow np. cwk przestala funkcjonowac ale jesli zacznie przynosic zysk to spokojnie powinna przekroczyc cwk1.
Ktoś pamięta kampanię finansowaną z fundzuszy UE, zachęcajacą do konsumpcji produktów rybnych. Może trochę dodatkowego przychodu dla Graala z tego będzie.
14.08.2009 - wyniki za IIQ. Podadzą po sesji, do 23.59 mają czas. prezes się wypowiadał, że mają być ok, więc nie pękam. Tani ten graal, powinien jeszcze iść do góry.
nie wierze preziom i członkom zarządu nie jednego już utopili, ale wszystkie spółki osilnych fundamentach już dawno odpaliły od swoich dołków po 200% a gral tylko 80% i nie miał jeszcze pionowej krechy czyli ostrej tendencji wzrostowej. Kto wie .. Może jeszcze odpali. Ja nie to krucho będzie.
z czego taki wniosek? dlaczego nikt nie zbiera po 9.xx? dobrze jakby wyniki były chociaż w miarę neutralne, bo inaczej to będzie strzał na 6-7, pozdrawiam ludzi jędzących puchy z gralla :-)
Od paru tygodni papier jest ładnie zbierany, nie było wystrzału + 25, tylko powoli pnie się do góry. Dziś byłem pewny, że te 7k na 9.05 będzie zasypane. Graal to nie jest zła firma, sprzedaje nawet w Biedronce, a tam teraz chodzi pełno ludzi.
spokojnie tradycją graal-a jest to że raport jest przekazywany zawsze na ostatni moment czyli ok 23 30. Czas wypić browarka. Daty raportów z 2008r.
2009-02-27
23:17:50 QSr /2008 QSr
2008-11-14
23:52:07 QSr /2008 QSr
2008-08-14
23:30:07 QSr /2008 QSr
2008-05-16
00:04:05 QSr /2008 QSr
Ostatni za 1 kw został pokazany jakoś po 17 a jaki był każdy wie więc im później tym lepiej.....
piwo trzeba wypic a jezeli chodzi o wyniki to bardzo duzo osob oczekuje straty za 2 kwartal i wystarczy ze strata bedzie mala i to bedzie wystarczylo do eufori a jak bedzie jakikolwiek zysk to przy tak negatywnych prognozach dla graala kurs moze wybic do niebios wiec czekamy do polnocy