• Wampira analiza HTL Autor: ~Wampir [83.25.68.*]
    Przedstawiam kilka spostrzeżeń na temat tej spółki :
    1)Spodziewałem się krótkotrwałego odbicia na tym papierze. No i sesja zakończyła się na zielono ale wyglądało to bardzo mizernie. Tak jak przypuszczałem sypiący akcjami fundusz przed końcem sesji chwilowo się wycofał aby to umożliwić . Jeśli ktoś bacznie obserwuje sesje to widzi na jakim poziomie aktualnie się On znajduje . Bo nie dość że jest ukryty z ilością sprzedaży to ma jeszcze zlecenie ustawione ze stopem . Czyli jeśli tylko pojawi się popyt na tym poziomie to automatycznie się uaktywnia. W piątek ustawił się na 10, 80.
    2) Analiza techniczna :
    W tym tygodniu na wykresie świecowym powstała potężna czarna świeca - co jest mocnym co najmniej średnioterminowym sygnałem sprzedaży.
    MACD zszedł poniżej lini 0 a ostatnio przebywał tam przed 8-9- cioma miesiącami.
    RSI jest w wyprzedaniu co sugeruje jakąś małą konsolidację przed wypełnieniem się trzeciej fali spadkowej na wykresie.
    Podsumowanie:
    Papier ten w najbliższej przyszłości nie tylko ,że nie da zarobić to jeszcze obarczony jest dużym ryzykiem poniesienia strat.
    Z ewentualnym zakupem najlepiej zaczekać do wystąpienia pozytywnych dywergencji na wskaźnikach
    I na koniec : To są moje spostrzeżenia i pamiętajcie ,że sami dysponujecie swoją kasą i ponosicie za nią odpowiedzialność
  • Re: Wampira analiza HTL Autor: ~olek [84.38.86.*]
    fundusz PiooneEEr wyprzedaje, kupił w dołku a teraz zszedł poniżej 5 % spadek cen waluty robi swoje, kupować importerów i spółki dewelop.ruszyły kredyty to i miszkania pójdą jak świeże bułeczki / GANT, JW CONSTR.TUP,Erbut itp.oraz Kredyt BANK
  • Re: Wampira analiza HTL Autor: ~Wampir [83.25.62.*]
    Na dzisiejszej sesji sprzedający fundusz ustawił się na 11.10
  • Straszą po prawo 23k Autor: ~carlsberg [89.77.71.*]
    Hmmmm tylko po co teraz wywalają, po wynikach za 2Q dostaliby duzo lepszą cenę, myślę ze spokojnie do 12-13 wróci w niedługim czasie
  • Re: Straszą po prawo 23k Autor: ~hoohelka [83.31.217.*]
    Tak, wyniki będą zajebiste, ale każdy już o tym wie.
  • Re: Wampira analiza HTL Autor: ~Wampir [83.25.62.*]
    Fundusz nie straszy tymi paroma akcjami - pamiętajcie , że oni mają do sprzedania ponad 2700 000 akcji i " chwilę " to zajmie. A scenariusz na wtorek jest taki : Zrobić małą podbitkę po otwarciu aby nałapać świeżych leszczy i dalej dystrybucja , Możemy zabawić się w obstawianie na jakim poziomie fundusz się pojawi. Jak typujecie?
  • Re: Wampira analiza HTL Autor: ~młody [91.46.43.*]
    juz mam tego gówna dosyć ustawiam stop limit na 10 zł i wywalam z ukrytego syfa jak tam się znajdzie...
  • Re: Wampira analiza HTL Autor: ~hh [94.42.88.*]
    do - Wampir - urzekła mnie Twoja historia...
    pozdrowienia
    Fan
    ps. z niecierpliwością czekam na następne Twoje posty
  • Re: Wampira analiza HTL Autor: ~Wampir [83.25.91.*]
    Trwa nadal mała konsolidacja wynikająca niskiego RSI .Ale gołym okiem widać ,że to dystrybucja . Ciekawy jestem kiedy nastąpi moment wybicia dołem i zrealizowanie kolejnej fali spadkowej ? Może nastąpi to w momencie ogłoszenia wyników . Bo posiadacze będą ciężko rozczarowani ,że zamiast spodziewanego wzrostu zacznie się sypanie i wodospad na wykresie się uruchomi.
