Znaczy no wiesz nie bardzo jest z czego spadać. 10mln spolka ma cap, a same udzialy w permafrost mysle ze warte z 2mln. Premiera wyszła bardzo źle ale w sumie to wszyscy się spodziewali ze tak będzie. Aztecs to inna sprawa, jeżeli to wyjdzie źle to będzie kaplica
Poza tym, co mówi Invest...
... Tu od dłuższego czasu ktoś chce kupić taniej i czekał na okazję. Wywalał w okolicach 4, 5-4 i teraz zrzuca by zebrać niżej. Ciekawe czy własny papier czy pożyczony. Mówiłem, żeby wystawiać zlecenia powyżej rynku, żeby uniemożliwić pożyczanie papieru.
ja kupiłem po 3.00 na śniadanie, nie uważam, że sytuacja coś zmieniła, może tylko to, że mamy jedną grę mniej do premiery. co do kosztów gry masakra, ciekawe z czego wynika taka wartość, ppe pisał, że to koszt podobny do CMS25, więc to jest przerażające. z plusów to na 1 kwartał będziemy mieli dodatkowe 400 tyś zarobku netto, bo zakładam, ze tyle nasprzedają, plus jakieś drobne z MMS, w kolejnych kwartałach zawsze coś wpadnie już z 2 gier a nie z jednej, w przypadku nowego MMS produkt jest pośrednio gotowy, wymaga estetyki, może jakiś licencji, może lepszego trybu jazdy i już zastąpi MMS21, na chwilę obecną liczę, że uzyskali od 663 czwartą transzę za Azteca, żeby pokazać w 4q. tu każde info może zmienić kurs na dwucyfrowy, poza tym widać, że nie tylko sprzedają ale wybili kurs na zielono.
a prawda jest taka, że kurs nigdy nie był tak nisko co oznacza, ze sprzedając sprzedajesz ze stratą, pewnie dwukrotną. a do ilu może spaść kapitalizacja? do 8mln, do 6 mln. nie wierzę w to, dno już było przy 12.
Gracz nie tylko ty wiesz, że tu niewiele akcji w górę znacząco może podnieść kurs. Przy 4-4,5 kurs stoi. A zatem, żeby się zapakować trzeba jednym strzałem zbierać w górę i czekać na opadanie albo zrzucić i zebrać plon. Ktoś wywalił 8k na otwarciu, i będzie chciał to odebrać, bo cisnął też w dół koło 15.00. Tylko tutaj nie będzie łatwo. Ten dzisiejszy spadek przyspieszy ruch up.
Tylko z perspektywy kogoś kto nie zwrócił wcześniej uwagi na tą spółkę to ta spółka niczym inwestora nie przyciąga. Wydała 2 gry w 3 lata o podobnej tematyce, obie pospolicie nazywane gniotami, chociaż technicznie są super to jednak rynku nie zainteresowały. Wierzę, ze tryb jazdy w przypadku tej gry będzie gamechangerem dosłownie, z drugiej strony objawiam się, że jeżeli koszty związane z tym dodatkiem nie zostały ujęte w dotychczasowych wykazanych kosztach, to jak mają wydać jeszcze bańkę to nie na sensu nad nim pracować. Po cichu liczę, że ten dodatek już jest gotowy albo bliski gotowości a koszty już ponieśli.
Z drugiej strony ciągle liczę, że coś się tej spółce uda ale nic się dotąd nie udaje. Spółki które teraz warte 500mln też zaczynały od zera, czasem jedna gra może trafić w gusta tylko trzeba produkować. Prezes pisał, że Aztecy prawie gotowi i szukają sposoby, żeby wydać na Steam. Zaraz powinno być nowe info, moce przerobowe są, przecież nad administrowaniem gry, którą kupiło 3 tyś osób nie będzie pracować 10 osób, choć oceny są powyżej 80.
Technicznie motorcycle... jest super. Za ostatnie 30 dni 53% pozytywów. Chłopiec Ty czytasz potem co napisałeś? Ale jak się wróży sprzedaż Rally mechanic 10000 kopii po 3 dobach a było 2,500 to w sumie wszystko wyjaśnia. Rozumiem, że ratujesz się zwyczajowym wyparciem, tylko to nie jest dobra praktyka w przypadku gdy inwestujemy realne pieniądze. Na Art Games przy 3-5 zł też było mnóstwo takich życzeniowych prognoz a jak się skończyło to wystarczy sprawdzić gdzie jest teraz kurs. Tak dla przykładu.
Gra jest na rynku 3 lata i trochę, to nie Cyberpunk, żeby ceba stała w miejscu od lat. Promocja była pod Rally, to budowanie wishlisty a ptaszki ćwierkają o nowym MMS. Nie zapomnij, że ich wishlist w 2021 miała 200 tyś. Co do sposobu inwestowania ja przecież nikogo nie potępiam, że nie kupuje akcji, nawet odwrotnie, namawiam, żeby nie kupowali, bo sztuczne ruchy bez wsparcia w rzeczywistych dochodach a raczej w realnym zysku nie świadczą o potencjale spółki. Nie chcę zarabiać na wahaniach, chce zarabiać na podziale zysku i w to będę wierzył. Wierzę, że jedna dobra inicjatywa może wywindować kurs na kapitalizację 30mln, a nawet uważam, że taka kapitalizacja powinna być teraz.
Premiera jak premiera, zarobią na spokojny kwartał, zakładam, że czwartą transzę 100 tyś euro też wzięli w q4, to pokaże raport.
Trzeba wydawać, pracować i zarabiać, każda spółka tak zaczynała a biorąc pod uwagę ich portfolio najbardziej mi się podoba, gry są specyficzne ale technicznie dopracowane. Car Mechanic w 14 roku też się nie sprzedawał, a teraz?
Aztec jest prawie skończony ale jak masz pytania to zapytaj Prezesa na Discord to powie co może, bo kontakt z prezesem jest.
Przed sesją wystawiłem 20k akcji i kurs wzrósł o 500%. Ci co mają to trzymają, można wierzyć, można nie wierzyć, może nic z tego nie będzie a może Aztecs będzie kolejnym Frostpankiem. Moje stoją na 67. W obrocie jest 1,3 mln akcji. Z drugiej strony cieszę się i szanuje to, że troszczysz się o moje pieniądze ale mnie nie nawrócisz.