• Misiaczki kupujcie Autor: ~Pozdro [94.254.153.*]
    Info w drodze
  • Re: Misiaczki kupujcie Autor: ~Obserwator [5.184.237.*]
    Ja chyba wiem o jakie info chodzi. O przekroczeniu progu 5% wyemitowanych akcji przez inwestora giełdowego steve2. Okazuje się, że kolega steve2 bardzo ostro kupuje akcje Softblue od kilku kwartałów. W 2025 ten inwestor planuje przekroczyć pułap 10% akcji SBE a w dłuższej perspektywie sprzedaż całego posiadanego pakietu po cenie nie niższej niż 10 zł/akcję.
  • Re: Misiaczki kupujcie Autor: ~Barabasz [188.146.32.*]
    Chodzi o kolejne listy intencyjne? Czyli bajki?
  • Re: Misiaczki kupujcie Autor: ~Pozdro [87.206.219.*]
    Tak. Żeby kolejnych naiwiaków ubrać
  • Re: Misiaczki kupujcie Autor: steve2 [91.205.244.*]
    Ha! A co wy tu gostki tak pieniacko się gimnastykujecie plując na ten zacny papier? Ja to wiem i wy to wiecie że w końcu wam sprzedam po 3 i jeszcze będzie mnie za to całować po rękach bo będzie wtedy już jasne że pójdzie na 5. Ale wcześniej ja kupię od bojących się korekty (na powiedzmy 1,7) po 2,2. Od i tyle wam napiszę, a tu niech się gotuje, ja do końca dniach nie zajrzę bo nie chce mi się z wami handryczyć..
  • Re: Misiaczki kupujcie Autor: ~Rafał [185.55.64.*]
    steve musisz zrozumieć ze nie kupuje sie papiera którego nikt nie chce i nawet nie potrafi przebić 30gr, po co niby mam to teraz kupować zarabiam na innych spółkach a soft od dawna stoi w mijescu, pisałem ci to już 3 miesiące temu ,napiszę za 3 miesiące i 6 miesięcy i dalej będziesz w tym samym miejscu a mi portfel będzie puchł gdzie indziej, tu pompa była rok temu którą przegapiłeś , jak kupowałem po 0,26 ( pożniej wywalalłem po 0,38) ty coś bredziłeś o 0,10, druga pompa za szybko się tu nie wydarzy, rok czasu albo i dłużej, po co tu marnować czas, wrócę z odkupem póżniej, teraz nie ma sensu , nawet nie masz jak sprzedać bo nikt tego nie chce na tym poziomie, trzymaj się cieplutko i do zobaczenia za jakiś czas, pozdro
  • Re: Misiaczki kupujcie Autor: ~Pozdro [5.173.88.*]
    Sypnę wam chętnie, tylko bierzcie
  • Re: Misiaczki kupujcie Autor: ~Obserwator [31.60.86.*]
    A masz 4 mln akcji? Na pewno nie masz bo niby skąd. Gdybyś miał to już dawno miałbyś problem z głowy bo steve2 pisał, że jak tylko pojawią się duże obroty to on przestanie skubać brodę i zacznie ostro kupować.
  • Re: Misiaczki kupujcie Autor: ~Hej [31.61.180.*]
    Biere biere i brać będę
  • Re: Misiaczki kupujcie Autor: ~Obserwator [46.134.79.*]
    Steve2: czy nadal przyglądasz się i skubiesz brodę? Nawet akcjoinm już zaczął się interesować SBE i biega od rana po peronie. Mówił, że w nocy miał zwidy że zarabia jakieś duże pieniądze na giełdzie w USA. Trzeba zmienić leki i będzie lepiej.
  • Re: Misiaczki kupujcie Autor: akcjoinm [37.109.164.*]
    Ja biegam? Coś ci się przewidziało misu, ja się z was nabijam i tej śmiesznej spółeczki. A co do USA chyba nie do końca rozumiesz finkcjonowania krypto i nie mam zamiaru cię uświadamiać. Tak zarabiam, od stycznia na samym TAO zysk prawie 80 k zł. I pisze o tym za każdym razem gdy mam na to ochotę. A wy z nerwów jasujecie moje wpisy bo nie możecie znieść, że wy tu bidę klepiecie bo was bydgoscy wy...u...chali a ktoś może zarabiać.
    Obserwatorku odkupiłem akcje TAO które sprzedałem dziś w nocy po 398 i odkupiłem po 355 :) Obserwuj i licz
    mam nadzieję, ze dziś w nocy przejdą 400 $ i zysk zwiększę do równych 100 k zl w przeliczeniu z dolara :)
  • Re: Misiaczki kupujcie Autor: ~Obserwator [46.134.79.*]
    Znasz bajkę o Kopciuszku? Brzmi ona bardziej wiarygodnie niż te tysiące bzdurnych wpisów, którymi zaśmiecasz forum. Twoje średnie kursy po których kupowałeś przytaczam za technik_at: Medapp 1,5 zł, Softblue 1,3 zł, Invention powyżej 0,6 zł
    Tak tak Obserwatorze... widzę jak akcjonim biegał wczoraj po peronie deklarując że nie ma i nie będzie tykał. Jakoś tak jakby intensywniej niż zwykle. Ale znowu : trzeba obiektywnie przyznać że Jego wytrwałość i konsekwencja jest imponująca. Co by o Nim nie mówić, to jest inwestor nie jakieś popłuczyny czy słabe rączki. On może nie chce tego przyznać ale widać wyraźnie że czuje zarobek, a trzeba powiedzieć że czuje się że jest blisko. Dotyczy to oczywiście starych inwestorów z doświadczeniem i intuicją. Żółtodzioby widząc coś takiego będą się trzymały z daleka a ci którzy jeszcze mają zagłosują nogami uciekając z tą gotówką która im została. Starzy inwestorzy wiedzą... Powód? Będę się trochę powtarzał, ale to forum też jest po to żeby przypominać czasami jakie znaczenie ma :