  • Re: Wampira analiza HTL Autor: ~investor [77.114.235.*]
    brzmisz bardzo mało wiarygodnie, wybacz
    na równi z Twoim nickname'm - Wampir.
    Nie wypada profesjonalistom używania takiego nick'a, to dyskredytuje
    zastanów się :)

investor
  • Re: Wampira analiza HTL Autor: ~Wampir [83.25.69.*]
    Do Investor:
    Skoro tak uważasz to po prostu omijaj moje wpisy szerokim łukiem.Widać jesteś obecnie posiadaczem akcji HTL i to co piszę nie jest Ci na rękę,Ale cóż? Taka jest giełda. A co do wiarygodności to spójrz na moje pierwsze posty o korekcie. Pisałem o niej gdy kurs był ponad 12.50 i jakoś dziwnym ( Twoim zdaniem mało wiarygodnym) sposobem się to sprawdziło. Zresztą mniejsza z tym bo tym swoim postem sam sobie wiarygodność odbierasz. Paradoksalnie życzę Ci zmniejszenia strat.
  • Re: Wampira analiza HTL Autor: ~gringo [217.70.49.*]
    Do investor

Zamiast pogratulować Wampirowi trafnej prgnozy to piszesz że jest niewiarygodny.
    Może zamiast pisać takie dyrdymały trzeba było wykorzystać wiedze Wampira i uniknąć strat. Miałbyś teraz lepsze samopoczucie.
  • Re: Wampira analiza HTL Autor: ~Mimi [88.2.137.*]
    zastanw sie jaki jest sens sypania 2 700 000 akcji przy tym obrobie? Fundusz inwestule na lata a nie zadawala si€ kilkuprocentowym zyskiem. Sypi wystraszeni i niecierpliwi
  • Re: Wampira analiza HTL Autor: ~investor [77.114.228.*]
    Widać Gringo,że też jesteś z tej samej parafii i masz również ten sam problem co twój kompan Wampir. Strasznie nie znosicie krytyki.
    Jest to pewnie jeden z wielu kompleksów który Ci doskwiera i na siłę szukasz
    słuchaczy , czyt. klakierów którzy będą ci przyklaskiwać.

investor
    Investor
    A może tak coś merytorycznie napiszesz ?
    Np na jakim mniej więcej poziomie wg Ciebie zakończy się korekta na HTL ?
  • Re: Wampira analiza HTL Autor: ~carlsberg [89.77.71.*]
    wg mnie nizej jak 10 pln nie zejdzie, teraz poziom 11 pln udaje się utzymać przy obrotach niczego sobie, myśle ze to krotkotrwały trend i dalej pojdziemy w górę
  • Re: Wampira analiza HTL Autor: ~Wampir [83.25.69.*]
    Uaktualnienie analizy:
    Zapewne wielu z was zastanawia się gdzie i kiedy będzie dołek obecnej korekty.Postaram się to rozpracować. Zatem tak:
    analiz techniczna:
    RSI przebywa w wyprzedaniu (a trudno na giełdzie o inną porządną spółkę z tak niskim RSI) Z tym ,że to wcale nie oznacza ,że nie może być taniej .
    MACD znacznie oddalił się od swojej średniej co raczej nie wróży jakimś kataklizmem na najbliższych sesjach.
    Od 3-ech sesji ustały panikarskie zachowania inwestorów . Jednak ( co było wyraźnie widać na dzisiejszym fixingu) Ilość akcji do sprzedania jest jeszcze spora.
    Czas na konkluzje:
    Są dwie możliwości rozwoju sytuacji na najbliższych sesjach . Po pierwsze powolne odbieranie tej podaży i potem gwałtowne odbicie albo jeszcze jeden ruch spadkowy gdzieś w okolice 10.50-10.30 a potem marsz w górę.
    Jak zawsze trzeba bacznie się przyglądać sytuacji aby nie przegapić dołka.Uważam ,że papiery kupione i przetrzymane poniżej 11 zł dadzą przyzwoity zarobek. To analiza na około najbliższy miesiąc bo co będzie dalej tego na razie chyba nikt nie przewidzi,
    Życzę sukcesu w inwestowaniu. Oczywiście jakieś nieprzewidziane zdarzenia w spółce lub na świecie mogą tą analizę zburzyć.
