Kursik od dna 17 stycznia trochę podskoczył, ale czy to oznacza całkowitą zmianę trendu? Sporo faktów mówi , że tak. Przełamane linie trendu spadkowego, wykręcenie się średnich itd., itp. Co mówi wolumen? Od 19 grudnia, kiedy mała grupa spekulantów nadziała sie na patent w USA, mielismy zjazd przy sporym obrocie. Do dołka 17 stycznia, obróciło się aż ok 800 tys. akcji. Sporo tych akcji została odkupiona po taniości i schowana do wora (Ja, weteran i jeszcze kilku nowych). Ale część została kupiona w celach spekulacyjnych tzn szybki zysk z 0.3 na np 0,45, co daje 50% wzrostu... Pomysł super, i widać , że sie realizuje. Na tym wzroście, obrociło się 400 tys akcji.... a więc połowa mniej, ale jeszcze jest pare dni (do 18 lutego, aby była taka sama ilośc sesji) i moze ten .wolumen sie wyrówna. Na poziomie 0,45-0,52 zaczną sie duże schody...Bez super infa ciężko bedzie wyjść nad ten poziom. Ten poziom, to kiedyś było mocne wsparcie, tam sprzedawała Pani Stępień, przy tym poziomie powstał słynny filmik...... No i jest trochę akcji mysle ze z 200-300 tys .co bedzie sprzedawana z zyskiem (te tanio kupione), zresztą pewnie 100 tys z tych akcji dziś poszło. A co do ostatniej informacji FACECov. Pomyślcie, gdyby jakaś spółka, teraz wchodziła na newconect i miała taki produkt , to jaka by laby kapitalizacja??? Analitycy pewnie by to wycenili na około 30-40 mln , przy ostrożnych wycenach np: Pierwszy rok sprzedaż 20 bramek -zysk 0.5 mln Drugi rok 50 zysk ponad 1 mln, trzeci ponad 100 zysk 3-4 mln, bo dojdzie kasa jescze z obsługi i tzw abonamentu . I z taką wyceną prawie wszyscy sie zgodzą.... A my tu mamy Cap 6 mln, gdzie FACEcov jest tylko projektem pobocznym... Czekamy dalej na info o certyfikacji, te info spokojnie pomoże w przebiciu oporu na 0,5 Mój pakiet na ostatnich spadkach sie sporo zwiekszył, wiec akcji coraz mniej w obrocie.... A i jeszce słynny ARKUSZ zlecen.. Na podaży przybyło trochę średnich zleceń w granicach 0,45-0,5 (to te spekulacyjne), a tak to wisi jedno na 0,5 32 kilo z 10 stycznia, a dalej puściusieńko...
Myślę ,że przebicie 50 gr nie będzie az takie trudne jak mówisz . Jakiś opór będzie ale po arkuszu widać ,że wiele na sprzedaży nie ma i gdyby ktoś chciał kupić za 100 tys czy 200 tys to już musiałby mocno podponpowac kurs .Mamy sprzedana pierwszą bramkę a kapitalizację spółki na poziomie bankruta .. 14 lutego Raport ,który wiele nam powie. Jakie wyniki, co zostało do certyfikacji prawdopodobnie tylko ostatni raport statystyczny ..Niedługo mają testować portal do obsługi badań klinicznych nikt tego w ogóle nie wycenia ..a oprogramowanie do certyfikacji ?
Nie spodziewałem sie dzis takiego brania. Ale nadał jesteśmy w strefie dużego oporu o którym pisałem. Dobrze, też , że do kupna nie przystąpili inwestorzy co lapią wszystko co sie rusza, nie mamy na razie postów, rakieta, kosmos, 10 zł itd...Widać , że akcje są teraz brane na dłuższy termin, może jednak ktoś coś wie... Pamiętam jak na SCOPE, był wzrost od dołka 80 na 130, mimo że inne spółki z branży spadały lub stały....Oczywiście tydzień później okazało się ,ze sprzedali PCRONE i mieliśmy odcięcie luką na 180.... Korekta może być, ale myślę, że najgorsze już za nami.....
Miałeś racje weteran, wzrosty rodzą się w bólach i takie bóle mieliśmy, ,,praktycznie na razie wszystko sie sprawdziło, była korekta, zrobiło sie podwójne dno a teraz już wjeżdżamy na poprawne tory.....