• Kurs Autor: ~Xyz [37.31.34.*]
    Takich wartości dzisiaj to się nie spodziewałem, ktoś z forum dziś kupuje/sprzedaje?
    Obroty duże jak na tą spółkę.
  • Re: Kurs Autor: ~Invest [185.48.129.*]
    Znaczy no wiesz nie bardzo jest z czego spadać. 10mln spolka ma cap, a same udzialy w permafrost mysle ze warte z 2mln. Premiera wyszła bardzo źle ale w sumie to wszyscy się spodziewali ze tak będzie. Aztecs to inna sprawa, jeżeli to wyjdzie źle to będzie kaplica
  • Re: Kurs Autor: ~Obi_wan [213.134.165.*]
    Poza tym, co mówi Invest...
    ... Tu od dłuższego czasu ktoś chce kupić taniej i czekał na okazję. Wywalał w okolicach 4, 5-4 i teraz zrzuca by zebrać niżej. Ciekawe czy własny papier czy pożyczony. Mówiłem, żeby wystawiać zlecenia powyżej rynku, żeby uniemożliwić pożyczanie papieru.
  • Re: Kurs Autor: ~Gracz [37.30.10.*]
    ja kupiłem po 3.00 na śniadanie,
    nie uważam, że sytuacja coś zmieniła, może tylko to, że mamy jedną grę mniej do premiery.
    co do kosztów gry masakra, ciekawe z czego wynika taka wartość, ppe pisał, że to koszt podobny do CMS25, więc to jest przerażające.
    z plusów to na 1 kwartał będziemy mieli dodatkowe 400 tyś zarobku netto, bo zakładam, ze tyle nasprzedają, plus jakieś drobne z MMS, w kolejnych kwartałach zawsze coś wpadnie już z 2 gier a nie z jednej,
    w przypadku nowego MMS produkt jest pośrednio gotowy, wymaga estetyki, może jakiś licencji, może lepszego trybu jazdy i już zastąpi MMS21,
    na chwilę obecną liczę, że uzyskali od 663 czwartą transzę za Azteca, żeby pokazać w 4q.
    tu każde info może zmienić kurs na dwucyfrowy, poza tym widać, że nie tylko sprzedają ale wybili kurs na zielono.

a prawda jest taka, że kurs nigdy nie był tak nisko co oznacza, ze sprzedając sprzedajesz ze stratą, pewnie dwukrotną.
    a do ilu może spaść kapitalizacja? do 8mln, do 6 mln. nie wierzę w to, dno już było przy 12.
  • Re: Kurs Autor: ~Obi_wan [213.134.165.*]
    Gracz nie tylko ty wiesz, że tu niewiele akcji w górę znacząco może podnieść kurs. Przy 4-4,5 kurs stoi. A zatem, żeby się zapakować trzeba jednym strzałem zbierać w górę i czekać na opadanie albo zrzucić i zebrać plon. Ktoś wywalił 8k na otwarciu, i będzie chciał to odebrać, bo cisnął też w dół koło 15.00. Tylko tutaj nie będzie łatwo. Ten dzisiejszy spadek przyspieszy ruch up.
  • Re: Kurs Autor: ~Gracz [31.60.76.*]
    Tylko z perspektywy kogoś kto nie zwrócił wcześniej uwagi na tą spółkę to ta spółka niczym inwestora nie przyciąga. Wydała 2 gry w 3 lata o podobnej tematyce, obie pospolicie nazywane gniotami, chociaż technicznie są super to jednak rynku nie zainteresowały. Wierzę, ze tryb jazdy w przypadku tej gry będzie gamechangerem dosłownie, z drugiej strony objawiam się, że jeżeli koszty związane z tym dodatkiem nie zostały ujęte w dotychczasowych wykazanych kosztach, to jak mają wydać jeszcze bańkę to nie na sensu nad nim pracować. Po cichu liczę, że ten dodatek już jest gotowy albo bliski gotowości a koszty już ponieśli.