1)gotówka, którą soft posiada
    2) to że ktoś w niego wierzy i udziela w trudnych czasach dotacji
    3)CBR, tu : zasadniczy element działalności i na dodatek będący w tej chwili jeszcze faktyczną własnością softa, wart bagatela 46 mln.

Ale jest jeden plus obecności słabego akcjonariatu który poszedł : dało nam to arcyatrakcyjną cenę do zakupu i nawet nowy słabszy który będzie teraz napływał będzie mógł zarobić.No ale dlatego że jest taka atrakcyjna tak trudno kupić teraz bo właśnie zostały tylko te mocne ręce które nie wypuszczą.Moooże wypuszczą 0,5, bo już trochę zarobią, albo po złotówie? Gorzej jeśli nie będą chcieli wypuścić do 3, bo to będzie oznaczało że cała zabawa będzie beze mnie.A w każdym razie nie w takim stopniu jak bym chciał.
    Ile zbiorę tyle zbiorę ale żeby mieć trzykrotność wyżej 1 nie mogę. Będę bazował na ich strachu trzymania powyżej.
    U mnie go nie będzie, bo mogę stracić wszystko, ale pomyślcie ile mi to da gdy papier osiągnie 3, 5 a kiedyś może 20?! Szczerze powiedziawszy nie liczę że uda mi się zebrać tyle ile chcę (4mln szt.), ale niech to będzie choćby milion... Pozdrawiam starych.
    przestań się ośmieszać steve2 z jakimś CBR za 46 mln bo idąc tym tropem mogę napisać, że głównych udziałowcem SBE jest INVENTION który ma prawie 40% udział więc faktycznie SBE jest własnością Inventiona :)