  • Re: Wampira analiza HTL Autor: ~tim [83.19.153.*]
    nie tą ale tę . pzdr ;)
  • Będzie dobrze Autor: ~carlsberg [89.77.71.*]
    Jakos się trzyma na tym 11 pln, no szkoda utraty zdobytego pola ale cóż it's just a game, ktos taniej kupi poprostu i tyle, perspektywy spoleczki bajeczne, z czasem da sowity zysk
  • Re: Wampira analiza HTL Autor: ~Wampir [83.25.64.*]
    kontynuacja analizy:
    Poprzednie sesje dawały nadzieję na krótkoterminowy wzrost ceny akcji ale dzisiejsza sesja rozbiła w pył te oczekiwania.Potężna dystrybucja na poziomie 11.10 a potem11.00 nie pozostawia złudzeń co do tego jak zachowa się kurs w przyszłym tygodniu.Spadek na dzisiejszej sesji mimo ,że niewielki to odbył się na dawno nie widzianym obrocie . Zatem poziom ten po spadku będzie stanowił w przyszłości potężny opór dla wzrostów.Najgorszym scenariuszem na poniedziałek jest otwarcie z luką bessy a następnie zjazd. Polowanie na dołek w takiej sytuacji przypomina łapanie spadającego noża.
    Sytuacja techniczna:
    RSI zanegował krótkoterminowy sygnał kupna który wczoraj wygenerował .
    MACD -bez zmian . Natomiast fatalnie wygląda ROC który podszedł pod linię wykupienia i zawrócił mając teraz sporo miejsca na spadek,
    Całość sytuacji na HTL wygląda co najmniej dziwnie - bo oto za niecałe 2 tygodnie poznamy wyniki które powinny być imponujące ( tego wszyscy się spodziewają) i fatalnie by było gdyby spółka z jakiś względów inwestorów rozczarowała, Tak silna dystrybucja przed podaniem wyników po prostu śmierdzi.Po za tym przypuszczam ,że to będą ostatnie tak dobre wyniki i pewnie dlatego rynek dyskontując przyszłość pozbywa się akcji już teraz. Przecież nie można znaleźć lepszego momentu na tą dystrybucję.
    Podsumowując:
    Stoimy przed kolejną falą spadkową a jak ona będzie silna trudno na razie przewidzieć .
    Wydaje się ,że poziom 10 zł będzie dość silnie broniony .CDN.
    Pozdrawiam i życzę rozwagi w inwestowaniu .
  • Re: Wampira analiza HTL Autor: ~chemik [84.38.81.*]
    wk/a 2,61 może jest za droga strefa w tej strefie 11 zł
  • Re: Wampira analiza HTL Autor: ~chet [87.205.37.*]
    Ha, to rzeczywiście mroczna wampiria analiza.Ale ciekawa i rzeczowa.Ja na razie w Warimpexsie jestem symbolicznie...A kiedyś już miałem większą ilość poniżej 5 (choć zdarzało mi się na nim i zarobić przy cenie bliskiej 50...Oczekuję w takim razie powrotu do ceny poniżej 5 gdzie czeka już na wszystkich wysypujących z otwartymi ramionami sam WAmpir..
  • Re: Wampira analiza HTL Autor: ~xyz [84.38.81.*]
    chet ta cena 50 to była przed splitem akcji 1:5 .07.2007 r.
  • Re: Wampira analiza HTL Autor: ~czosnek [79.184.174.*]
    Wampir, ty chyba naprawde masz coś z czaj.... Ty chłopie chyba nigdy nie widziałeś dystrybucji. Przecież to jest ewidentna wymiana na danych poziomach !!! Pytanie tylko dlaczego nie załatwią tego pozasesyjnie. Mi to wygląda, że ktoś chce za wszelką cenę wystraszyć miejszych graczy aby oddali akcje taniej. Kto wie Wampir czy Ty aby nie robisz dla kogoś, bo za wszelką cenę starasz się tu wszystkich nastraszyć. Bez odbioru !!!
