Dziś powróciłem do tej ważnej wypowiedzi z czerwa 2024 roku gdzie pan Fąfara powiedział: "Szybko, najszybciej jak będziemy potrafili....."
Chyba każdy z Nas dość mocno zlekceważyli dość ważne słowa " jak będziemy potrafili". Duża część z Nas uważa działania obecnego zarządu na niewłaściwe, błędne, powolne dlatego też może tak jak prezes powiedział nie potrafią i nic nie zrobią z nami?
Za rok może dwa a szybciej za pięć albo i dziesięć też będziecie pisali że juz niedługo, jeszcze chwilkę za momencik ........i tak aż do usra..... śmierci
popatrz na to z innej strony,by dochować należytej staranności trzeba znać wyniki spółki,jej wycenę itd,więc zniecierpliwienie z naszej strony jest irracjonalne patrząc na perspektywy rozwoju Energi,ale rozumiem Twoją "troskę",wszyscy wiemy,że w Twoim mniemaniu co by nie zaproponowali to i tak obajtkowe 8,35 było największe,najgodziwsze najuczciwsze ,najsprawiedliwsze itd,itd
ewidentnie dzialania prezesa orlenu mialy na calu rozbudzic nasze oczekiwania, podbic cene a potem ja schlodzic, spowodowac wyprzedaz. Swoimi dzialaniami sugerowal jakoby chcial rozwiazac nasza sytuacje, jakoby chcial to zrobic jak najszybciej i w sposob uczciwy a nastepnie nic sie nie dzialo, moim zdaniem prezes orlenu na tym zarabia, to znaczy skupuje akcje przed ogloszeniem "infa", po ogloszeniu infa je sprzedaje jak cena wzrosnie i powtarza to wielokrotnie. Uwazam dzialania prezesa za calkowicie niepowazne i nieprzystajace, mam nadzieje ze kiedys zostanie rozliczony za to podobnie jak poprzedni prezes wójt.
Jakbyś miał elementarną wiedzę to wiedziałbyś, że prezes musi raportować każdą transakcję na akcjach spółki, której jest prezesem, więc "kłam, Pinokio kłam".
Jesli fundusz to nie przypadek to srednia cena zakupu ma tez drugorzedne znaczenie na pierwszym miejscu mogła byc gotowka za akcje ktore w takich ilosciach i cenie przy tak mało płynnej spólce na gpw nie mogły byc sprzedane
jedno nie przeczy drugiemu,każdy dominujący akcjonariusz chce/musi mieć w podmiocie który zamierza przyjąć kogoś kto mu w tym pomoże,na wypadek gdyby było "zbyt male" zaineresowanie np.wezwaniem,patrz ofe które jako pierwsze zglosiło chęć sprzedaży Energi po 7 zł,prezes Fąfara ma kwity maklera więc wie jak to się robi,a nawet gdyby nie wiedział to ma "doradców"
Wejscie prywatnego funduszu ,milczenie fafy ,ciagła sprzedaz na gpw pomimo tego ze 'akcji na rynku mało' to moze byc fajny układ / starzy-nowi ?/ -my czekamy i jak jest kasa to pare akvji dobieramy
spadek kursu,po info o zwięszeniu zaangażowania przez Esaliens,po piatkowym info o smr w Ostrołęce to ewidentna dywergencja,lub jakpisze emeryt odchył od normy,im więcej takich "dywergencji" tym wyższe wybicie,zawsze tak jest-cierpliwy nawet kamień ugotuje;-)
jeżeli chociaż część prawdy jest w tym,że porządkować strukturę grupy będą w I półroczu,a komunikaty "jakich ludzi szukują do Energi"to potwierdzaja,podanie do publicznej wiadomości informacji -co dalej z Energą? nie da się odwlekać latami,więc raczej ten,góra następny kw.
podchodzę trochę bardziej sceptycznie do działań zarządów Energa i Orlen. Na razie to zajmowanie stanowisk, które trwa już ponad rok. Ile czasu wybierano prezesa Energa ? Pan Fąfara został Przew. RN Energa po czym po kilku miesiącach zrezygnował. Pan Roman Szyszko przez kilka miesięcy był w Zarządzie Energa. Z końcem 2024 r. zrezygnował. Zróbcie w końcu coś dla akcjonariuszy bo miną kolejne trzy lata , odejdziecie bo przyjdzie ktoś z nowego rozdania politycznego . A my będziemy ciągle pomijani