weź się szykuj na odbieranie papiera we wtorek bo prawie 6 mln wchodzi do obrotu, nówka nie śmigana, jeszcze pachnie świeżym drukiem :))))
    A to nawet dobrze, 4 wezmę ja tak jak chciałem, dwa zostawię Tobie. A już myślałem że będę musiał to brać 0,5 albo 0,8. Ja się cieszę. To co z tego że nie śmigana i pachnie świeżym drukiem. Lepiej niech pachnie niż by miało cuchnąć padliną jak wtedy gdy "miało" zejść na 0,1. O to chodzi że nie zeszło bo jest żelbetowe denko. Ty też się nie martw, wszystko będzie dobrze.
  • Re: Misiaczki kupujcie Autor: akcjoinm [37.109.163.*]
    ja softblue nie tykam bo mi wystarczy Invention z tej całek grupy Kieruli :) I wystarczy mi to, że Invention ma z 40 mln akcji SBE z czego 19 mln dopuszczone do obrotu a które obejmowali z emisji z pp po 0,22 zł :)))

Ja nie mówię, że będzie źle bo patrząc na sbe w ciągu ostatnich 2-3 lat to gorzej już chyba być nie może...a może jednak może?

Inventon w tym czasie dał mi zarobić a na SBE nic się nie działo :) w 2023 czy nawet do stycznia 2024 INM dał zarobić jak ktoś chciał 216% licząc od dołka do górki a ile dał zarobić SBE? Kiedyś robiłem takie porównanie i nie chce mi się już tracić na to czasu.
    Bez INM z ratingiem D Sofblue z ratingiem AAA nie istnieje :)
  • Re: Misiaczki kupujcie Autor: ~Obserwator [5.184.222.*]
    Na Invention jest już pozamiatane. Brak przychodów i ogromne zadłużenie. Biurowiec mocno zwiększy wartość aktywów Softblue. Ja liczę na wejście nowego inwestora do spółki.
    Obserwatorku ale to ty sam spłacisz to zadłużenie przyjmując na rachunek 19 mln akcji jakie Invention ma dopuszczone do obrotu. Jak to zrobisz? 19 mln + 5,7 mln musisz poszukać tego „inwestora” :)))
    A INM sobie dodatkowo tą pożyczkę bez zabezpieczenia umorzy tuż przed tym zanim pozbędzie się balastu w postaci akcji Softblue bo tylko ciąży to na rachunku :))) A wtedy SBE jeszcze jako gwarant weksla będzie musiał spłacić pożyczki, dotacje oraz zobowiązania dla Wykonawcy :)))
    Oj ty nic nie rozumiesz, że TYLKO INVENTION a ty i SBE jest tylko dostarczycielem finansowania :))
  • Re: Misiaczki kupujcie Autor: ~Obserwator [5.184.222.*]
    Zadłużona po sam sufit wydmuszka z ratingiem D, prawie bez przychodów (gdzie są te konferencje w biurowcu?) jest według bredni akcjoinma właścicielem Softblue, który ma duży zapas gotówki i wkrótce przejęcie całego biurowca za niespłaconą pożyczkę. Niedługo pewnie Invention będzie się żegnał z giełdą.
    Widzisz Obserwatorku i na takich z D zarabia sie najlepiej a na takich jak masz ty z AAA tylko się traci :)

O zobacz ile ja przemieliłem akcji na S Inventiona od lipca 2020 :)

I wydrukuj to sobie i powiesz na ścianie być codziennie o tym pamiętać :) I pamiętaj akcje sprzedaje się na górce a nie kupuje :)

https://zapodaj.net/plik-AgEaLVXuJj
    musicie zwiększyć popyt na K bo obecnie chętnych do 10 groszy z 270 tys. to jak i komu oni upchną te prawie 6 mln ?
  • Re: Misiaczki kupujcie Autor: ~ZeHej [31.61.177.*]
    A już miałem szarpnąć z 500 k bo ładnie żarło...ale teraz to sobie poczekam na ciepłe bułeczki
[x]
SOFTBLUE 0,33% 0,30 2026-05-08 16:48:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.