  • Re: Wampira analiza HTL Autor: ~ZWampir [83.25.60.*]
    Paradoksalnie tak to już jest , że niektórzy swoimi nietrafionymi inwestycjami próbują obarczyć jakichś tajemniczych " Onych". Spiskowa teoria dziejów - wiecznie żywa .A prawda jest taka ,że 90 % inwestorów kombinuje jak z tej inwestycji uciec.Każdemu marzy się ta jedna wzrostowa sesja na której będą mogli się HTL pozbyć. Problem w tym ,że może ona nie nastąpić i wygranymi będą Ci którzy zaakceptują na razie niewielkie straty.Zajmuję się giełdą od 1995 roku i wiem ,że w końcu i tak " pękną" nawet Ci najbardziej teraz przyjmujący pozę " twardych".Najlepszą strategią dotyczącą wejścia w HTL jest obecnie czekanie na dwie rzeczy.
    1) Wystąpienie pozytywnych dywergencji na wskaźnikach.
    2)powrót do niskich sesyjnych obrotów rzędu ok. 100 mln.
    Te dwa warunki wskażą silne wyprzedanie rynku i możliwość zarobku rzędu kilkudziesięciu procent.
    Pozdrawiam
  • Re: Wampira analiza HTL Autor: ~czosnek [79.184.134.*]
    Nie kompromituj się Wampir, dla twojego spokoju powiem Ci w zaufaniu, że nie posiadam aktualnie HTL. Ale nie znosze naganiania poprzez osoby związane ze swoimi mocodawcami a Ty właśnie taką osobą jesteś !!!
  • Re: Wampira analiza HTL Autor: ~Wampir [83.25.60.*]
    DO Czosnek.
    Ależ drogi Czosnku o mój spokój proszę nie obawiaj się . Mam go aż w nadmiarze.Dlatego mogę sobie pozwolić na czekanie na cenę która będzie mnie satysfakcjonować.Widzisz i to nas między innymi różni bo ja nie jestem zestresowany tak jak Ty co objawia się u Ciebie agresją .I proszę nie opowiadaj na tym forum ,że nie posiadasz HTL bo kompletnie stracisz wiarygodność. Bo niby po co byś zabierał głos w tym wątku i to tak agresywnie?
    Na marginesie dodam tylko ( o czym zapomniałem w poprzednim wpisie) , że rekomendację neutralnie którą HTL ostatnio otrzymało w nomenklaturze giełdowej należy odczytać jako SPRZEDAJ-BEZ SZANS NA ZAROBEK W NAJBLIŻSZYM CZASIE.
    Oczywiście jak zawsze kończę nieśmiertelnym pożyjemy - zobaczymy.
    Pozdrawia Was jak zawsze w dobrym humorze Wampir.
    Ps.
    Rzeczowa , na poziomie polemika mile widziana.
  • Re: Wampira analiza HTL Autor: ~gracz2 [83.21.71.*]
    dzien dobry ja mysle -masz racje jezeli chodzi o odzwierciedlenie w analizie technicznej ale pamietajmy ze wielka niewiadoma jest wynik firmy za caly rok 2009, ktora z obecnych malych i srednich firm moze sie pochwalic zyskiem w czasach recesji?ta firma zarobi na czysto ok.80mln za 6 miesiecy jej wycena bedzie calkiem inna a dolar moze zmieni stosunek do euro np.1,20-1,25.Pozdrawiam i dalej trzymam to w portfelu
  • Warto przytrzymać na dłuższy termin Autor: ~al [195.85.199.*]
    Tu bedzie kasa, sprzedaz bedzie wzrastac, strzelili sie w ciekawy rynek
    To co
    koniec korekty czy tylko ząbek ?
    Wampir się nie odzywa a więc koniec korekty
  • Re: Wampira analiza HTL Autor: ~carlsberg [89.77.71.*]
    Sprzedał po 10,80pln :)))))) super decyzja
  • Re: Wampira analiza HTL Autor: ~Tomi [89.230.131.*]
    Uwaga na Wampira to Hiena pisał tak zeby kupić tanio juz nie raz czytałem jego takie posty !!!
  • Re: Wampira analiza HTL Autor: ~al [195.85.199.*]
    Teraz ma okazje brac ponizej 13 zeta, po wynikach takiej ceby juz ne ujrzy........cena historyczna, nizej nie bedzie, nie sądze ze wyniki kogos rozczarują
[x]
HTLSTREFA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.