    Z drugiej strony ciągle liczę, że coś się tej spółce uda ale nic się dotąd nie udaje. Spółki które teraz warte 500mln też zaczynały od zera, czasem jedna gra może trafić w gusta tylko trzeba produkować. Prezes pisał, że Aztecy prawie gotowi i szukają sposoby, żeby wydać na Steam. Zaraz powinno być nowe info, moce przerobowe są, przecież nad administrowaniem gry, którą kupiło 3 tyś osób nie będzie pracować 10 osób, choć oceny są powyżej 80.
  • Re: Kurs Autor: ~Dlakolegipytam [37.47.154.*]
    Technicznie motorcycle... jest super. Za ostatnie 30 dni 53% pozytywów. Chłopiec Ty czytasz potem co napisałeś? Ale jak się wróży sprzedaż Rally mechanic 10000 kopii po 3 dobach a było 2,500 to w sumie wszystko wyjaśnia. Rozumiem, że ratujesz się zwyczajowym wyparciem, tylko to nie jest dobra praktyka w przypadku gdy inwestujemy realne pieniądze. Na Art Games przy 3-5 zł też było mnóstwo takich życzeniowych prognoz a jak się skończyło to wystarczy sprawdzić gdzie jest teraz kurs. Tak dla przykładu.
  • Re: Kurs Autor: ~Tak [83.29.129.*]
    Jest słabo i chwytanie sie promocja za 7 zł i tak niewiele da, premiera bardzo słabo i koszt produkcji mega wysoki.
  • Re: Kurs Autor: ~Gracz [83.4.80.*]
    Gra jest na rynku 3 lata i trochę, to nie Cyberpunk, żeby ceba stała w miejscu od lat. Promocja była pod Rally, to budowanie wishlisty a ptaszki ćwierkają o nowym MMS. Nie zapomnij, że ich wishlist w 2021 miała 200 tyś. Co do sposobu inwestowania ja przecież nikogo nie potępiam, że nie kupuje akcji, nawet odwrotnie, namawiam, żeby nie kupowali, bo sztuczne ruchy bez wsparcia w rzeczywistych dochodach a raczej w realnym zysku nie świadczą o potencjale spółki. Nie chcę zarabiać na wahaniach, chce zarabiać na podziale zysku i w to będę wierzył. Wierzę, że jedna dobra inicjatywa może wywindować kurs na kapitalizację 30mln, a nawet uważam, że taka kapitalizacja powinna być teraz.
    Premiera jak premiera, zarobią na spokojny kwartał, zakładam, że czwartą transzę 100 tyś euro też wzięli w q4, to pokaże raport.
    Trzeba wydawać, pracować i zarabiać, każda spółka tak zaczynała a biorąc pod uwagę ich portfolio najbardziej mi się podoba, gry są specyficzne ale technicznie dopracowane. Car Mechanic w 14 roku też się nie sprzedawał, a teraz?
    Aztec jest prawie skończony ale jak masz pytania to zapytaj Prezesa na Discord to powie co może, bo kontakt z prezesem jest.
    Przed sesją wystawiłem 20k akcji i kurs wzrósł o 500%. Ci co mają to trzymają, można wierzyć, można nie wierzyć, może nic z tego nie będzie a może Aztecs będzie kolejnym Frostpankiem. Moje stoją na 67. W obrocie jest 1,3 mln akcji. Z drugiej strony cieszę się i szanuje to, że troszczysz się o moje pieniądze ale mnie nie nawrócisz.
  • Re: Kurs Autor: erydan [83.7.212.*]
    Jak zrobią odpis z tej cudownej gry to nie będzie żadnego zysku.
    Koszt gry 2,7 mln a na premierze zwrot 4 % że będzie tak źle to się nie spodziewałem.
  • Re: Kurs Autor: ~Gracz [31.60.76.*]
    Na dziś to pewnie już 6% więc jest dobrze
[x]
P2CHILL 0,75% 2,70 2026-04-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.