• Co tu się dzieje? Autor: ~lexhu [85.14.100.*]
    To przez pożary w LA?
  • bardziej myślę przez usd ... Autor: ~optymista [109.95.143.*]
    ...

• Re: Co tu się dzieje? Autor: ~Mes [93.105.196.*]
    To przez to, że polska giełda jest żartem i wszystko wisi na łańcuszku Żymian zza wielkiej wody, ci chcą zarobić na spadku akcji więc je dołują albo po prostu wycofują środki z gpw widząc, że w ameryce jest słabo to uznaja, że tutaj też będzie słabo, z tym, że sp500 przebija regularnie ath, a wig20 jest od ath ma jakieś 50%, także pokazuje dobitnie jaką piaskownicą jest wig20, że też mnie coś podkusiło inwestować tutaj. Wybaczcie, muszę sobie poutyskiwać, bo mam już dość...
  • Re: Co tu się dzieje? Autor: ~Darson [37.47.138.*]
    Ale analitycy większości banków wskazują lpp jako potencjalnego lidera GPW w 2025 r.Jedna spadkowa sesja jeszcze o niczym nie świadczy.Zobaczymy co będzie dalej I ile warte są "wróżby" maklerów.
  • Re: Co tu się dzieje? Autor: ~Mes [93.105.196.*]
    Ci sami analitycy, którzy siedzą w funduszach i nakupili tanich akcji LPP przy okazji zjazdu, więc robią wysokie wyceny żeby mieć je komu wcisnąć, dziwnym trafem zagraniczni analitycy wyceniali akcje na 15-16k i w takim też oknie cenowym się kręcimy. Kto ma racje? Ten kto ma większy portfel do sterowania kursem czyli Żymianie.
  • Re: Co tu się dzieje? Autor: ~Darson [37.47.138.*]
    Może tak być jak mówisz zobaczymy co będzie za kilka miesięcy.
  • GPW się dzieje Autor: ~Maciej [109.173.239.*]
    Ogólnie się zgadzam, że GPW to banan. Na portfelu spółek w USA w 2024 mam 21,9% stopy zwrotu (liczę sobie na myfund.pl). Na portfelu spółek z GPW (nie licząc debiutu Żabki) mam w tym samym okresie 12,44% stopy zwrotu. LPP nawet dało zarobić, ale było trzeba kupować na panice i sprzedawać po odbiciu - najlepiej kilkukrotnie :) Nie zamierzam rezygnować z GPW, ale tutaj tylko niewielka część inwestycji.
[x]
LPP -4,69% 21 520,00 2026-06-01 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.